نماینده مردم لنگرود در مجلس در تشریح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی در خصوص چرایی واردات برنج و چای و ابریشم، یکی از دلایل نیاز به واردات را تغییر زمین های کاربری این محصولات در کشور عنوان و تصریح کرد: راه حل تنظیم بازار واردات نیست.
«امروز سیبزمینی را کیلویی ٧۵ هزار تومان خریدم، چون گران بود، نتوانستم بیشتر از چند دانه بخرم»، اینها را خانمی میگوید که شوهرش بازنشسته است.
وزیر جهاد کشاورزی غلامرضا نوری معتقد است که قیمت سیبزمینی در استانها به کیلویی ۲۰ هزار تومان رسیده است، اما مدیرعامل میادین میوهوترهبار شهر تهران میگوید که «عدد بالاتر از این حرفهاست».
حدود یک هفته است که قیمت سیبزمینی سر به فلک کشیده و یک وعده خوردن سیبزمینی تخممرغ برای یک کارگر با حقوق ١١ میلیون تومان (که به گفته کارشناسان ۶٠ درصد آن هم هزینه مسکن است) بیش از ٧٠ هزار تومان هزینه دارد.
مدیرعامل میادین میوه و ترهبار از توزیع سیبزمینی با قیمت ٣۶ هزار تومان در میادین خبر میدهد و میگوید که هفته آینده شاید ٢ تا ٣ هزار تومان قیمت کمتر شود، اما «مشکل تا آخر فروردین ١۴٠۴ ادامه دارد»
صادرات بیرویه سیبزمینی به عراق، ترکمنستان، قزاقستان، حاشیه خلیجفارس و... باعث شد ایران که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سیبزمینی در خاورمیانه است، دست به واردات سیبزمینی بزند.
کارشناس فروش ناصر همتیان با بیان اینکه مجوز واردات ۵٠ هزار تن سیبزمینی صادر شده است میگوید که دلیل گرانی سیبزمینی کاهش تولید است نه صادرات. در مقابل کارشناس فروش دیگر محمدرضا صبوریان با بیان اینکه با قیمت نازل سیبزمینی را در فصل برداشت از کشاورز خریده و بیش از نیمی از آن را صادر کردهاند، میگوید که همین امر باعث نوسان قیمت شده است و حالا برای کنترل بازار باید دستبهدامن سیبزمینیهای پاکستان و ترکیه شویم.
کارشناسان میگویند که باید در فصل برداشت ابتدا ذخیرهسازی صورت میگرفت و مازاد محصول صادر میشد. همچنین باید با مدیریت بازار، عوارض صادرات را بالا برده و آهنگ صادرات را کند میکردند تا مانع از گرانی سیبزمینی شوند.
منبع: فارس