امیر مجید فخری در نشست خبری به مناسبت برگزاری چهارمین نمایشگاه بینالمللی «ایرانژئو» با بیان اینکه این نمایشگاه ۲۳ بهمن برگزار میشود و تمام دستگاههای تولیدکننده اطلاعات جغرافیایی حضور دارند، اظهار کرد: علاوهبر این همه فعالان در زمینه اطلاعات جغرافیایی از بخشهای دانشگاهی تا صنفی حضور خواهند داشت و امیدوارم که نقش خود را به درستی ایفا کند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: شعار نمایشگاه «صنعت اطلاعات جغرافیایی؛ مبنای حکمرانی حکیمانه» است و اگر قرار است اتفاقات خوبی در کشور رخ دهد باید بر مبنای اطلاعات جغرافیایی دقیق پیش رود.
امیر فخری یادآور شد: این نمایشگاه تا روز جمعه ۲۶ بهمن در محل نمایشگاه بینالمللی تهران ادامه دارد و حضور عموم مردم نیز در این نمایشگاه آزاد است.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح اظهار کرد: در افتتاحیه نمایشگاه که با حضور وزیر دفاع خواهد بود، نمایندگان سفارتخانهها حتماً حضور دارند و تاکنون از نمایندگان پنج کشور برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات این سازمان در زمینه بررسی امکانپذیری سواحل مکران برای استقرار پایتخت، گفت: این اقدام را بررسی و مجموعه مطالعات را به مراجع مرتبط ارسال کردیم. مطالعات ما ادامه دارد و در مدتی کوتاه به پایان نمیرسد. این اقدام یک تصمیم کلان سیاسی است. موضوع بهبود وضعیت زندگی در تهران قابلبررسی است و ما در این زمینه مطالعات خود را انجام میدهیم و در نهایت تصمیمگیری در این زمینه به عهده مقامات عالی است. اما به طور کلی این امر، غیرممکن نیست.
امیر فخری تاکید کرد: تعداد زیادی ماهواره از بالای کشور ما عبور میکند که بیش از ۶ هزار مورد از آنها استارلینگ است و عبور ماهوارههای سنجش از دور غیرنظامی بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ مورد است. همچنین ما ردیابی کاملی از ماهوارههای جاسوسی انجام میدهیم که هیچ کشوری وجود آنها را اعلام نمیکند، اما رصد و ردیابی انجام و اطلاعات آن به مراجع مرتبط ارسال میشود.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح درباره اقدامات این سازمان در زمینه بررسی مطالعاتی فرونشست زمین، گفت: ما در زمینه فرونشست در مناطقی که نزدیک شهرها و محدوده صنایع سنگین است و حساسیت بیشتری ایجاد میکند با دستور وزیر دفاع، پایش لازم را در زمینه صنایع وزارت دفاع انجام و در زمینه دیگر مجموعهها نیز به فراخور درخواستها، مطالعات را انجام دادهایم.