ترامپ ریاست یکی از مشهورترین مراکز فرهنگی آمریکا را به نام خود زد

مشرق نیوز شنبه 20 بهمن 1403 - 18:30
رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ در اقدامی غافلگیرکننده خود را به‌عنوان رئیس مرکز هنرهای نمایشی جان اف کندی، یکی از مشهورترین مراکز فرهنگی ایالات متحده آمریکا، منصوب کرد.

به گزارش مشرق، ترامپ که با شعار «عظمت را دوباره به آمریکا بازگردانیم» به ریاست‌جمهوری رسید، حالا قصد دارد یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی آمریکا را نیز زیر چتر عظمت ادعایی خود بگیرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: به دستور من، عظمت را دوباره به مرکز کِنِدی در واشنگتن دی‌سی باز می‌گردانیم و به‌زودی هیئت‌مدیره جدیدی با یک رئیس شگفت‌انگیز، دونالد جی. ترامپ، اعلام خواهیم کرد!

ترامپ در ادامه عنوان کرده است که تصمیم دارد بلافاصله چندین نفر از هیئت‌امنا، از جمله رئیس هیئت، را که به گفته او دیدگاهش برای عصر طلایی هنر و فرهنگ را به اشتراک نمی‌گذارند، برکنار کند.

او مرکز کندی را یک گوهر آمریکایی دانست که باید درخشنده‌ترین ستاره‌ها را از سراسر این کشور روی صحنه خود داشته باشد.

سخنگوی مرکز کندی در بیانیه‌ای اعلام کرد که از پست ترامپ در تروث سوشال مطلع شده‌اند اما «هیچ اطلاعیه رسمی از سوی کاخ سفید در خصوص تغییرات در هیئت‌امنای مرکز» دریافت نکرده‌اند.

مرکز کندی، مرکز ملی فرهنگی آمریکا است که از طریق مشارکت عمومی-خصوصی اداره می‌شود. رئیس فعلی این مرکز، دیوید روبنشتاین، یک نیکوکار میلیاردر است. او از سال ۲۰۱۰ این سمت را برعهده داشته و قرار بود امسال بازنشسته شود. اما پس از انتخاب ترامپ، مرکز کندی اعلام کرد که نتوانسته جایگزینی برای روبنشتاین پیدا کند و او تا سپتامبر ۲۰۲۶ در این سمت باقی خواهد ماند.

روبنشتاین که به‌عنوان مشاور سیاست‌گذاری جیمی کارتر فعالیت داشته، با جو بایدن رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز روابط نزدیکی دارد. او نخستین‌بار توسط جورج دبلیو بوش به این سمت منصوب شد.

سخنگوی مرکز کندی عنوان کرده است که «ما همواره رابطه‌ای مبتنی بر همکاری با تمامی دولت‌ها داشته‌ایم» و افزود که هیئت‌امنای این مرکز همواره «ترکیبی دوحزبی بوده که از هنر به‌صورت غیرحزبی حمایت کرده است.»

وی در ادامه اذعان داشت که برخی از اعضای هیئت‌امنا در این مرکز اخطاریه برکناری از سوی دولت دریافت کرده‌اند.

مطابق با مصوبه‌ای که کنگره آمریکا در سال ۱۹۵۸ تصویب کرده است، سمتی که ترامپ اکنون مدعی شده آن را تصاحب می‌کند، همواره توسط اعضای هیئت مدیره این مرکز منصوب شده است.

اعضای هیئت‌امنای مرکز کندی معمولاً توسط رئیس‌جمهور منصوب می‌شوند. در حال حاضر، پم بوندی، دادستان کل، برایان بالارد، لابی‌گر، و لی گرینوود، خواننده - که همگی از حامیان ترامپ هستند - در این هیئت حضور دارند.

چندین منصوب از سوی بایدن نیز همچنان در هیئت‌امنا هستند، از جمله کارین ژان-پی‌یر، سخنگوی سابق کاخ سفید. همچنین بانوان اول ایالات متحده آمریکا به طور افتخاری عضو این هیئت هستند و کنگره نیز می‌تواند اعضایی را به‌عنوان اعضای رسمی منصوب کند.

این مرکز در سال ۱۹۷۱ رسماً افتتاح شده و به‌عنوان میزبان برنامه‌هایی در زمینه موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی شناخته می‌شود.

سخنگوی مرکز کندی گفته است که «هیچ مانعی در مقررات مرکز وجود ندارد که از تغییر اعضای هیئت‌امنا توسط یک دولت جدید جلوگیری کند؛ بااین‌حال، این اولین‌بار است که چنین اقدامی در مورد هیئت‌امنای مرکز کندی صورت می‌گیرد.»

ترامپ در حالی قصد تصاحب کرسی ریاست مرکز کندی را دارد که در اولین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، حتی یک‌بار هم در مراسم سالانه این مرکز شرکت نکرد، رویدادی که از دیرباز سنتی برای رؤسای جمهور آمریکا بوده است. او رابطه‌ای پرتنش با این مرکز داشت، زیرا هنرمندان در اعتراض به سیاست‌های دولتش تهدید کرده بودند که در مراسم کاخ سفید شرکت نخواهند کرد.

حال، به نظر می‌رسد ترامپ قصد دارد دوباره وارد صحنه شود. او پست خود در تروث سوشال را با این جمله به پایان رساند: «بهترین‌ها هنوز در راه‌اند!»

اقدامات عجیب ترامپ درباره فرهنگ و هنر به این مورد خلاصه نمی‌شود.

وی اخیراً در اقدامی که ظاهراً توسط رئیس‌جمهور آینده ابداع شده است، جان وویت، مل گیبسون و سیلوستر استالونه را به‌عنوان «سفیران ویژه» دولت در هالیوود با هدف به رونق انداختن مجدد تجارت و تقویت صنعت فیلم‌سازی این کشور معرفی کرده است.

او چند روز پیش از ورود مجدد به کاخ سفید گفت که این سه نفر به‌عنوان فرستادگان ویژه خدمت خواهند کرد تا هالیوود را که در چهار سال گذشته بخش اعظمی از کسب‌وکار خود را به کشورهای خارجی واگذار کرده است، بزرگ‌تر، بهتر و قوی‌تر از همیشه به صحنه بازگرداندند.

ترامپ افزود این سه مرد «چشم و گوش» او در صنعت فیلم‌سازی خواهند بود.

هنوز مشخص نیست این پُست که قبلاً وجود نداشته است چه چیزی را برای دولت ترامپ به ارمغان خواهد آورد. بااین‌حال، هر سه بازیگر از طرف‌داران پروپاقرص ترامپ هستند، و آنان را در صنعت تحت سلطه دموکرات‌ها به افرادی غیرمعمول و نادر بدل می‌کند.

هالیوود از زمان همه‌گیری کووید-١٩ در رکود فرو رفته است. رقابت با کشورهای خارجی و سرویس‌های استریم باعث کاهش سود کمپانی‌های فیلم‌سازی شده و چندین استودیو، مانند دیزنی، برادران وارنر، پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال را مجبور به تعدیل نیرو در سال گذشته کرده است.

بر اساس آمار منتشرشده از سوی ProdPro و Film LA، تعداد تولیدات ایالات متحده آمریکا در سه‌ماهه دوم سال ٢٠٢٤ نسبت به مدت مشابه سال ٢٠٢٢، ٤٠ درصد کاهش داشته و در سه‌ماهه سوم سال گذشته نیز ٥ درصد افت یافت.

فروش فیلم‌ها در گیشه نیز در سال گذشته به ۸.٧ میلیارد دلار کاهش یافت که افت ٣.٣ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ و ٢٣.٥ درصدی نسبت به سال ٢٠١٩ را نشان می‌دهد.

منبع: فارس

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.