افزایش شانس بارداری با تغذیه سالم

نی نی بان یکشنبه 21 بهمن 1403 - 16:36
رژیم غذایی مناسب می‌تواند به افزایش شانس بارداری و سلامت جنین کمک کند.

فوق تخصص درمان ناباروری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تأثیر رژیم غذایی و سبک زندگی بر ناباروری اظهار کرد: رژیم غذایی پرکربوهیدرات می‌تواند یکی از عوامل بروز ناباروری باشد. مصرف غذاهای پرکربوهیدرات و پرچرب بیش از حد نیاز بدن ممکن است شانس بارداری را کاهش دهد.

 دکتر ملیحه محمودی‌نیا خاطرنشان کرد: زوج‌هایی که برای درمان ناباروری به پزشک مراجعه می‌کنند، معمولاً اطلاعاتی در مورد شغل، نوع تغذیه و وزن خود ارائه می‌دهند. این اطلاعات به پزشک کمک می‌کند تا ارتباط بین سبک زندگی و شانس باروری را بهتر درک کند. محیط زندگی و رژیم غذایی می‌تواند برای بارداری تأثیرگذار باشد.

دکتر محمودی‌نیا ادامه داد: مصرف سیگار، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، می‌تواند بر کیفیت اسپرم مردان، تخمک در زنان و کیفیت جنین تأثیرگذار باشد. مصرف سیگار باعث کاهش جریان خون در رحم شده و احتمال حاملگی‌های خارج رحمی و خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. بهتر است حداقل دو ماه قبل از شروع درمان ناباروری، مصرف سیگار را کنار بگذارند.

دکتر محمودی‌نیا همچنین هشدار داد: ظروف پلاستیکی که غذا به مدت طولانی در آن‌ها نگهداری می‌شود، به‌ویژه در معرض نور آفتاب یا گرما، می‌تواند مواد شیمیایی مضر را به داخل غذا منتقل کنند. توصیه می‌شود که تا حد امکان از این مواد شیمیایی خودداری شود.

این فوق تخصص درمان ناباروری با اشاره به تأثیر رژیم غذایی بر باروری افزود: افرادی که در رژیم غذایی خود غذاهای پرکربوهیدرات و پرچرب مصرف می‌کنند، ممکن است با مشکلاتی چون سقط جنین و ناباروری مواجه شوند. برای بهبود وضعیت باروری، این افراد باید رژیم غذایی خود را تغییر دهند و وزن خود را کاهش دهند.

IMG_20250209_150855

 چاقی ریسک ناباروری را بالا می‌برد

دکتر محمودی‌نیا با بیان اینکه چاقی و شاخص توده بدنی بالا ریسک ناباروری و سقط را بالا می‌برد و خطر عوارض را در حاملگی زیاد می کند تأکید کرد: مصرف فست‌فودها و نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه و شکلات‌های کاکائویی در خانم ها باید تا حد امکان محدود شود. رژیم غذایی مناسب می‌تواند به افزایش شانس بارداری و سلامت جنین کمک کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: استرس و محیط شغلی نیز بر سلامت باروری تأثیرگذار است. استرس می‌تواند باعث کاهش تخمدانی در خانم‌ها شود و در مردان نیز فعالیت‌های شغلی با گرما و مواد شیمیایی ممکن است تأثیرات منفی بر اسپرم بگذارد. توصیه می‌شود که افراد به خواب خوب و کافی و محیط‌های شغلی مناسب توجه کنند.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.