"ورود ناگهانی به دریا" ؛ روش سادۀ یادگیری زبان انگلیسی برای کسانی که در حد " آی اَم اِ ویندو" هستند!

عصر ایران دوشنبه 22 بهمن 1403 - 00:06
شاید بگویید من که در حد " آی اَم اِ ویندو " انگلیسی می دانم! اگر این طور است که خیلی عالیست!

عصر ایران - یکی از بهترین، سریع ترین و جذاب ترین راه های یادگیری زبان انگیسی - و هر زبان غیر مادری دیگر - روش "ورود ناگهانی به دریا" است. در این روش، اساساً نیازی نیست که ابتدا گرامر و واژگان انگلیسی را بخوانید و گام به گام بر مبنای گرامر جلو بروید. در این روش، شما مستقیماً وارد دریای زبان می شوید.

البته مانند  هر شناگر تازه وارد و غیر ماهری، از همان ابتدا به جاهای عمیق شیرجه نمی زنید، بلکه ابتدا وارد بخش کم عمق می شوید و آرام آرام که با آب اخت شدید، در بخش های عمیق تر قدمی می زنید و کمی که خود را یافتید، در جای کم عمق، شروع به شنا می کنید و نهایتاً می توانید در جاهایی که پایتان به کف دریا نمی رسد نیز شیرجه بزنید. ما در عصر ایران، روش پیش رو را "ورود ناگهانی به دریا" نامگذاری کرده ایم چرا که بدون هیج مقدمه ای و بدون حضور در کلاس و معلم خصوصی و ... ناگهان پایتان را به دریا می گذارید و خودتان را وسط یک قصه انگلیسی می بینید. یادتان باشد که تا خیش نشوید، شنا یاد نخواهید گرفت. زبان هم همین طور است، تا وارد دریایش نشوید و خیس زبان نشوید، یادش نمی گیرید.

یادگیری زبان انگلیسی

حالا چگونه از روش ورود ناگهانی به دریا، برای یادگیری زبان استفاده کنیم؟

دو راه وجود دارد: 
اول این که سوار هواپیما شویم و در اولین شهری که مردمش به انگلیسی صحبت می کنند، پیاده شویم. مطمئن باشید که جبر محیط، در کمتر از یک سال، ما را ناگزیر می کند که به زبان مردم همان شهر صحبت کنیم.

این راه ، البته برای همه میسر نیست، پس بهتر است به راه دوم که در دسترس است و ارزان تمام می شود و غم غربت هم ندارد، بپردازیم: خواندن داستان های کوتاه انگلیسی.

خبر خوب عصر ایران به شما این است که خیلی ها با همین راه توانسته اند زبان انگلیسی - یا هر زبان دیگری - را یاد بگیرند. پس شما هم اگر ضریب هوشی متوسط و کاملاً معمولی هم داشته باشید، می توانید به راحتی و به تنهایی، یادگیری زبان انگلیسی را آغاز کنید.

شاید بگویید من که در حد " آی اَم اِ ویندو" انگلیسی می دانم! اگر این طور است که خیلی عالیست! راستش خیلی ها در دنیا مثل شما "آی ام ا ویندو" هستند و درست به همین خاطر، متخصصان آموزش زبان، کتاب هایی را تدوین کرده اند برای همین گروه: کتاب هایی با جملات ساده، افعال راحت، واژگان کم شمار و البته داستانی.

آنها افراد را به چند سطح تقسیم کرده اند. مبتدی هایی که تنها چیزهایی از دوران دبیرستان یادشان مانده را در گروه " starter " قرار داده و برای این افراد، کتاب های خاصی نوشته اند.
این کتاب‌ها طوری طراحی شده‌اند که متن‌هایشان ساده، جذاب و قابل فهم باشد و چند ویژگی دارند که دقیقاً برای "آی ام ا ویندو"یی ها طراحی شده است:

🔹 متن‌ها از جملات ساده و مستقیم تشکیل شده‌اند تا خواندنشان راحت باشد.
🔹 ساختارهای پیچیده گرامری استفاده نمی‌شود، بلکه بیشتر جملات در زمان حال ساده یا گذشته ساده هستند. مثل:
Tom is a boy. He has a cat. The cat is happy
  این کتاب ها با جملات ساده ای مانند این، تشکیل شده  اند و با همین سبک و سیاق، داستانی را روایت می کنند.

🔹 معمولاً این کتاب‌ها بین 250 تا 400 کلمه رایج را شامل می‌شوند و از کلمات سخت یا تخصصی خبری نیست و واژه‌های مهم در طول داستان چندین بار تکرار می‌شوند تا بهتر در ذهن بمانند. مثل:
  The cat is on the table. The table is big. The cat likes the big table 

🔹 این کتاب‌ها معمولاً تصاویر جذاب و کمک‌کننده‌ای دارند که به فهم بهتر متن کمک می‌کنند.
🔹 بسیاری از کتاب‌های Starter همراه با نسخه صوتی ارائه می‌شوند تا بتوانید تلفظ صحیح کلمات را بشنوید و مهارت شنیداری خود را تقویت کنید.
🔹 موضوع داستان‌ها معمولاً ساده، شیرین و قابل پیش‌بینی هستند.
🔹 بعضی کتاب‌ها در انتهای هر فصل یا پایان کتاب تمرین‌های درک مطلب و سوالات ساده دارند تا مطمئن شوید داستان را درست متوجه شده‌اید.

اگر سطح شما بالاتر باشد می توانید از starter بالاتر بروید و کتاب های سطح 1 ، 2 ، 3 یا بالاتر را تهیه کنید.


پشت جلد کتاب های آموزشی زبان انگلیسی، کیو آر کد وجود دارد که می توانید از طریق آنها به فایل صوتی دسترسی داشته باشید. همچنین سطح بندی کتاب ها از starter به بالا نیز همانجا قید شده است.کتاب های داستانی برای آموزش زبان انگلیسی

روش پیشنهادی برای خواندن  کتاب های داستان انگلیسی

در روش پیشنهادی عصر ایران، زبان شما با روزانه حدود نیم ساعت خیلی راحت و روان، راه افتد؛ بی آن که فشار زمانی، مغزی و اقتصادی خاصی متحمل شوید. واقعاً ارزشش را دارد.
برای این کار :

1 - ابتدا یک یا دو صفحه را بدون استفاده از فایل صوتی، بخوانید. کلماتی که بلد نیستید را در دفتری جداگانه یادداشت کنید و معنایشان را پیدا کنید و سپس متن را چندین بار بخوانید و همین طور جلو بروید تا کتاب را تمام کنید. معمولاً این کتاب ها کم حجم هستند و به طور متوسط 20 صفحه با حروف درشت اند. پس خیلی راحت می توانید بخوانید و تمام کنید.

یادتان باشد که زیر لغاتی که بلد نیستید خط بکشید ولی معنایش را زیر کلمات و در همان صفحه ننویسید. اگر معانی را همان جا بنویسید  در مراجعات بعدی، ذهن تان برای یافتن معنای آنها تلاش نمی کند، پس بهتر است معانی این لغات را در انتها یا ابتدای کتاب یا در دفتری مستقل بنویسید.

همچنین برای مرور بیشتر لغات، کارت های مقوایی درست کنید و واژگان جدید را در آنها بنویسید و همه جا همراه تان داشته باشید و مرور کنید. همچنین می توانید یادداشت های دست نویس یا دیجیتالی تلفن همراه تان هم استفاده کنید.

2 - بعد از این که داستان کتاب را فهمیدید و با لغات آشنا شدید، سراغ فایل صوتی بروید و در حالی که به متن می نگرید، فایل را گوش کنید. 
در کتاب های مقدماتی، سرعت خوانش کم است ولی باز هم ممکن است در اوایل کار، متوجه کلمات و جملات نشوید ؛ این کاملاً طبیعی است. چندین بار که گوش کردید، آرام آرام  جملات و عبارات برایتان شفاف می شوند.

 (شما می توانید همراه  کتاب سی دی صوتی آن را هم تهیه کنید ولی در سال های اخیر، خیلی از کتاب ها با QR کدی که حاوی لینک صوتی کتاب است عرضه می شوند و کارتان بابت دسترسی دائمی به صوت کتاب راحت تر شده است.)

3 - سپس چندین بار بدون کتاب، به متن گوش کنید.

4 - بعد از آن، خودتان هم با صدای بلند متن را چندین بار بخوانید و سعی کنید سرعت خوانش خود را به سرعت فایل صوتی نزدیک کنید. 

توجه مهم: حتماً حتماً حتماً یک کتاب را باید بارها و بارها و بارها گوش کنید. شاید خواندن و گوش کردن داستان تکراری ملال آور باشد ولی شما برای این نمی خوانید که بدانید ته قصه چه می شود، بلکه هر بار که می خوانید، زبان خارجی در وجود شما نهادینه تر می شود. پس، از تکرار خسته نشوید.

بعد از پایان هر کتاب، داستان دیگری در همان سطح تهیه کنید و به روشی که گفتیم، بارها و بارها و بارها بخوانید. بعد از چند کتاب ، خودتان متوجه خواهید شد که باید یک سطح بالاتر بروید. پس کتابی با سطح بالاتر تهیه کنید و همی طور بالاتر بروید.

وقتی سطح 6 را تمام کنید، احتمالاً حدود 30 جلد کتاب کوچک انگلیسی خوانده اید و بخش زیادی از واژگان و ساختارها را بلد هستید و می توانید به طور حرفه ای تر، به زبان آموزی ادامه دهید. 

سطح‌بندی تعداد لغات در کتاب‌های آموزشی

سطح دامنه لغات تقریبی              معرفی چند کتاب از سطح
Starter (مبتدی) 250 - 400 کلمه The Monkey’s Paw, The Elephant Man
Level 1 (مقدماتی) 400 - 700 کلمه Aladdin, The Adventures of Tom Sawyer
Level 2 (پایین‌تر از متوسط) 700 - 1000 کلمه Sherlock Holmes, The Room in the Tower
Level 3 (متوسط) 1000 - 1500 کلمه Dracula, The Secret Garden
Level 4 (متوسط به بالا) 1500 - 2000 کلمه The Hound of the Baskervilles, A Tale of Two Cities
Level 5 (پیشرفته) 2000 - 2500 کلمه Sense and Sensibility, Great Expectations
Level 6 (پیشرفته‌تر) 2500 - 3000 کلمه Pride and Prejudice, Tess of the d’Urbervilles

اگر تمام ۶ سطح را مطالعه کنید، به‌طور تقریبی ۳۰۰۰ کلمه رایج انگلیسی را یاد خواهید گرفت. این میزان واژگان برای خواندن روزنامه‌ها، مکالمه روزمره و حتی فهمیدن بسیاری از کتاب‌های غیرتخصصی کافی است.

یادآوری: قبلا در عصر ایران و در این لینک "روش  10 دقیقه صبح - 20 دقیقه شب " را هم یاد داده ایم ؛ اگر خواستید می توانید از آن روش هم استفاده کنید. ببینید کدام برایتان راحت تر و دلپذیرتر است. 
 

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.