به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این خبرگزاری آورده است که در مناظره نامزدها پیش از انتخابات آلمان، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان، پیشنهاد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر اینکه ایالات متحده میتواند مالکیت نوار غزه را بر عهده بگیرد، جمعیت آن را جابهجا و غزه را بازسازی کند، «رسوایی» توصیف کرد.
طبق این گزارش، «فریدریش مرتس» رقیب اصلی شولتز در انتخابات آتی آلمان هم با ابراز نگرانی نسبت به اظهارات ترامپ گفت که «بسیاری از این سخنان، بیشتر جنبه لفاظی دارند.»
شولتس در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد ترامپ برای تبدیل غزه به «ریویرای خاورمیانه» اظهار داشت: «یک رسوایی». علاوه بر آن، این به تعبیر واقعی وحشتناک است.
او با اشاره به مواضع مصر و اردن در این زمینه افزود: جابجایی جمعیتها غیرقابل قبول و مغایر با قوانین بینالمللی است.
مرتس که اکنون در نظرسنجی ها پیشتاز است، نیز گفت: من این ارزیابی را تأیید میکنم. این یکی از مجموعه پیشنهادهایی است که از سوی دولت آمریکا مطرح شدهاند و قطعاً باعث نگرانی هستند. باید منتظر ماند و دید که کدام یک از این موارد جدی است و چگونه اجرا خواهد شد—احتمالاً بسیاری از این سخنان صرفاً لفاظی باشند.
مرتس، رئیسجمهور جدید آمریکا را «به طور قابل پیشبینی، غیرقابل پیشبینی» دانست و افزود: نگرانیهای قابلتوجهی در این سوی آتلانتیک درباره اقدامات آتی او وجود دارد؛ به همین دلیل، اتحاد ما در اروپا از همیشه مهمتر است.
او تأکید کرد که در صورت انتخاب شدن، تلاش زیادی برای حفظ وحدت اتحاد اروپا انجام خواهد داد.
شولتس نیز بر اهمیت موجودیت اتحاد اروپا تأکید و حتی عنوان کرد که خود او و سایر کشورهای اروپایی در حال تدوین پیشنهادهایی برای افزایش حضور ناتو در گرینلند هستند.
شولتس در مورد واکنش اروپا به احتمال اعمال تعرفههای تجاری از سوی آمریکا هم گفت: ما آمادهایم... میتوانیم در عرض یک ساعت به عنوان اتحادیه اروپا واکنش نشان دهیم.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و دیگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.
وی فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانیهای گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند؛ درخواستی که با اعتراض این دو کشور و نیز جامعه بینالمللی همراه شد.