آنطور که آمارها نشان میدهد قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد از زمان شهادت ابراهیم رئیسی تاکنون بیش از ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان معادل ۵۴ درصد رشد کرده است و در این مدت با آنکه فراز و فرودهایی داشته روند آن صعودی بوده است.
به گزارش همشهری، شیب قیمت دلار ظرف روزهای گذشته صعودی شده است. در چنین شرایطی کارشناسان بر این باورند که با توجه به آنکه محل تامین ارزی منابع حاصل از واردات محصولات نفتی و غیرنفتی است که تحت عنوان ارز ترجیحی و تجاری مبادله میشود این نوسان قیمت دلار در بازار آزاد نمیتواند اثری بر فضای تورمی داشته باشد، با این حال دولت باید سیاستهای ارزی خود را اصلاح کند.
آنطور که آمارها نشان میدهد قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد از زمان شهادت رئیسی تاکنون بیش از ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان معادل ۵۴ درصد رشد کرده است و در این مدت با آنکه فراز و فرودهایی داشته روند آن صعودی بوده است. این روند رو به رشد، اما ظرف چند روز گذشته شتاب بیشتری داشته و منجر به این شده است که قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد از مرز ۹۰ هزار تومان هم عبور کند.
در همین مدت قیمت طلا نیز تحتتأثیر رشد قیمت دلار و افزایش قیمت هر اونس در بازارهای جهانی به ۶ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان و سکه تمام به ۷۹ میلیون تومان رسیده است. این روند پر شتاب قیمت ارز و طلا منجر به افزایش انتقادها نسبت به عملکرد دولت چهاردهم و بانک مرکزی شده است.
با این حال، کارشناسان بر این باورند که بخش عمده این رشد در بازار آزاد و غیررسمی اتفاق افتاده و چون ورود کالاهای اساسی و تجاری بر مبنای ارز ترجیحی و بازار ارز تجاری انجام میشود این روند رو به رشد قیمت دلار احتمالا نمیتواند اثر مضاعفی بر فضای تورمی داشته باشد.
در حال حاضر ارز ترجیحی از محل فروش نفت با قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و کالاهای تجاری بر مبنای قیمت دلار توافقی با نرخ ۶۷ هزار تومان تامین میشود. با این همه، فعالان بازار اعتقاد دارند بانک مرکزی باید اقدامات سریعتری برای کنترل قیمت ارز آغاز کند.