چرا رئال مادرید در بازی‌های بزرگ به مشکل خورده است؟

فرارو سه شنبه 23 بهمن 1403 - 11:20
در حالی که انتظار می‌رفت رئال مادرید با حضور کیلیان امباپه به تیم قدرتمندتری تبدیل شود، حضور او در کنار وینیسیوس جونیور به وضوح تعادل تیمی مادریدی‌ها را بر هم زده و آنها با مشکلات بسیار در ساختار دفاع تیمی خود مواجه شده‌اند.

رئال مادرید با اضافه کردن کیلیان امباپه به بازیکنانی مانند وینیسیوس جونیور، جود بلینگام و رودریگو، خط حمله خود را تقویت کرد و این باعث شد تا از همان ابتدای فصل، انتظارات از این تیم افزایش پیدا کند. هواداران این تیم پس از قهرمانی در لالیگا و لیگ قهرمانان فصل ۲۴-۲۰۲۳، انتظار داشتند که بار دیگر بر رقابت‌های داخلی و اروپایی سلطه داشته باشند.

هرچند که تیم کارلو آنچلوتی اکنون در صدر جدول لالیگا قرار دارد، اما روند این فصل به هیچ وجه مطابق انتظارات پیش نرفته است. پس از تساوی ۱-۱ مقابل رقیب همشهری، آنها تنها یک امتیاز از اتلتیکو مادرید پیش هستند و باید در دو دیدار رفت و برگشت برای رسیدن به مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان به مصاف منچسترسیتی بروند.

این تیم در بازی‌های بزرگ مشکلاتی داشته و از تیم‌هایی مانند بارسلونا (دو بار)، لیورپول، میلان و اتلتیک بیلبائو شکست خورده است. پس از شکست سنگین ۵-۲ مقابل بارسلونا در فینال سوپرکاپ اسپانیا در ژانویه، و شکست ۴-۰ در اکتبر، آنچلوتی تصمیم گرفت تا کمی تاکتیک‌هایش را بازنگری کند. یکی از تغییرات ممکن این بود که یکی از چهار ستاره خط حمله تیم را به نیمکت بفرستد تا تعادل تیم بهتر شود.

آنها هفته گذشته درحالی مقابل اسپانیول قعرنشین ۱-۰ شکست خوردند، که تمام ستارگان خط حمله مانند امباپه، وینیسیوس جونیور، بلینگام و رودریگو همگی در ترکیب اصلی قرار داشتند.

مادریدی‌ها در این هفته دو بازی بزرگ پیش رو دارند که بازی ابتدایی را مقابل اتلتیکو مادرید در خانه مساوی کردند و باید در دیداری مهم در روز سه شنبه مقابل منچسترسیتی در لیگ قهرمانان صف آرایی کنند. مشکل این است که تمام مدافعان مرکزی اصلی تیم مصدوم هستند، به همین دلیل سفیدپوشان با مشکلاتی عدیده در خط دفاعی به مصاف شاگردان پپ گواردیولا می‌روند.

سوالی که پیش می‌آید این است که چرا رئال مادرید در بازی‌های بزرگ مشکل دارد؟ آیا کارلو آنچلوتی می‌تواند این مشکل را حل کند؟

مشکل اصلی رئال مادرید در برابر تیم‌های قدرتمند این است که نمی‌توانند از بازی‌سازی حریفان در میانه میدان جلوگیری کنند. این مشکل به‌وضوح در شکست ۴-۰ آنها برابر بارسلونا در استادیوم سانتیاگو برنابئو در ۲۶ اکتبر دیده شد. در آن بازی، بازیکنان بارسلونا به‌راحتی از خط اول دفاعی مادریدی‌ها عبور کردند، چرا که وینیسیوس جونیور و امباپه در دفاع از جلو در سیستم ۲-۴-۴ عملکرد خوبی نداشتند. به همین دلیل بارسلونا با استفاده از بازیکنان تکنیکی و خلاق خود، میانه میدان را تحت سلطه درآورد.

مهاجمان مادرید در تمام فصل در پرس کردن مشکل داشته‌اند. در اولین بازی لیگ برابر مایورکا، بلینگام پس از پایان نیمه اول از هم‌تیمی‌های خود خواست تا بیشتر به عقب برگردند. در پیروزی ۲-۳ برابر لگانس در کوپا دل ری نیز مودریچ از وینیسیوس خواست تا بیشتر به خط دفاعی کمک کند. 

در پیروزی قاطعانه بارسلونا در لالیگا، لحظات زیادی وجود داشت که ضعف‌های رئال مادرید را به وضوح مشخص می‌کرد. یکی از این لحظات زمانی بود که مارک کاسادو از مقابل دو مهاجم رئال عبور کرد و از نزدیکی خط میانی، پاس دقیقی برای رابرت لواندوفسکی ارسال کرد که او نیز گل اول را به ثمر رساند. نمونه دیگر زمانی بود که پاس کوبارسی، مدافع میانی بارسلونا، به راحتی توپ را به پدری پاس داد و وینیسیوس جونیور و امباپه را بدون هیچ زحمتی از جریان بازی خارج کرد.

پدری فضای کافی برای چرخیدن در اختیار دارد و با اینکه هافبک‌های رئال سعی می‌کنند او را تحت فشار قرار دهند، موفق نمی‌شوند و از آنجا که کمکی از سوی مدافعانشان دریافت نمی‌کنند، مشکلات آنها بیشتر نیز می‌شود. اضافه شدن بازیکنان بارسلونا باعث می‌شود توپ به فضای خالی جلوی دفاع رئال ارسال شود و فرمین لوپز بدون هیچ مزاحمتی توپ را دریافت کند. خط هافبک رئال مادرید نیز فشار چندانی به پدری وارد نمی‌کند و او نیز به راحتی توپ را در منطقه‌ای خطرناک به فرمین لوپز می‌رساند

چند ماه بعد و در فینال سوپرکاپ، رئال مادرید سعی کرد بازی تهاجمی‌تر و مستقیم‌تری داشته باشد و اجازه ندهد تا هافبک‌های حریف زمان زیادی توپ را در اختیار داشته باشند و به راحتی پشت دفاع نفوذ کنند. جود بلینگام که در کناره خط و سمت چپ حضور داشت، به مرکز متمایل می‌شد و پشت دو مهاجم خودی یار حریف را به‌صورت نفر به نفر پرس می‌کرد.

هدف بلینگام جلوگیری از بازی‌سازی مارک کاسادو بود که در آن بازی وظیفه بازی‌سازی از عمق را عهده‌دار بود. در همین حال، فدریکو والورده و کاماوینگا نیز دو هافبک دیگر بارسلونا را تحت فشار قرار می‌دادند. در این بازی بر خلاف دیدار دو تیم در لالیگا، هیچ بازیکنی از بارسلونا نبود که بدون یارگیری نفر به نفر مادریدی‌ها تنها مانده باشد. 

بلینگام یارگیری نفر به نفر با مارک کاسادو را انجام می‌دهد تا در بازی‌سازی از عمق بارسلونا مشکل ایجاد کند این روش دفاعی رئال مادرید، مشکلاتی برای آنها ایجاد کرد. حرکات گاوی و پدری باعث شد تا دو هافبک دفاعی رئال، پست خود را ترک کنند. پس از این اتفاق، توپ در سمت راست خط دفاعی به ژول کونده رسید و امباپه و وینیسیوس نیز نتوانستند مسیر پاس او را ببندند.

گاوی با حرکت به کناره‌ها کاماوینگا را به دنبال خود کشید و فضایی برای کونده فراهم کرد تا توپ را به لواندوفسکی پاس دهد. مهاجم لهستانی در موقعیتی خوب و درست جلوی خط دفاعی رئال حضور داشت و انتظار توپ را می‌کشید. لواندوفسکی در فضای میان خط دفاعی و هافبک رپال مادرید ایستاده است و پاس کونده را دریافت می‌کند

آنتونیو رودیگر جلو می‌رود تا توپ را قطع کند، اما باز هم دیر می‌شود. لواندوفسکی با یک پاس دقیق لامین یامال را صاحب توپ می‌کند و او نیز با ورود به محوطه جریمه گل تساوی را به ثمر می‌رساند. تنها با دو پاس سریع از میانه زمین، دفاع تیمی رئال مادرید باز می‌شود و دروازه آنها فرو می‌ریزد.

از میانه‌های نیمه اول، استراتژی رئال مادرید بازیکنان این تیم را گیج کرد و آنها در تصمیم‌گیری برای زمان‌بندی درست برای حمله و دفاع به مشکل خوردند. پس از اینکه لواندوفسکی از روی نقطه پنالتی گل دوم بارسلونا را به ثمر رساند، رئال مادرید تلاش کرد تا بیشتر حمله کند و از بازی‌سازی بارسلونا جلوگیری کند. شاگردان آنچلوتی به یک سیستم ۴-۲-۴ تغییر شکل دادند؛ در این سیستم بلینگام به هافبک بارسلونا که در عمق میدان حضور داشت، چسبیده بود و دو بازیکن کناری آنها نیز رو به جلو بازی می‌کردند.

باز هم حرکت یکی از هافبک‌های بارسلونا باعث شد تا یکی از هافبک‌های دفاعی رئال مادرید از موقعیت خود خارج شود. این کار فضایی برای کوبارسی ایجاد کرد تا این بازیکن پاس خطرناکی برای لواندوفسکی ارسال کند. در حالی که رئال مادرید می‌تواند در برابر تیم‌های ضعیف‌تر لالیگا به خوبی فشار بیاورد، کیفیت بازی‌سازی بارسلونا، به‌ویژه از سوی کوبارسی که به راحتی از پرس ضعیف آنها عبور می‌کرد، بار‌ها ضعف مادریدی‌ها در بستن فضا‌های مرکز میدان را نشانه گرفت و آنها را مجازات کرد.

پس از دریافت گل سوم، آنچلوتی سعی کرد با تغییر به سیستم ۲-۴-۴ و قرار دادن بلینگام در خط حمله و در کنار امباپه، بازی کم‌خطرتری را پیش بگیرد، اما این تغییر هم جواب نداد. فاصله زیاد بین خطوط دفاعی و هافبک رئال مادرید باعث شد تا بارسلونا همچنان فضای کافی برای حمله پیدا کند. در صحنه‌ای از بازی، پاس ساده وویچک شزنی به کوبارسی باعث شد تا هافبک‌های رئال مادرید برای یارگیری پدری و گاوی جلو بیایند. بلینگام نیز نتوانست خود را به مدافع ۱۸ ساله برساند و او با پاسی بلند، خط هافبک سفیدپوش را از جریان بازی خارج کرد تا شرایط چهار به چهار در دفاع مادریدی‌ها به وجود بیاید. مهم نبود که بازیکنان رئال مادرید چقدر تلاش می‌کنند و چگونه پرس را انجام می‌دهند، زمان‌بندی پرس آنها درست نبود و همیشه فضا‌های خالی زیادی بین خطوط آنها وجود داشت.
رئال مادرید با سیستم ۲-۴-۴ سعی در پرس بارسلونا دارد. هنگامی که دو بازیکن خط حمله به کوبارسی نزدیک می‌شوند او به راحتی با حذف خط هافبک مادریدی‌ها، بازیکن خودی را جلوی خط دفاع رئال مادرید صاحب توپ می‌کند مشکلات مادریدی‌ها در پرس کردن نشان داد که حضور همزمان امباپه، وینیسیوس جونیور، رودریگو و بلینگام باعث می‌شود تا این تیم در زمانی که توپ را در اختیار ندارد، انعطاف‌پذیری کمی در جایگیری‌ها و چیدمان خود داشته باشد. حضور همزمان آنها باعث می‌شود تا این تیم در خط حمله نیز با محدودیت‌هایی مواجه شود. یک منبع از کادر مربیگری که خواست نامش فاش نشود، پس از فینال سوپرجام گفت که رئال مادرید نمی‌تواند بازی دفاعی‌تری انجام دهد، زیرا در این صورت یکی از وینگر‌ها باید در دفاع، به فول‌بک سمت خود کمک کند.

در شکست اخیر آنها مقابل بارسلونا، وقتی رئال مادرید به شکل ۲-۴-۴ تغییر شکل داد، رودریگو نقش دفاعی را به عهده گرفت، اما نتواست به طور مداوم از پیشروی‌های بالده، دفاع‌چپ بارسلونا، جلوگیری کند. از آنجا که والورده در پست دفاع راست، آن انرژی همیشگی و غریزه دفاعی را ندارد، رئال مادرید به‌وضوح در آن سمت با مشکل مواجه بود و بارسلونا نیز از این نقطه ضعف بهره برد و حملات زیادی از سمت او ترتیب داد.

برای رئال مادرید که بیشتر تمرکزش روی حمله است و در نبرد‌های یک به یک ضعف دارد، به نظر نمی‌رسد عقب نشستن و تحمل فشار حریف، راهکار مناسبی برای مشکلات باشد. همانطور که پیش از این نیز دیده‌ایم، بازی با بازیکنان هجومی بیشتر نیز آنها را آسیب‌پذیرتر می‌کند.

اولین قدم منطقی این است که یکی از چهار بازیکن هجومی را کنار بگذارند تا در برابر تیم‌های قدرتمند یک خط هافبک مستحکم‌تر ایجاد کنند. با این حال این کار آسان نیست، چون هر یک از بازیکنان هجومی رئال، کیفیت، جایگاه و فرم گلزنی خوبی دارند. کارلو آنچلوتی در کنفرانس خبری پیش از بازی با اتلتیکو مادرید گفت که تیمش می‌تواند با چهار بازیکن هجومی نیز نظر دفاعی باثبات باشد و مشکلات دفاعی آنها متفاوت‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد.

آنچلوتی گفت: برخی فکر می‌کنند که کنار گذاشتن یک مهاجم مشکل را حل می‌کند. اما مشکل دفاعی یک معضل تیمی است که هم مهاجم‌ها و هم هافبک‌ها را شامل می‌شود. از نظر دفاعی ما در یک وضعیت اضطراری کامل قرار داریم. بهترین دفاع راست جهان را از دست داده‌ایم (دنی کارواخال در ماه اکتبر دچار مصدومیت جدی زانو شد)، میلیتائو و آلابا را نیز در اختیار نداریم. خوشبختانه این وضعیت اضطراری طولانی نخواهد بود، اما نباید فراموش کنیم که در این فصل برخی از مدافعان بسیار مهم خود را در اختیار نداشته‌ایم. 

همانطور که آنچلوتی اشاره می‌کند، حتی اگر یکی از مهاجمان را هم از بیرون بیاوریم، این مشکل حل نمی‌شود. احتمالاً والورده در نقش هافبک سمت راست بازی خواهد کرد، اما منابع نزدیک به تیم می‌گویند که او از این پست خوشش نمی‌آید. این تغییر باعث می‌شود که بلینگام به سمت چپ منتقل شود، زیرا نمی‌توان به وینیسیوس جونیور برای پوشش آن سمت اعتماد کرد. این وضعیت رئال مادرید را در معرض مشکلاتی مشابه با شکست سنگین آنها در الکلاسیکوی ماه اکتبر قرار می‌دهد؛ در آن بازی سیستم ۴-۴-۲ خطی باعث شد تا شاگردان هانسی فلیک به راحتی فضا‌های خالی را پیدا کرده و از آنها بهره ببرند.

در بازی مقابل میلان در سانتیاگو برنابئو و در لیگ قهرمانان، که تقریباً یک هفته پس از شکست برابر بارسلونا برگزار شد، شوامنی و مودریچ در میانه میدان به جلو حرکت می‌کنند و کریستین پولیسیچ را در وسط زمین تنها می‌گذارند. این بار، بلینگام و والورده نمی‌توانند به آنها کمک کنند، چرا که سعی دارند بازیکنان کناری حریف را پرس کنند. 

مودریچ و شوامنی برای جلوگیری از بازی‌سازی دو هافبک دفاعی میلان جلو می‌روند. بلینگام و والورده کناره‌ها را پوشش داده‌اند و همین باعث می‌شود تا پولیشیچ بین خطوط تنها رها شود حتی اگر یک مهاجم را از تیم خارج کنید، راهکار واضحی برای مشکلات دفاعی مادریدی‌ها وجود ندارد. باید دید آنچلوتی چه تدابیری برای بازی با منچسترسیتی می‌اندیشد. در ژانویه، به نظر می‌رسید که احتمال خروج رودریگو از ترکیب از بقیه مهاجمان بیشتر باشد، اما او در هشت بازی آخر خود موفق به ثبت هفت گل شده و ارزش بالایی نزد کادر فنی دارد.

به طور کلی، رئال مادرید انتظار داشت که خط حمله چهار نفره آنها در برابر تیم‌های ضعیف‌تر جواب دهد، چرا که در مجموع ۳۴ امتیاز از ۳۹ امتیاز ممکن را از تیم‌هایی که در نیمه پایین جدول لالیگا هستند، کسب کرده‌اند. 

آنچلوتی باید تصمیمات مهمی بگیرد، زیرا مشکلات دفاعی رئال مادرید در برابر تیم‌هایی که خط حمله قدرتمندی دارند، بیشتر به چشم می‌آید.

 

منبع: طرفداری

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.