۷ ماده غذایی برای کاهش چربی شکمی

عصر ایران سه شنبه 23 بهمن 1403 - 12:09
چربی شکمی که از نظر علمی چربی احشایی نامیده می‌شود، یکی از عوامل خطرساز برای بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، بیماری کبد چرب غیرالکلی و برخی سرطان‌ها است. تجمع این چربی در اطراف اندام‌های داخلی، خطرات متعددی را برای سلامت فرد ایجاد می‌کند.

 اگر روش‌های نامعتبر و ترندهای جدید مانند استفاده از روغن کرچک روی شکم را امتحان کرده‌اید، باید بدانید که روش‌های ایمن‌تر و پایدارتری برای کاهش چربی شکمی وجود دارد. یکی از این روش‌ها، مصرف مواد غذایی مناسب است که شاید همین حالا هم در آشپزخانه شما باشند.

به گزارش همشهری آنلاین، گوشت قرمز بدون چربی، میگو منجمد، کنسرو حبوبات، توفو، آجیل، جو دوسر و انواع توت‌ها از جمله مواد غذایی مفید برای کاهش چربی احشایی هستند. بنابراین، دفعه بعد که به خرید می‌روید، این مواد غذایی را در سبد خود قرار دهید چون چربی احشایی فقط چربی سرسخت شکم نیست، بلکه می‌تواند باعث افزایش خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان شود. اما با انتخاب مواد غذایی مناسب، می‌توان به کاهش آن کمک کرد.

درباره این که چرا این مواد غذایی مناسب است، در ادامه بیشتر بخوانید.

۱. گوشت قرمز بدون چربی

چرا مفید است؟

پروتئین نقش مهمی در کاهش وزن دارد و مطالعات نشان می‌دهند که می‌تواند به کاهش چربی احشایی نیز کمک کند. گوشت خوک بدون چربی سرشار از پروتئین باکیفیت است و در هر ۱۱۳ گرم، ۲۴ گرم پروتئین دارد. علاوه بر این، حاوی مواد مغذی مهمی مانند روی، کولین، آهن و ویتامین B12 است و تنها ۲ گرم چربی (کمتر از ۱ گرم چربی اشباع‌شده) دارد.

نحوه مصرف:

می‌توانید آن را در فر، تابه یا سرخ‌کن بدون روغن آماده کنید.

۲. میگو منجمد

چرا مفید است؟

میگو منجمد یکی دیگر از گزینه‌های فوق‌العاده برای کاهش چربی احشایی است. در هر ۸۵ گرم، ۲۲ گرم پروتئین، ۱۱۰ کالری و فقط ۲ گرم چربی (۰ گرم چربی اشباع‌شده) دارد. علاوه بر این، غذاهای منجمد باعث کاهش دورریز مواد غذایی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شوند.

نحوه مصرف:

می‌توانید آن را به شکل تفت‌داده شده در سالادها یا غذاهای دریایی استفاده کنید.

۳. حبوبات

چرا مفید است؟

حبوبات ترکیبی از پروتئین و فیبر هستند که به احساس سیری طولانی‌تر کمک می‌کنند. به عنوان مثال، یک فنجان نخود ، ۲۱۰ کالری، ۱۲ گرم پروتئین و ۱۱ گرم فیبر دارد.

نحوه مصرف:

آن را به سوپ‌ها، خوراک‌ها و سالادها اضافه کنید.

۴. توفو

چرا مفید است؟

توفو به عنوان یک پروتئین گیاهی گزینه‌ای عالی برای کاهش چربی احشایی محسوب می‌شود. تحقیقات نشان داده‌اند که افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند، چربی احشایی کمتری نسبت به سایر افراد دارند.

نحوه مصرف:

از توفوی نرم در اسموتی‌ها یا سوپ‌های خامه‌ای و از توفوی سفت در سالادها، کاسه‌های غلات و غذاهای سرخ‌شده استفاده کنید.

۵. آجیل

چرا مفید است؟

آجیل‌ها حاوی چربی‌های غیراشباع سالم، پروتئین و فیبر هستند که به کاهش خطر بیماری‌ها کمک کرده و بدون افزایش وزن، باعث کاهش چربی شکمی می‌شوند.

نحوه مصرف:

به عنوان یک میان‌وعده سالم، یک مشت آجیل مصرف کنید.

۶. جو دوسر

چرا مفید است؟

جو دوسر سرشار از فیبر بتا-گلوکان است که باعث کاهش چربی شکمی و کنترل وزن می‌شود. علاوه بر این، منبعی عالی از کربوهیدرات‌های انرژی‌زا و پروتئین گیاهی است.

نحوه مصرف:

آن را در اوتمیل، گرانولا، کوکی‌ها و حتی غذاهای شور مانند فرنی جو استفاده کنید.

۷. انواع توت‌ها

چرا مفید است؟

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بیشتر میوه‌ها به کاهش چربی احشایی کمک می‌کند. توت‌ها سرشار از فیبر هستند که باعث افزایش سیری و کنترل اشتها می‌شود.

نحوه مصرف:

از توت‌های تازه یا یخ‌زده در اسموتی‌ها، دسرها، سالادها و حتی غذاهای اصلی مانند ماهی کبابی با سس بلوبری استفاده کنید.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.