به گزارش خبرنگار مهر، رأی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت بعد از ۸ روز منتشر شد. در این مصوبه تأکید بر عدماهلیت شرکت کروز و غیرقانونی بودن حضور شرکت کروز در هیئت مدیره ایرانخودرو شده است.
با این وجود با برگزاری مجمع عادی ایران خودرو در ۱۷ بهمن ماه آنهم به صورت فوقالعاده علاوه بر معرفی اعضای جدید هیئت مدیره، مدیرعامل این گروه صنعتی نیز انتخاب شد.
۱۷ بهمن ماه براساس رأی مقام قضائی، شرکت کروز و زیرمجموعههایش حق رأی در مجمع ایران خودرو را نداشتند و با وجود انتشار اطلاعیه این شرکت در سامانه کدال مبنی بر موکول شدن برگزاری مجمع به زمان دیگر برای حل ابهامات ناشی از نامه مراجع قضائی، سهام داران وابسته به کروز در اقدامی غیرقانونی به صورت یک جانبه و بدون حضور نمایندگان بخش دولتی هیأت مدیره ایران خودرو به برگزاری مجمع اقدام کردند.
بررسیها از پشت پرده اتفاقات ۲۴ ساعته آن روز که منجربه برگزاری غیرقانونی مجمع ایران خودرو شد، نشان میدهد، با توجه به وصول نامه شماره ۱۴۰/۱۴۰۲/۹۲۷۷۶/۹۰۰۰ مورخ ۱۶/۱۱/۱۴۰۳ معاون قضائی دادستان کل کشور و تاکید بر پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم با موضوع جلوگیری از واگذاری سهام شرکت ایران خودرو و هر گونه اقدام دیگر تا زمان قطعیت، ابلاغ و اجرای رأی هیأت تجدید نظر شورای رقابت، به لحاظ حساسیت موضوع، رقابت، از هرگونه اقدام مرتبط با این واگذاری خودداری کند.
بر همین اساس با پیشنهاد مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره ایران خودرو، برای عمل به مفاد این نامه، مقرر شد تا نسبت به عدم برگزاری مجمع تا زمان قطعیت رأی هیأت تجدید نظر شورای رقابت تصمیم گیری شود.اما این موضوع مورد مخالفت دو عضو دیگر هیأت مدیره (نمایندگان بخش خصوصی) قرار گرفته و برهمین اساس مقرر شد تا نامه مذکور توسط سهام داران عمده مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گیرد.
با توجه به وصول نامه دوم معاون دادستانی به شماره ۱۴۰/۱۴۰۲/۹۲۸۹۶/۹۰۰۰ در ۱۷ بهمن ماه مبنی بر پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم به دلیل ابلاغ رأی قطعی تجدید نظر شورای رقابت و تاکید بر اجرای مفاد رأی قطعی، موضوع مجدداً به منظور اجرای مفاد رأی و احراز صلاحیت اعمال حق رأی سهامداران مورد اشاره در رأی هیأت تجدید نظر (شرکتهای وابسته به گروه کروز) در جلسه پیش مجمع مطرح شد.
به دلیل مغایرت مفاد رأی هیأت تجدید نظر با منافع دو عضو وابسته به کروز در هیأت مدیره ایران خودرو، اعمال نحوه و میزان حق رأی سهامداران، مورد اختلاف اعضای هیأت مدیره (چهار عضو) قرار گرفت که نظر دو عضو هیأت مدیره شامل مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره، معطوف به موکول شدن زمان برگزاری مجمع به روز دیگر و رفع ابهام از ترکیب سهام داران دارای حق رأی بوده است.
اما به دو عضو دیگر هیأت مدیره به دلیل اینکه رأی هیأت تجدید نظر، بر علیه ایشان بود از امضای صورتجلسه هیأت مدیره امتناع کردند.
متعاقب امضای صورتجلسه فوق مبنی بر برگزاری جلسه مجمع عمومی در زمان دیگر، مدیرعامل، رئیس هیأت مدیره و عوامل اجرایی برگزاری مجمع، محل برگزاری مجمع ترک کردند.
علی رغم مفاد صورتجلسه مورد اشاره در بند سوم و ترک محل برگزاری مجمع توسط عوامل اجرایی از جمله مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره، متأسفانه سها مداران گروه کروز (با وجود اینکه طبق رأی هیأت تجدید نظر دارای حق رأی و امکان عضویت در هیأت مدیره را ندارند) در ساعت ۱۶ همان روز (مورخ ۱۷/۱۱/۱۴۰۳ نسبت به برگزاری مجمع اقدام و ترکیب هیأت مدیره جدید ایران خودرو را به صورت غیر قانونی انجام دادند و در نهایت براساس مجمع عادی به صورت فوقالعاده صاحبان سهام ایرانخودرو اعضای جدید هیأت مدیره، مدیرعامل این گروه صنعتی نیز انتخاب شدند و عظیمی نیز با ارسال نامهای از ایران خودرو خداحافظی کرد.