در روزهای اخیر برخی نشریات و وبسایتهای غربی نظیر بیلد آلمان با انتشار خبری که البته منبع موثق و معتبری نیز نداشته است مدعی شدند دولت امریکا قصد دارد تا با اهدای بمب های سنگین هوا پرتاب به نیروی هوایی اسرائیل این رژیم را به سلاحی مناسب برای حمله به تاسیسات اتمی ایران مجهز کند.
این موضوع سریعا در میان رسانه های منطقه ای نیز بازتاب داشته و جنگ روانی گسترده و البته مضحکی علیه کشورمان به راه افتاد؛ در شرایطی که مقاله مورد نظر فاقد هر گونه ارزش فنی بوده و ایرادات بسیار زیادی در خصوص اثرگذاری مدل بمب و حتی توانایی رژیم صهیونیستی برای استفاده از آنها وجود دارد.
ترامپ، مادر تمام بمبها را به اسرائیل ارسال میکند!
در متن مقاله منتشر شده در نشریه بیلد آلمان از بمب های سنگین هواپرتاب GBU-۴۳ MOAB مخفف Massive Ordnance Air Blast به معنی مهمات هوا انفجاری سنگین نام برده شده است.
این بمب ۹۸۵۰ کیلوگرمی همانگونه که از نام آن مشخص است از مدل هوا انفجاری و ترموباریک بوده و مخصوص انهدام اهداف بزرگ روی زمین است و به هیچ عنوان توان نفوذ در تاسیسات زیرزمینی (مشابه با تاسیسات اتمی) را نداشته و انفجار آن در بالای تاسیسات زیرزمینی نیز بی نتیجه و بی فایده است؛ در واقع این نخستین گاف مقاله ای است که تنها در راستای یک جنگ روانی منتشر شده و البته این نخستین بار نیست که همزمان با تنش بر سر برنامه اتمی کشورمان چنین اخباری منتشر می شوند.
چرا رژیم صهیونیستی توانایی استفاده از بمبهای MOP و MOAB را ندارد؟
حتی اگر فرض بگیریم منبع خبر مربوط به ارسال بمب های فوق سنگین هواپرتاب برای رژیم صهیونیستی معتبر بوده و نگارنده به اشتباه مدل بمب را ذکر کرده است، باز هم در خصوص توانایی اسرائیل برای استفاده از این بمب ها علیه کشورمان محدودیت فنی تقریبا قطعی وجود خواهد داشت.
در واقع فرض را بر این می گیریم که منظور نشریه آلمانی همان بمب هواپرتاب سنگرشکن GBU-۵۷ یا MOP باشد که مخفف عبارت Massive Ordnance Penetrator یا مهمات سنگین نفوذگر است.
ادعا شده بمب هواپرتاب MOP قادر به نفوذ ۷۰ متری در زمین و انهدام تاسیسات حفاظت شده زیرزمینی است؛ اما با توجه به وزن بیش از ۱۳ تنی این بمب، تنها و تنها نیروی هوایی امریکا با بمب افکنهای استراتژیک B-۲ قادر به استفاده از آنها خواهد بود؛ البته آن هم علیه کشورها و اهدافی ضعیف نظیر آنچه در عراق و افغانستان اجرا کرده بودند نه در برابر کشوری با شبکه یکپارچه پدافند هوایی و انواع سامانه های راداری و پسیو حرارتی که ورود یک بمب افکن بسیار بزرگ به داخل حریم هوایی ایران را تبدیل به خودکشی خواهد کرد.
بنابراین رژیم صهیونیستی حتی در صورت دریافت چنین مهماتی نیز به هیچ عنوان هواگرد مناسبی را برای حمل آنها در اختیار نخواهد داشت زیرا حتی جنگنده اف۱۵ با توان حمل بالا نیز نهایتا قدرت نصب ۸ تن مهمات آن هم به شکل بمب های ۱ تنی مجزا در پایلون های نصب شده زیر بال و بدنه را خواهد داشت نه یک بمب واحد ۱۰ یا ۱۳ تنی.
اهدای مهمات هواپرتاب برای پر کردن ذخایر از دست رفته در جنگ غزه
وزارت خارجه امریکا به تازگی از نهایی شدن قرارداد فروش (بخوانید اهدای رایگان) هزاران تیر بمب هواپرتاب برای رژیم صهیونیستی به ارزش ۶.۷۵ میلیارد دلار خبر داده است.
لیست مهمات حاضر در این قرارداد شامل موارد زیر می شود:
_ ۲,۱۶۶ بمب کم قطر GBU-۳۹/B
_ ۲,۸۰۰ بمب MK ۸۲ با وزن ۵۰۰ پوند
_ ۱۳,۰۰۰ کیت هدایت KMU-۵۵۶
برای بمب MK-۸۴
_ ۳,۴۷۵ کیت هدایت KMU-۵۵۷ برای بمب BLU-۱۰۹
_ ۱,۰۰۴ کیت هدایت KMU-۵۷۲
_ ۱۷,۴۷۵ چاشنی FMU-۱۵۲/A/B
_ سه هزار موشک هلفایر
اگرچه باز هم رسانه های صهیونیستی و غربی در تلاش بودند تا به مخاطب القا کنند قرارداد فوق که تاریخ تحویل آن در سال ۲۰۲۵ تنظیم شده برای باز گذاشتن دست رژیم صهیونیستی و حمله به تاسیسات اتمی و نظامی ایران است اما به خوبی عیان است که موارد موجود در لیست در واقع به جبران ۸۰ هزار تن مهماتی است که در جنگ اخیر بر سر مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه پرتاب شده و موجب شهادت ۴۵ هزار غیر نظامی شده بود.
مهماتی که در لیست منتشر شده از سوی وزارت خارجه امریکا دیده می شود به هیچ عنوان برای ضربه زدن به تاسیسات اتمی ایران در اعماق ده ها متری زیر زمین یا شهرهای موشکی در دل صخرههای گرانیتی چند صد متری مناسب نبوده و صهیونیستها مشابه با سالهای گذشته تنها به دریافت رایگان تسلیحات مورد نیاز خود برای ادامه جنایات علیه مردم مظلوم فلسطین یا لبنان رضایت داده اند.