مجلس طی ۱۲ سال نتوانست مصوبات کنکوری خود را عملیاتی و بر آنها نظارت کند!

فرارو سه شنبه 23 بهمن 1403 - 13:47
«با تغییر دولت، چون در دولت چهاردهم نسبت به این مصوبه، تردیدها، اشکالات و شبهاتی بود و از آنجایی که وظیفه شورا همکاری با دولت‌هاست، به همین جهت ما مجدد این مصوبه را در دستور کار شورا قرار دادیم. در شورای ستاد علم و فناوری و ستاد تعلیم و تربیت، همه نظرات را شنیدیم، از جمله نظر کمیسیون آموزش مجلس که می‌گفت پایه دوازدهم باید تأثیر قطعی داشته باشد و پایه یازده تأثیر مثبت و همه این دیدگاه‌ها در صحن شورا گزارش داده شد.»

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مجلس شورای اسلامی طی دوازده سال، مصوبات متعددی درباره کنکور داشته، اما نتوانسته هیچ‌کدام را عملیاتی کند و بر آن‌ها نظارت داشته باشد. 

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهادهای کنکوری کمیسیون آموزش مجلس در این شورا بررسی شد؟ گفت: مجلس شورای اسلامی دوازده سال درباره کنکور، حذف کنکور و کاهش کنکور مصوبات متعددی داشته و هیچ‌کدام را هم عملیاتی نکرده، یعنی نتوانسته نظارت و اجرا کند. حتی مصوبه حذف کنکور هم تا قبل از سال ۹۷ داشتند. 

وی افزود: بعد از این وضعیت، با پیشنهادی که ریاست وقت مجلس داشت موضوع کنکور به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار شد. در دوره ریاست آقای روحانی بر شورا، بحث تأثیر سابقه تحصیلی و معدل پایه ده و یازده و دوازده بر کنکور به تصویب رسید. آن مصوبه هم البته چندسالی اجرا نشد و در نهایت در این دوره اخیر، دو سال اجرا شد. 

خسروپناه اضافه کرد: با تغییر دولت، چون در دولت چهاردهم نسبت به این مصوبه، تردیدها، اشکالات و شبهاتی بود و از آنجایی که وظیفه شورا همکاری با دولت‌هاست، به همین جهت ما مجدد این مصوبه را در دستور کار شورا قرار دادیم. در شورای ستاد علم و فناوری و ستاد تعلیم و تربیت، همه نظرات را شنیدیم، از جمله نظر کمیسیون آموزش مجلس که می‌گفت پایه دوازدهم باید تأثیر قطعی داشته باشد و پایه یازده تأثیر مثبت و همه این دیدگاه‌ها در صحن شورا گزارش داده شد. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در واقع دیدگاه‌های سازمان سنجش، کمیسیون آموزش مجلس، مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت آموزش و پرورش به علاوه دیدگاه مردم در شورا مطرح شد، چون ما تحقیقات میدانی و پیمایشی هم انجام داده بودیم. طی این تحقیقات نظر دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌های دانش‌آموزان گردآوری شد و در نهایت در دو جلسه در صحن شورا مجدد بحث و بررسی شد و حذف پایه ۱۰، تأثیر قطعی پایه یازده و دوازده، آن هم تأثیر ۶۰ درصد به تصویب رسید. البته این بحث جزئیاتی و فروعاتی دارد که آن جزییات هم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد. 

وی همچنین در واکنش به گلایه سازمان سنجش مبنی بر اینکه پیشنهادی که ما دادیم، اصلاً در شورا بررسی نشده است، گفت: یک ساعت دکتر محمدی، رئیس سازمان سنجش آمد و در شوراهای شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش و توضیح داد و این گزارش به رأی گذاشته شد و به هر حال هیچ کدام از مجموعه نظراتشان این‌طور نبود که طرح نشود، بلکه همه آمدند و نظرشان را گفتند و از نظرشان هم دفاع کردند. اعضا اظهارات را شنیدند و در نهایت نتیجه رای‌گیری همین شد که خبر دارید.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.