1- یوم الله ۲۲ بهمن و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک و یاد معمار کبیر انقلاب اسلامی وبنيانگذار جمهورى اسلامى حضرت امام خمینی (ره) و شهیدان را گرامی می داریم.
2- انقلاب اسلامی راه پر فراز و نشیب را پشت سرگذاشته است. با نگاهی به موفقیت ها و ناکامی ها، آنچه که مهم است « درس آموزی و عبرت آموزی » از گذشته و از آن مهمتر نگاه به آینده برای فردای بهتر خودمان باشیم.
3- « همه پرسی و رفراندوم » امری مقبول و تعریف شده در قانون اساسی است. برای تداوم انقلاب اسلامی انجام اصلاحات در قانون اساسی یک ضرورت حیاتی است. انتخاب جمعی از نخبگان و سرآمدان که مقبوليت اکثریت مردم را داشته باشند و ماموریت به نهادهای قانونی گام اول است. با دعا برای طول عمر بابرکت مقام معظّم رهبری، این امر شایسته است که در زمان حیات ايشان باشد. همانطور که عزم امام خمینی برای بازنگری قانون اساسی در زمان حیات خودشان راه را برای انجام اصلاحات مهم و ضروری باز کرد.
۴- ادغام و انحلال بسیاری از شرکتها ، موسسات که زیان ده، پرهزینه و فرار مالیاتی دارند و اکثراً پاسخگو نیستند. بخش زیادی از بودجه و اعتبارات کشور را همین نهادها و موسسات که بالغ بر ۸۰ مورد است می بلعند. این کار با تصمیم و اراده دولت و مجلس امکانپذیر است. دولت کوچک اما مقتدر، بخش خصوصی و غیر دولتی بزرگ و کارآمد باید دستور کار باشند.
۵- قانون باید فصل الخطاب و سلیقه ها به کنار گذاشته شود. محور قانونگذاری مجلس شورای اسلامی است. هم اکنون بیش از ده شورا ، نهاد در قالب دستورالعمل، آئین نامه، بسته های سیاستی... هم عرض قوه مقنّنه عمل می کنند. ۱۲ هزار قانون مصوّب داریم در ظرف ۱۲۰ سال از مشروطه تاکنون کشور فرانسه ۲ برابر ما سابقه قانونگذاری دارد و ۲ هزار قانون مدون دارد.قانون براى اجرا مى باشد نه اينكه درقفسه كتابخانه نگهدارى شود.
۶- انفتاح فضای فرهنگی ، سیاسی، اجتماعی کشور یک گام بزرگ برای دستیابی به آرمانهای والای انقلاب اسلامی است. «آزادی» ، «جمهوریّت»، «اسلامیّت»، «مردم سالاری»، «چندصدایی» از پیامهای جاویدان انقلاب اسلامی است. هر قدر به سمن ها، تشکّل های مردم نهاد، احزاب سیاسی، مطبوعات، ... اختیارات تفویض شود و «قدرت سخت» را در قالب «قدرت نرم» به نمایش درآوریم، تصویری جذّاب و مناسب تر در داخل و خارج از کشور را به نمایش خواهیم گذاشت.فضاى بازسياسى نيازمبرم وحياتى امروزكشوراست.
تحوّل و دگرگونی در سیاست خارجی با هدف کاهش دشمنان و افزایش دوستان برای منافع ملَّی وتوسعه، عمران و آبادانی کشور یک اصل انکارناپذیر است.لازمهء این امر آنست که نهادها و دستگاههای موازی دخیل در امر سیاست خارجی و روابط بین الملل حذف و محوریّت کار بر عهده وزارت امور خارجه که مسئولیت دستگاه دیپلماسی را دارد محوّل گردد.دیگر آنکه همه نهادها و دستگاه های مؤثّر به کمک وزارت امور خارجه ایران حقیقی را به دنیا معرفی کنند.متأسفانه استکبار جهانی و امپراطوری رسانه های در اختیار مغرضانه ایران هراسی را در دنیا ترویج می کنند که باید رسانه های ایران در این عرصه اقدامات مهم و بایسته را انجام دهند.
نجات اقتصاد کشور نیاز به فضای با ثبات و امن برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی دارد. گرانی، تورّم، رکود واحدهای تولیدی، ناترازی ها در حال حاضر امری است که همه آحاد جامعه سختی آن را ملموس و محسوس می بینند. تحریم های ظالمانه را باید برای نجات زندگی مردم برداشت. تحریم ها نعمت نیستند. مصیبت و گرفتاری برای مردم و کشور ایجاد کرده اند. قوای سه گانه و سایر نهادهای مسئول باید قبول مسئولیت کنند و از ارجاع مسائل و مشکلات به این وآن پرهیز کنند. باید زندگی در شأن ملت بزرگ ایران را فراهم سازیم.
در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شایسته است که به این مسائل نگاهی نو بیندازیم. ما در چه وضعیتی هستیم و بنا بود در چه موقعیتی قرار گیریم؟ آینده جهان و ایران چگونه خواهد بود؟ نسبت انقلاب اسلامی در چنین شرایطی چگونه است؟ توسعه فناوریها، جهانی شدن، تغییرات اجتماعی، انرژی، سبک زندگی، تحولات حیرت انگیز رسانهها، جابجایی نسلی و برآمدن نسل جوان در عرصه مدیریتها، رقابت شدید کشورها بر سر توسعه و شکلگیری بلوکهای جدید قدرت همه و همه ما را بر آن وا میدارد که به مقوله " آینده نگری انقلاب اسلامی " و "جاگیری ایران در دنیای آینده" طرح برنامه و نقشه داشته باشیم.چالشهای فراوانی پیش روی ما قرار دارد در عرصه حکمرانی و مدیریت نیاز به تحول و نگاه جدید داریم.
در کتاب آینده پژوهی انقلاب اسلامی، بیم ها و امیدها (انتشارات امیرکبیر) به تفصیل درباره چرایی و علل انقلاب اسلامی، کارنامه و دستاوردهای آن، و اصلاحات حکمرانی نوشتهام.ما نيازمند نگاهى نو به ايران وجهان واستواركردن حكمرانى كشوربراساس آن هستيم.