سرخپوشی بورس با چاشنی از دست دادن کانال سرنوشت‌ساز

اقتصادنیوز سه شنبه 23 بهمن 1403 - 14:37
اقتصادنیوز: شاخص کل در نهایت امروز با افتی 1.32 درصدی کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی را از دست داد و در سطح 2 میلیون و 784 هزار و 350 واحدی معاملات را به پایان رساند.
عکس:‌ اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، در حالی که روز گذشته دلار در بازار آزاد وارد محدوده جدید شده بود و طلا هم در بازارهای جهانی در محدوده 2900 دلاری قرار داشت، امروز بازار سهام با افت شدید شاخص‌های اصلی و فرعی خود مواجه شد.

رنج منفی دلار در معاملات امروز، در کنار افزایش نااطمینانی‌های سیاسی باعث شد تا در حالی که بازار در 30 دقیقه ابتدایی با افزایش تقاضا و سبزپوشی شاخص‌ها شروع به کار کرده بود، در ادامه فشار فروش در بازار شدت بگیرد و شاخص کل در نهایت با افتی 1.32 درصدی مجددا کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی را از دست بدهد و کار خود را در سطح 2 میلیون و 784 هزار و 350 واحدی خاتمه دهد.

شاخص هم‌وزن که نشانگر تغییرات نمادهای مختلف به طور برابر است هم افتی 1.47 درصدی را به ثبت رساند و به پله نهم کانال 850 هزار واحدی سقوط کرد. شاخص فرابورس هم همانند دو شاخص دیگر روندی منفی داشت اما شدت افت این شاخص کمتر از یک درصد و معادل 0.74 درصد بود. 

در روزی که همه گروه‌های صنعت بازدهی هم‌وزن منفی را به ثبت رساندند، ارزش معاملات خرد دوباره کمتر از 10 هزار میلیارد تومان بود و 2391 میلیارد تومان پول حقیقی هم از بازار خارج شد که از 23 دی امسال بی سابقه بوده است. در دو روز معاملاتی این هفته حدود 3600 میلیارد تومان پول از معاملات خرد خارج شده که در صورت خروج پول سنگین در بازار فردا می‌تواند رکورد هفتگی جدیدی را به ثبت برساند. 

در جریان معاملات بازار سهام، گروه محصولات شیمیایی مجددا در صدر ارزش معاملات روزانه قرار گرفت و بعد از آن گروه فلزات اساسی و بانکها با اختلاف زیاد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. امروز همچنین حدود 475 میلیارد تومان پول از گروه بانکی خارج شد که بیشترین خروج پول در میان صنایع مختلف بود.

نااطمینانی سیاسی بلای جان بورس

نوید فرهادی، کارشناس بازار سرمایه، در مورد دلیل سرخپوشی امروز بازار گفت: «اخبار حول محور مذاکرات عاملی برای رشد لحظه‌ای نرخ ارز و توامان با آن افزایش ریسک‌های سیاسی و به‌طبع آن ایجاد نگرانی‌هایی را در میان فعالان بازار سرمایه شده است.»

فرهادی همچنین به اثرگذاری دلار در بازار اشاره کرد و گفت: «از دیرباز تا کنون، دلار یکی از درایور‌های اصلی بازار به شمار می‌آید و با فروکش کردن ریسک‌های موجود از سر بازار سرمایه، خود می‌تواند محرک اصلی بازار باشد. گرچه در برهه فعلی موضاعات دیگری چون پَرش نرخ بهره بدون ریسک تا سطوح 34 درصدی، فاصله مجدد دلار بازار آزاد و نرخ نیمایی یا در سطح کلان‌تر سیاست‌های اقتصادی دولت و البته ترس رکود و کاهش نرخ کامودیتی‌ها در بازار‌های جهانی موجب شده تا سرمایه‌گذاران فعلا در طرف تقاضا برای سهام ناایستند. البته این موضوعات چیز‌های جدید نیست و فعالان این بازار مدت‌هاست که با چنین مشکلاتی دست و پنجه گرم می‌کنند.»

این کارشناس بازار اصلی‌ترین چالش و مشکل بازار این روز‌های ما را عدم پیش‌بینی پذیری و دخالت دولتمردان در اقتصاد و بازار و البته عدم رشد متوازن زیرساخت‌ها و ابزار‌های معاملاتی جدید دانست و گفت : «به عقیده ما با ایجاد ابزارهای جدید و عمق بخشیدن به ابزارهای فعلی موجود چون قراردادهای اختیار معامله و آتی توام با شفافیت و پیش‌بینی پذیری اقتصاد، تنها چیزی است فعالان این بازار می‌خواهند تا بتوانند متناسب با هر تغییری موقعیت متناسب را اتخاذ کنند. بگذریم و نگاهی هم به تراز منفی (خروج پول از) صندوق‌های درآمد ثابت و حباب صندوق‌های مبتنی طلا بیاندازیم که نشان دهنده حرکت پول‌ به سمت طلا است. البته باید توجه داشت رشد نرخ جهانی طلا تحت تاثیر بی‌مظمی جدید جهانی تمام مردم دنیا را به سمت سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مطمئنی چون طلا سوق داده است.»

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.