تلاش پشت پردۀ شرکت‌های آمریکایی برای توقف برنامۀ اخراج مهاجران

عصر ایران چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 12:16
بسیاری از بزرگ‌ترین شرکت‌های آمریکا به‌صورت مخفیانه در حال لابی‌کردن هستند تا برنامه رئیس جمهور دونالد ترامپ برای اخراج میلیون‌ها مهاجر و در واقع کارگرانی که بخش بزرگی از نیروی کار آنها را تشکیل می‌دهند را محدود کنند

 عصر ایران؛ محمد حسن گودرزی- بسیاری از بزرگ‌ترین شرکت‌های آمریکا به‌صورت مخفیانه در حال لابی‌کردن هستند تا برنامه رئیس جمهور دونالد ترامپ برای اخراج میلیون‌ها مهاجر و در واقع کارگرانی که بخش بزرگی از نیروی کار آنها را تشکیل می‌دهند را محدود کنند. برخی از افراد درگیر در این کمپین، شعار "Make America Wealthy Again" (آمریکا را دوباره ثروتمند کنیم) را به‌کار می‌برند تا به ترامپ و هم‌پیمانان تجاری او جذاب بیاید.

اخراج مهاجران

به گزارش بیزنس اینسایدر از نزدیک به دو دوجین لابیست صنعتی، مدیران اجرایی شرکت‌ها و رهبران انجمن‌های تجاری مطلع شده‌است که اکثر آنها تلاش‌های خود را با شرط ناشناس بودن فاش کردند. درخواست آنها - که به مقامات دولت ترامپ و جمهوری‌خواهان کنگره ارسال شده‌است - این است که اخراج دسته‌جمعی مهاجران اقتصاد را فلج خواهد کرد و قیمت کالاهایی مانند مواد غذایی تا مسکن را افزایش خواهد داد.

"ترامپ بعنوان یک بازرگان می‌داند اگر 200 نفر چمنزارهای زمین گلف او را کوتاه نکنند، ظاهر خوبی نخواهد داشت و مردم نخواهند آنجا بازی کنند," این جمله‌ای است که کریستینا آنتلو، بنیان‌گذار شرکت لابی‌گر Ferox Strategies می‌گوید. 


این شرکت مشتریانش شامل فدراسیون خرده‌فروشان ملی (National Retail Federation)، وال‌مارت و غول تنباکو Reynolds America است.


وی ادامه داد: "یک راه وجود دارد تا فهمید چگونه باید با او صحبت کرد تا بفهمد این کار واقعاً بازار کار کل ایالات متحده را فلج خواهد کرد اگر چنین کاری انجام دهد."

یک لابی‌گر قدیمی گفت: "یک چیز وجود دارد که ترامپ بیش از حفظ وعده اخراج دسته‌جمعی‌اش اهمیت می‌دهد و آن اقتصاد است." 

تاکنون حملات مهاجرتی ترامپ عمدتاً بر مهاجرانی متمرکز بوده که پس از ورود به کشور جنایت انجام داده‌اند. اما احتمال دستگیری گسترده در مزارع و کارخانه‌ها جامعه تجاری را نگران کرده ‌است زیرا آنها بسیار وابسته به نیروی کار مهاجر هستند؛ مخصوصاً در زمینه‌هایی مانند کشاورزی، بسته‌بندی گوشت و ساخت‌وساز.

 برنامه آمریکا را دوباره ثروتمند کنیم که به طور اختصار MAWA نامیده می‌شود، بر اعمال فشار بر متحدان تجاری درون حلقه داخلی ترامپ تمرکز دارد نه مستقیماً روی خود رئیس جمهور. این برنامه همچنین سعی دارد از استیون میلر (Stephen Miller) دور باشد، کسی که سخت‌ترین خط مشی ضدمهاجرتی دولت را دارد.

به گفته یک لابی‌گر از یک انجمن تجاری برجسته: "استیون میلر هرگز قانع نخواهد شد. فراموشش کنید. اما ترامپ می‌تواند قانع شود تا به همکاران بازرگانش آسیب نزند. میلر تنها کسی نیست که ترامپ به او گوش بدهد."


به گفته چندین لابی‌گر، آنها قصد دارند بروک رولینز (Brooke Rollins) - انتخاب جدیدتر ترامپ برای رهبری وزارت کشاورزی -  و کریستی نوئم (Kristi Noem) - وزیر امنیت داخلی او - تحت تأثیر قرار دهند. هر دوی این افراد مدافع طولانی مدت منافع کسب‌وکار هستند؛ نوئم قبلاً فرماندار داکوتای جنوبی بوده، ایالتی با صنایع وابسته مثل صنعت گوشت گاو و لبنیات.

علاوه بر این، لابی‌گران شروع کرده‌اند تماس‌هایی با اعضای کنگره یا کارکنانشان داشته باشند – چه در کنگره و چه مناطق محلی – از طریق تلفن یا جلسات حضوری یا زوم . چندین لابیست این کار را به عنوان کمپین "shock and awe" (شوک و هیبت- تلاش برای تسلط سریع بر یک چیز-مترجم) توصیف کردند که قصد دارند فشار زیادی روی نمایندگان جمهوری‌خواه وارد کنند; کسانیکه فهمیده‌اند مهاجران حاضرند مشاغل کم درآمد اما پرخطر بپذیرند، مشاغلی که اکثر آمریکایی‌ها تمایلی ندارند انجام دهند.

از جمله کسانیکه مورد هدف قرار گرفته‌اند نماینده گلن تامسون (Glenn Thompson) از پنسیلوانیا است؛ کسیکه ریاست کمیته کشاورزی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا (House Agriculture Committee)را برعهده دارد.

علیرغم لفاظی‌های شدید ترامپ در مورد مهاجرت، لابی های شرکتی مطمئن هستند که او در دامنه گسترده سرکوب خود تجدید نظر خواهد کرد. 
یکی از لابی‌گران قدیمی شرکتی می‌گوید: ترامپ به یک چیز بیشتر از عمل به وعده اخراج گسترده‌اش اهمیت می‌دهد و آن اقتصاد است. او اجازه نخواهد داد که به خاطر چیزی که کنترلش می‌کند از دستش بیرون برود. 


برای سال‌ها، یکی از بزرگ‌ترین حامیان سیاست‌های طرفدارمهاجرت در آمریکا اتاق بازرگانی ایالات متحده بود که مهاجران را به‌عنوان منبع نیروی کار ارزان و انعطاف‌پذیر می‌دید. به‌عنوان بزرگ‌ترین گروه لابی‌گری کشور، این اتاق از سیاست‌هایی برای گسترش برنامه‌های کارگران مهمان و ایجاد مسیرهایی برای کارگران تا وضعیت قانونی به دست آورند حمایت می‌کرد.

  در دهه گذشته، با اینکه ترامپ سرکوب مهاجرت را یکی از مسائل مهم خود قرار داد، اتاق بازرگانی از حمایت خود از مهاجران دورتر شد، اما یک مقام سابق در این اتاق به بیزنس اینسایدر گفت که اتحاد تجاری — و ماشین لابی قدرتمند آن — تلاش می‌کرد تا نقش تعدیل‌کننده‌ای در این موضوع ایفا کند.

 او گفت: رهبران اتاق فعالانه قانون‌گذاران و مقامات دولت ترامپ را تحت فشار قرار دادند تا اقداماتی در راستای اجرای قانون مهاجرتی انجام ندهند که ممکن باشد به کسب‌وکارهای بزرگ آسیب برساند (نه اتاق بازرگانی و نه کاخ سفید پاسخی به درخواست اظهارنظر در مورد این موضوع ندادند).


مقامات دو انجمن تجاری دیگر نیز گفتند سازمان‌های آنها نیز بخشی از گروه‌های لابی‌گری تأثیرگذار هستند که در سکوت بر متحدان ترامپ فشار آورده تا رئیس جمهور را قانع کنند که اخراج دسته‌جمعی مهاجران برنامه اقتصادی او را نابود خواهد کرد.


بسیاری از لابی‌گران شرکت‌ها، خود ترامپ را بهترین متحدشان در تغییر مواضع افراطی‌اش نسبت به مهاجرت می‌دانند.


برخی از لابی‌گران MAWA معتقد هستند حتی ممکن است ترامپ را قانع کنند تا از اصلاحات جامع مهاجرتی مانند آنچه در کمپینش پیشتر رد کرده بود پشتیبانی کند؛ اصلاحاتی که شامل سخت‌گیری بیشتر بر امنیت مرزی باشد اما امتیازهایی مانند مسیر شهروندی برای مهاجرین مالیاتی با شغل (افرادی که مالیات می‌دهند) یا روادید کاری بیشتر برای کارگران فصلی و استعدادهای فناوری بالا اروپا و آسیا ارائه دهد.


به هر شکلی که اقدامات انجام شود، لابی‌گران تأثیر خود را بر مهاجرت احساس می‌کنند.  بسیاری از لابی‌گران شرکت‌های بزرگ، ترامپ را بهترین متحد خود در تغییر افراطی‌ترین مواضعش در مورد مهاجرت می‌دانند. ریچ گلد، یکی از شرکای هالند اند نایت، که مشتریان لابی گری او از انجمن ملی معدن تا دولت پالم بیچ غربی، نزدیک خانه ترامپ در مارآ لاگو، می‌گویند: «او در مورد نحوه برخورد با مسائل در پایان روز بسیار عمل‌گرا است. برای مثال، لابی‌ها خاطرنشان می‌کنند که تنها دو روز طول کشید تا ترامپ - در میان اعتراض‌های گسترده رهبران تجاری - مسیر خود را تغییر دهد و تعرفه 25 درصدی بر مکزیک را به تعویق بیندازد.

یکی از لابی‌گرانی که شرکتش نماینده ده‌ها صنعت در طیف وسیعی از بخش‌ها است، می‌گوید: هیچ راهی وجود ندارد که ترامپ تمام راه را در زمینه مهاجرت پیش ببرد. او صدای بلندی دارد، اما احمق نیست.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.