به گزارش تابناک به نقل از فارس، محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان در نشست خبری یا اشاره به آخرین تحقیقات سرطان در ایران، بیان کرد: پستان در زنان و پروستات در مردان شایعترین سرطانها در مردان و زنان ایرانی است.
وی افزود: رشد سرطان در ایران چندین برابر رشد جمعیت در ایران است و باید روی آن دقت کنیم.
اکبری بیان کرد: مردان بیشتر از زنان مبتلا به سرطان میشوند و این در حالی است که مردان کمتر مواظب خودشان هستند.
وی ادامه داد: مرگ مردان در ۲۰ سال آینده به علت سرطان دوبرابر میزان فعلی میشود و ۲.۵ درصد مبتلایان از کودکان هستند و از ۵۰ سالگی میزان سرطان بالا میرود. مرگ ناشی از سرطان در ایران هر سال کمتر شده و توانمندی ما در درمان سرطان همانند پیشرفتهترین کشورهاست و درحالیکه اکنون سرطان دومین علت مرگومیر در ایران و جهان است.
اکبری گفت: کشندهترین سرطان در مردان و زنان سرطان معده است و بعد سرطان ریه، کبد، روده بزرگ، پروستات، پستان و مری است. سرطان معده یک مسئله اجتماعی است چراکه به امور بهداشتی، آبوهوا، آلودگی و بهداشت دهان و مصرف نمک، چای داغ است بهطوری که در گلستان مصرف زیاد چای داغ و دخانیات باعث شیوع این سرطان در گلستان است.
وی اشاره کرد: ما قادر هستیم سرطان را بهتر درمان کنیم و حاکمیت وظیفه دارد در خصوص پیشگیری اقدام کند. سرطان پستان دومین سرطان کشنده در زنان است. میزان سرطان در کشورهای غربی، استرالیا بیشترین و در روسیه میانه و ما کمتر هستیم بهطوری که در میانه میزان بروز سرطان در جهان قرار داریم و میزان سرطان در ایران کمتر از بخشی از اروپا و استرالیا است.
اکبری افزود: بار بیماری سرطان در ایران برابر کشورهای غربی است که شامل اقتصادی، اجتماعی و طول عمر و... است.
وی گفت: میانگین رشد سرطان در دنیا هر سال در حال افزایش است، اما ایران بیشترین میزان رشد سرطان در دنیا دارد یعنی بالاترین سرعت رشد سرطان در دنیا مربوط به ایران است.
اکبری عنوان کرد: از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۰ میزان سرطان ایران بیش از دوبرابر جهان خواهد بود؛ درحالیکه در ترکیه و غرب آسیا نیز رشد دارند، اما از ایران کمتر خواهد بود.
وی با اشاره بهسرعت پیری در ایران، گفت: پروستات بهطوری که از ۳۰ تا ۳۵ سالگی رشد آن زیاد میشود، اما در مردان از سن ۵۰ سالگی به بعد زیاد میشود.
اکبری ادامه داد: در مردان سرطان کشنده پروستات است؛ دز نتیجه اگر در ادرار مردان خون پیدا شد، فشار ادرار زیاد شد حتماً باید به پزشک مراجعه کرد.
وی بیان کرد: ۵۰ درصد مبتلایان زن به سرطان در ایران در سن باروری هستند.