سردار حسین ذوالفقاری اظهار کرد: موضوع نگهداری از معتادان ماده ۱۶، یکی از مسائل اصلی کنونی ستاد است. لایحه اصلاحیه ارائه شده تا مدت نگهداری بتواند تا دو سال افزایش یابد. چند روز گذشته نیز موضوع را از رییس مجلس پیگیری کردیم که مراحل تصویب این لایحه اصلاحی تسریع یابد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برنامه این ستاد برای درمان معتادان ماده ۱۶ را در سال آینده تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، سردار حسین ذوالفقاری در حاشیه افتتاحیه هفدهمین کنگره دانش اعتیاد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص نگهداری از معتادان مراکز ماده ۱۶ و اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد: موضوع نگهداری از معتادان ماده ۱۶، یکی از مسائل اصلی کنونی ستاد است. لایحه اصلاحیه ارائه شده تا مدت نگهداری بتواند تا دو سال افزایش یابد. چند روز گذشته نیز موضوع را از رییس مجلس پیگیری کردیم که مراحل تصویب این لایحه اصلاحی تسریع یابد.
وی با اشاره به فرایند غربالگری، درمان، بازتوانی و اشتغال، ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که فرایند درمان را کامل و مراکز نگهداری را با کمک خیرین و کسانی که آمادگی دارند در این راه کمک کنند، چند وجهی کنیم؛ به دنبال این هستیم که نقشه تیپهایی را برای کشور طراحی کنیم و صرفاً اینگونه نباشد که فرد دارای اعتیادی که از خیابان به مراکز انتقال داده میشود صرفاً سه ماه یا حداکثر ۶ ماه از او نگهداری شود و مجدد به جامعه بازگردد و همان روند گذشته را ادامه دهد. این ظرفیت وجود دارد و دستگاهها اعلام آمادگی کردهاند که بازتوانی، مهارتها و اشتغال را برای افراد ایجاد کنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در توضیح بیشتر گفت: این فرایند از نظر نگارشی به نظر جزو برنامه اول سال ۱۴۰۴ است، اما از نظر اجرایی باید مکانهای مناسبی تحت عنوان شهرکهای کوچکی که در بعضی از نقاط دنیا هم به اصطلاح تجربه شده، ایجاد کنیم تا صرفاً به منزله یک ندامتگاه و بازداشتگاه توام با درمان ایجاد نشود، بلکه در کنار این موضوع بتوانیم ضمن ایجاد بازتوانی، برگشتناپذیری معتادان را شاهد باشیم.
ذوالفقاری ابراز امیدواری کرد که با همکاری استانداران و دستگاههای متولی و خیران و مراکز درمانی و وزارت بهداشت و درمان، بتوان این موارد را به سرعت در استانهای کشور نمونهسازی کنیم و با این روند از هدف گذاری برنامه هفتم نیز جلوتر برویم.
وی در بخش دیگری از سخنان در پاسخ به سوالی درخصوص مقابله با قاچاق مواد مخدر از مرزها، اظهار کرد: به طور کلی سه بخش در این حوزه وجود دارد؛ در حوزه پیشگیری باید کار بزرگی در کشور انجام شود؛ امروز بر اساس گزارشات مردمی به مراکز پلیس، بحث مواد مخدر و اعتیاد به مواد مخدر یکی از سه مشکل اصلی مردم است. دستگاههای متولی، صاحب نظران، مردم و خانوادهها به نظر در موضوع پیشگیری آنطور که باید و شاید وارد صحنه نشده و این درحالیست که شیوههای پیشگیری یکی از مسائل مهم است و صرفاً باید و نباید نیست.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: امروز در بحث شیوههای پیشگیری، حتی در زمینهها، بسترها، مسائل اجتماعی، مسائل اقتصادی باید کارهای زیادی انجام شود تا مسئله اعتیاد را تحت تاثیر قرار دهد. در حوزه مقابله نیز باید تنوع بیشتری صورت گیرد.
ذوالفقاری با بیان اینکه امروز شاهد افزایش روشهای تولید مواد مخدر و به ویژه مواد صنعتی و مواد پرخطر هستیم، خاطرنشان کرد: کشفیات پلیس حاکی از آن است که مواد پرخطر در بیرون از کشور و انتقال آن به داخل کشور زیرزمینی شده است. به نظر هم باید شیوههای کار اطلاعاتی و هم شیوههای کنترل و هم شیوههای استفاده از تکنولوژی در مبادی ورودی، در بخش پیشتازها با شرایط جدید تحول ایجاد شود.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.