از تیرخلاص بر جمجمه معیوب ترامپ تا لزوم توسعه روابط بین المللی ایران

فرارو چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 22:11
حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا می‌گوید ترامپ و نتانیاهو بحران مغزی حاد دارند و حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن تیر خلاص بر جمجمه ترامپ بوده است. او بر لزوم درک شرایطی مشابه زمان دفاع مقدس تاکید دارد. فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین ایران، معتقد است، طرز فکر جلیلی‌ها و رسایی‌ها امکان مذاکره را سال‌ها بسته بود و اکنون نیز این طرز فکر، طلبکار است. او راه مقابله با ترامپ را تسریع ارتباطات ایران در عرصه بین الملل می‌داند.

فرارو- مصاحبه اخیر دونالد ترامپ با شبکه فاکس نیوز و ارجاعات او به ایران، با واکنش‌هایی گسترده همراه شده است. ترامپ در بخشی از سخنان خود گفت: «همه تصور می‌کنند که اسرائیل با کمک و تایید ما خواهد رفت و ایران را بمباران خواهد کرد. ترجیح من این است که چنین اتفاقی نیفتد. به شدت ترجیح می‌دهم که یک توافق با ایران را ببینم یا با بمباران کردن ایران یا با یک تکه کاغذ نوشته. من ترجیح می‌دهم توافقی داشته باشیم که به آنها آسیب نزند.»

به گزارش فرارو، این صحبت‌های ترامپ در شرایطی مطرح می‌شود که مدتی پیش و پس از ان که وی خواهان مشخص شدن تکلیف پرونده هسته‌ای ایران شده بود، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرده بود ایران همواره در عضویت NPT حسن نیت خود را به نمایش گذاشته است. روند افت و خیز موضع گیری‌های ترامپ در رابطه با ایران با پرسش‌هایی همراه است از جمله این که با توجه به نوع شخصیت ترامپ چگونه باید با وی برخورد کنیم؟

حسین کنعانی مقدم، فرمانده پیشین سپاه و فعال سیاسی اصولگرا و فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین ایران و تحلیلگر سیاسی در این باره به پرسش‌های فرارو پاسخ داده‌اند:

یک تیر خلاص بر جمجمه معیوب ترامپ زده شد/ باید مثل دوران دفاع مقدس، بسیج شویم

حسین کنعانی مقدم به فرارو گفت: «راهپیمایی و حضور مردم در یوم الله ۲۲ بهمن و حمایت آنان از جمهوری اسلامی به ترامپ، شوک وارد کرد. به عبارتی یک تیر خلاص بر جمجمه معیوب ترامپ زده شد. آمریکایی‌ها تصورش را نمی‌کردند که مردم اینگونه در یک رفراندوم سراسری به پیام رهبری در خصوص بحث مذاکره و ارمان‌های انقلاب «بله» بگویند و یک «نه» بزرگ هم به یاوه گویی‌های نتانیاهو و ترامپ بگویند. به نظر می‌رسد که ترامپ از ضربه‌ای که دریافت کرده، در کما به سر می‌برد و حرف‌هایی هم که اخیرا مطرح کرده نشان می‌دهد او از تعادل روحی برخوردار نیست و حتی نزدیک‌ترین افراد به او از جمله جان بولتون گفته‌اند، ترامپ نه استراتژی دارد نه مسائل را می‌فهمد و تناقض گویی هایش او را نابود خواهد کرد. ترامپ شخص دیوانه‌ای است که ابزار قدرت را در اختیار دارد. تجربه در طول تاریخ نشان داده افرادی که تعادل ندارند، سعی می‌کنند با وارد کردن ضربه به طرف مقابل از چاقویی که می‌تواند برای صلح و امنیت استفاده شود، برای قتل و غارت استفاده کنند.»

وی افزود: «با توجه به سخنانی که ترامپ اخیرا مطرح کرده، باید پذیرفت که بحث آتش بس در غزه هم به کما رفته و رژیم صهیونیستی در جنین مشغول حملات سنگین و تخریب اردوگاه‌ها و زیرساخت‌ها است. همه این‌ها نشان می‌دهد نتانیاهو و ترامپ، افراد عاقلی نیستند و در شرایط بحرانی مغزی قرار دارند. قطعا سیاست‌های ما در قبال ایالات متحده مشخص است. اما باید در راستای قدرتمندتر شدن، تلاش کنیم و سرمایه‌های ملی خود را به شکلی تقویت کنیم که در برابر اقدامات مخرب آمریکایی‌ها و صهیونیست ها، آسیب کمتری ببینیم. همه چیز بستگی به تصمیمان سران نظام دارد.»

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه گفت: «آقای پزشکیان، در سخنرانی ۲۲ بهمن خود در تراز انقلاب اسلامی صحبت کرد و تکلیف را با این شیوه مشخص کرد که ما در یک جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داریم و در مقابل یک جنگ با این شرایط نیز باید همه ما مثل دوران دفاع مقدس بسیج شویم، تا بتوانیم در مقابل اقدامات جنگی آمریکا که عمده آن‌ها با محوریت اقتصادی است دوام آورده و مقابله کنیم.»

وی تاکید کرد: «صهیونیست‌ها ۳ سناریو دارند که آمریکایی‌ها هم همان سناریو‌ها را دنبال می‌کنند. این سناریو‌ها شامل «ایران هراسی»، «اسلام هراسی» و «شیعه هراسی» است. در بحث بمب هسته‌ای آمریکایی‌ها بهتر از ما می‌دانند ما در چه شرایطی قرار داریم و تولید اورانیوم ما به طور عمده با هدف توسعه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای است. اما با ایران هراسی، می‌خواهند از ما باج گرفته و ائتلافی را علیه ایران در جهان شکل دهند که بتوانند امتیازات بیشتری از ایران بگیرند ولی تجربه نشان داده که ایران در شرایطی که تحت فشار قرار می‌گیرد، تسلیم نمی‌شود.»

جلیلی‌ها و رسایی‌ها طلبکار شده‌اند/ باید روابط بین الملل را توسعه دهیم

فریدون مجلسی به فرارو گفت: «تکلیف ترامپ، افکار و نوع اظهاراتش که مشخص است. اما ظاهرا به آن حد نهایی که برخی آقایان با شوق و اشتیاق برای آن تلاش کرده‌اند و آرزوی آن را دارند نزدیک می‌شویم. برخی افراد از جمله جلیلی‌ها و رسایی‌ها و همفکران آنان نه تنها تلاشی برای حل مناقشات موجود نکرده‌اند، بلکه گویی تمام تلاش خود را کرده‌اند که شرایط را به این مرحله برسانند. ما فرصت‌های زیادی داشتیم که در دولت پیشین ایالات متحده به توافق برسیم و نرسیدیم. اما اکنون با ظهور مجدد دونالد ترامپ در کاخ سفید همان‌ها که تندرو بودند و اجازه توافق با بایدن را نمی‌دادند حالا طلبکار هم شده‌اند و نسبت به آن چه پیش رو داریم نگرانی ندارند. موضوع این است که ترامپ با همه خوبی‌ها و بدی‌ها تا ۴ سال آتی رئیس جمهور آمریکاست و این ما هستیم که باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم. شاید تنها نکته قابل تامل در سخنان ترامپ این است که برای ایران اولتیماتوم تعیین نکرد و صرفا به همان سخنان تند همیشگی خود بسنده کرد.»

وی افزود: «همه مسئله ترامپ میزان امتیازاتی است که نمی‌خواهد بدهد. این که ما چطور بازی کنیم و چطور نقشه طراحی کنیم که کمترین هزینه را متحمل شویم مهم است. اگرچه انتظار می‌رود ایران به هیچ وجه در برابر آمریکا خود را در موضع ضعف قرار ندهد یا امتیازاتی بیش از حد به امریکایی‌ها اعطا نکند، اما به هرحال همه چیز مشخص است و من معتقدم ایران بار‌ها و بار‌ها ابتکار عمل را در دست داشته و اتفاقا این بار نیز توپ در زمین ایران است. ترامپ عامدانه فضا را به سمتی برده که این ایران باشد که بیشترین هزینه را با تصمیم گیری‌های خود بدهد.»

دیپلمات پیشین ایران در ادامه گفت: «بخشی از سخنانی که در چنین موقعیت‌هایی مطرح می‌شود شعار است، اما باید دید چه کسی می‌تواند به شعار‌های خود عمل کند و چه کسی نمی‌تواند. یک نکته مهم در این نوع بازی‌های سیاسی وجود دارد. درواقع یک معادله مهم این است: «چه کسی می‌تواند لطمه بزند و لطمه نخورد و چه کسی لطمه می‌زند ولی لطمه و ضربه هم می‌خورد.» این یک نکته بسیار حساس است و باید دقت کنیم در این معادله، آن که لطمه می‌خورد ما نباشیم. سیاست ورزی ما باید بازتعریف شود و در راستای کمترین میزان آسیب پیش برویم.»

وی افزود: «البته فعلا که روند مذاکرات متوقف شده است، نمی‌توانیم بگوییم که برای مذاکرات چه باید کرد، اما می‌توانیم بگوییم که اگر قصد مذاکره را نداریم یا فعلا قصد رو به رویی با آمریکا را نداریم، چه امکانات بین المللی وجود دارد که از طریق مجامع جهانی، درخواست‌ها و نظراتمان را با جامعه بین الملل و به ویژه اروپایی‌ها مطرح کنیم. ما باید باب ارتباط و مذاکره با کشور‌های مختلف جهان را باز بگذاریم و بستن درب‌ها به روی مذاکره و دیپلماسی بین الملل اشتباه است. پنجره‌های دیپلماسی ایران اکنون باید بیش از هر زمان دیگری برای برقراری ارتباط‌های جدید گشوده باشد.»

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.