بازآفرینی شهری با حفظ ساختار اجتماعی محلات

دنیای اقتصاد پنج شنبه 25 بهمن 1403 - 00:03
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه فرسودگی بافت‌‌‌ها، نمی‌‌‌تواند تنها با نوسازی برطرف شود، گفت: تامین مسکن به‌‌‌عنوان بخش جدایی‌‌‌ناپذیر از فرآیند بازآفرینی شهری، در کنار ارتقای سرانه‌‌‌های خدماتی و بهبود شرایط اجتماعی محله‌‌‌ها، پیگیری خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد که بازآفرینی شهری باید به‌‌‌عنوان یک فرآیند جامع، مشارکتی و بلندمدت دیده شود و نباید آن را فقط به پروژه نوسازی محدود کرد. گلپایگانی همچنین بر حفظ ساختار اجتماعی محله‌‌‌ها و تقویت حس تعلق محله‌‌‌ای تاکید دارد و این کار را با این هدف حائز اهمیت عنوان می‌‌‌کند تا بتوان از طریق مشارکت مردم، کیفیت زندگی ساکنان را  ارتقا داد.

به گفته وی، طبق برنامه هفتم توسعه، مقرر است سالانه ۴درصد از مساحت بافت‌‌‌های ناکارآمد کاسته شود که مجموعه شرکت بازآفرینی در این راه تمام تلاش خود را به کار خواهد بست.
با دیدگاه جدید تلاش می‌‌‌شود تا بافت‌‌‌های شهری در مشارکت با شهروندان و مدیریت شهری از چرخه فرسودگی خارج شوند و این راهبردها در حوزه کیفیت‌بخشی به زندگی شهروندان با تامین سرانه‌‌‌ها و همچنین افزایش شأن و ارتقای حس محله‌‌‌ای ایجاد خواهد شد. در این دوره تلاش خواهد شد که در جریان نوسازی به معماری و شهرسازی متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه ویژه‌‌‌ای صورت بگیرد و به بهانه تغییرات کالبدی صرف به تولید فضای بی‌‌‌کیفیت منتهی نشود. وی افزود: تخریب و نوسازی کالبدی تنها بخشی از راه‌‌‌حل‌‌‌هاست و در بسیاری از مواقع، مقاوم‌‌‌سازی و بهسازی محله‌‌‌ها، بدون تغییر در ساختار اجتماعی آنها، از اولویت‌‌‌های شرکت است.

وی با تاکید بر اینکه در فرآیند بازآفرینی شهری، حفظ ساختار اجتماعی محله‌‌‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، توضیح داد: افت شأن محله‌‌‌ها، اولین گام در فرسودگی است و به همین دلیل، افزایش حس تعلق محله‌‌‌ای و ارتقای هویت و بالندگی محله‌‌‌ها از طریق بهبود زیرساخت‌‌‌ها، ایجاد فضاهای همگانی مناسب و احیای بناهای تاریخی، نقش کلیدی در کاهش فرسودگی و ناکارآمدی دارد که در این دوره تاکید بازآفرینی شهری بر انجام آنهاست.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین بر همکاری نهادهای شهری و حمایتی مانند شهرداری‌‌‌ها، شوراهای شهر، ادارات میراث فرهنگی، سازمان بهزیستی و کمیته امداد در این دوره تاکید کرد و یادآور شد: سند توانمندسازی بافت‌‌‌های ناکارآمد که در سال ۱۴۰۲ تصویب شده، چارچوب اقدام مشترک را برای این نهادها فراهم کرده است.
گلپایگانی همچنین بر اهمیت مشارکت مردم در فرآیند بازآفرینی تاکید کرد و گفت: در این دوره، نگاه به بازآفرینی صرفاً به‌‌‌عنوان پروژه‌‌‌ای از بالا به پایین نیست. بلکه همراهی شهروندان با برنامه‌‌‌های بازآفرینی و ایجاد مشوق برای آنها ، به‌‌‌ویژه در محله‌‌‌های هدف، مورد تاکید است. به این نحو در تلاش هستیم تا مردم احساس مسوولیت کنند و در بهبود شرایط خود سهیم باشند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.