مهندسی انتخابات فدراسیون فوتبال؛ ترکیب هیئت رئیسه با روال نادرست

تابناک پنج شنبه 25 بهمن 1403 - 09:41
کمتر از ۳ هفته تا انتخابات ریاست فدراسیون و هیئت رئیسه آن باقی مانده و یکی از اهالی فوتبال در بخش مدیریت تمامی فرآیند انتخابات این فدراسیون را نقد کرده است.

غلامحسین گودرزی، مدیرعامل اسبق باشگاه صنعت نفت آبادان به نقد فرآیند انتخابات فدراسیون فوتبال پرداخته است.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، انتخابات ۱۱ اسفندماه فدراسیون فوتبال با چالش‌ها و البته شائبه‌های فراوانی روبه‌روست. با این حال کمتر تحلیلی هم پیرامون روند انتخابات از منظر اعضای مجمع و رأی دهندگان و ارتباط آن با نامزدهای هیئت رئیسه وجود دارد.

غلامحسین گودرزی، مدیرعامل صنعت نفت آبادان در دو دوره مختلف در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اظهار داشت: در خصوص انتخابات هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال چند نکته مهم وجود دارد و یکی از این موارد که باید به آن اشاره کرد این است که با توجه به مفاد اساسنامه فدراسیون فوتبال شرایط انتخابات به سمت مهندسی انتخابات به نفع مدیرانی که در رأس فدراسیون هستند پیش می‌رود؛ طبق ماده ۳۳ اساسنامه ترکیب هیئت رئیسه فدراسیون متشکل از یک رئیس و سه نایب رئیس و هفت عضو است که دو نفر از بین رؤسای هیئت‌ها و دو نفر دیگر هم از بین مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتر و لیگ دسته اول هستند و سه نفر دیگر هم از بین کارشناس‌های ورزشی انتخاب می‌شوند.

وی ادامه داد: با احتساب کیش ۳۲ هیئت فوتبال استانی داریم (۲ سهمیه) و با توجه به ۱۶ تیم لیگ برتر و ۱۸ تیم لیگ یک، ۳۴ مدیرعامل داریم (۲ سهمیه) سه نفر دیگر اعضای هیئت رئیسه هم از کارشناسانی که در عرصه ورزش فعالیت دارند و در انتخابات ثبت نام می‌کنند، انتخاب می‌شوند اما طبق اساسنامه رؤسای هیئت‌ و مدیرعامل‌ها هم می‌توانند برای این سهمیه کاندید شوند و محدودیتی برایشان وجود ندارد و این سبب می‌شود که برخی از رؤسای هیئت‌ها و مدیرعاملان برای سهمیه کارشناسی شرکت می‌کنند و بدین ترتیب برخی اوقات یک یا دو نفر از سهمیه کارشناسان هم به رؤسای هیئت‌ها تعلق می‌گیرد. اما خلاف این اتفاق امکان‌پذیر نیست، به عنوان مثال بنده دو دوره مدیرعامل صنعت نفت بودم و در مقطع ریاستم می‌توانستم برای انتخابات هیئت رئیسه شرکت کنم اما الان پست مدیرعاملی ندارم، نمی‌توانم در حالی که مدیرعامل یک باشگاه به راحتی می‌تواند برای سهمیه کارشناس‌ها اقدام کند و این اشتباه است چرا که باید افرادی که هیئت رئیسه استان هستند در صورتی اجازه شرکت برای سه سهمیه را داشته باشند که از ریاست هیئت استعفا دهند، چون در غیر این صورت تعارض منافع به وجود می‌آید.

مدیرعامل سابق صنعت نفت خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر این روال نادرست است و اگر فرد رأی هم نیاورد باز هم در سمت ریاست هیئت خود باقی می‌ماند و نکته ناامید کننده بعدی این است که رؤسای هیئت‌ها اکثراً باهم هماهنگ هستند و به یکدیگر رأی می‌دهند. به عنوان مثال دو سه دوره پیش رؤسای هیئت‌ها سهمیه خودشان را که داشتند، از آن طرف آقای بهاروند رئیس هیئت لرستان و آقای فریدون اصفهانیان رئیس هیئت زنجان بودند که کاندید شدند و جزو سه کارشناسی بودند که رأی آوردند و حق کارشناس‌ها را ضایع کردند. موضوع مهم دیگری که وجود دارد این است که مادامی که کسی از سمت ریاست هیئت یا مدیرعاملی کنار می‌رود، باید از هیئت رئیسه هم کنار گذاشته شود و انتخابات مجدد برگزار شود چون با عنوان جایگاهش در آن‌جا حضور دارد اما این اتفاق نمی‌افتد. باید دید که تفسیر اساسنامه برعهده چه کسی است و اجازه ندهد که هرکاری را به نفع خودشان انجام دهند، چرا که این نوع انتخابات درست و اصولی نیست.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.