با رعایت این رژیم غذایی دیابت سراغتان نمی آید

بهداشت نیوز جمعه 26 بهمن 1403 - 10:47

به گزارش بهداشت نیوز، فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی ضمن گرامیداشت هفته ملی دیابت، تغذیه سالم را یکی از عوامل موثر در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت عنوان کرد.

به گفته  این کارشناس تغذیه؛ مصرف قند، نمک و چربی در کشور ما در حال حاضر بیشتر  از مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است .

وی تغییر الگوی غذایی و مصرف بی‌رویه فست فودها، نوشابه های گازدار، غذاهای چرب و سرخ شده، مصرف زیاد مواد قندی و شیرین، کاهش مصرف میوه و سبزی و  نداشتن تحرک بدنی کافی را از جمله  عوامل موثر در بروز اضافه وزن و چاقی و دیابت در کشور برشمرد.

پیام های کلیدی برای پیشگیری از دیابت

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی ضمن بیان نکات کلیدی برای جلوگیری از افزایش وزن و حفظ سلامتی توصیه کرد:  غذا باید به آرامی و در محیطی سرشار از آرامش میل شود. همچنین ساعت صرف غذا حتی المقدور باید منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود .

به گفته وی غذا باید به اندازه مناسب مصرف شود و وعده های غذایی را به سه وعده اصلی و دو میان وعده کم حجم  تقسیم کنیم.

ضرورت مصرف میوه و سبزی ها در وعده های غذایی روزانه

فرشته فزونی  مصرف روزانه سبزی های خام و پخته در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها را الزامی دانست و بر مصرف روزانه  4-2 واحد میوه تاکید کرد.

این کارشناس تغذیه افزود: در برنامه غذایی روزانه خود باید از انواع گوشت ترجیحا ماهی و مرغ بدون پوست  و تخم مرغ استفاده کنیم. همچنین باید مصرف نان های سفید و برنج را کاهش داده و بیشتر نان های سبوس دار، جو و گندم کامل پوست نگرفته مصرف کنیم.

وی استفاده روزانه از انواع حبوبات در وعده های غذایی و  2 تا 3 واحد لبنیات کم چرب خصوصا پروبیوتیک را ضروری دانست.

توجه بهنشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذاییو  انتخاب محصولاتی که  قند ، نمک و روغن کمتری دارد، استفاده از روغن مایع به میزان کم برای پخت و پز، محدود کردن غذاهای سرخ کردنی و استفاده از روغن سرخ کردنی برای تهیه آنها  از دیگر توصیه های رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی بود.

کاهش مصرف شرینی ها و نوشابه ها

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی در ادامه به محدود کردن مصرف قند، شکر، نوشابه و مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین، کاهش مصرف نمک و مواد غذایی شور و کنسرو شده، مصرف چای یا دمنوش با یک عدد توت خشک یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک، نوشیدن آب کافی روزانه  اشاره کرد.  

وی انجام فعالیت بدنی مناسب و حداقل 40-30 دقیقه پیاده روی روزانهرا از دیگر نکات کلیدی در پیشگیری از دیابت و حفظ و ارتقای سلامتی عنوان کرد.

فرشته فزونی در خاتمه سخنان خود به افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند توصیه کرد برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام کرده و با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه می توانند برنامه غذایی و مراقبت های تغذیه ای را به صورت رایگان دریافت کنند.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.