به گزارش بهداشت نیوز، فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی ضمن گرامیداشت هفته ملی دیابت، تغذیه سالم را یکی از عوامل موثر در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت عنوان کرد.
به گفته این کارشناس تغذیه؛ مصرف قند، نمک و چربی در کشور ما در حال حاضر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است .
وی تغییر الگوی غذایی و مصرف بیرویه فست فودها، نوشابه های گازدار، غذاهای چرب و سرخ شده، مصرف زیاد مواد قندی و شیرین، کاهش مصرف میوه و سبزی و نداشتن تحرک بدنی کافی را از جمله عوامل موثر در بروز اضافه وزن و چاقی و دیابت در کشور برشمرد.
پیام های کلیدی برای پیشگیری از دیابت
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی ضمن بیان نکات کلیدی برای جلوگیری از افزایش وزن و حفظ سلامتی توصیه کرد: غذا باید به آرامی و در محیطی سرشار از آرامش میل شود. همچنین ساعت صرف غذا حتی المقدور باید منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود .
به گفته وی غذا باید به اندازه مناسب مصرف شود و وعده های غذایی را به سه وعده اصلی و دو میان وعده کم حجم تقسیم کنیم.
ضرورت مصرف میوه و سبزی ها در وعده های غذایی روزانه
فرشته فزونی مصرف روزانه سبزی های خام و پخته در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها را الزامی دانست و بر مصرف روزانه 4-2 واحد میوه تاکید کرد.
این کارشناس تغذیه افزود: در برنامه غذایی روزانه خود باید از انواع گوشت ترجیحا ماهی و مرغ بدون پوست و تخم مرغ استفاده کنیم. همچنین باید مصرف نان های سفید و برنج را کاهش داده و بیشتر نان های سبوس دار، جو و گندم کامل پوست نگرفته مصرف کنیم.
وی استفاده روزانه از انواع حبوبات در وعده های غذایی و 2 تا 3 واحد لبنیات کم چرب خصوصا پروبیوتیک را ضروری دانست.
توجه بهنشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذاییو انتخاب محصولاتی که قند ، نمک و روغن کمتری دارد، استفاده از روغن مایع به میزان کم برای پخت و پز، محدود کردن غذاهای سرخ کردنی و استفاده از روغن سرخ کردنی برای تهیه آنها از دیگر توصیه های رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی بود.
کاهش مصرف شرینی ها و نوشابه ها
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی در ادامه به محدود کردن مصرف قند، شکر، نوشابه و مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین، کاهش مصرف نمک و مواد غذایی شور و کنسرو شده، مصرف چای یا دمنوش با یک عدد توت خشک یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک، نوشیدن آب کافی روزانه اشاره کرد.
وی انجام فعالیت بدنی مناسب و حداقل 40-30 دقیقه پیاده روی روزانهرا از دیگر نکات کلیدی در پیشگیری از دیابت و حفظ و ارتقای سلامتی عنوان کرد.
فرشته فزونی در خاتمه سخنان خود به افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند توصیه کرد برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام کرده و با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه می توانند برنامه غذایی و مراقبت های تغذیه ای را به صورت رایگان دریافت کنند.