به گزارش الف؛ "نشنال اینترست" در گزارشی با اشاره به عملیاتی شدن "ناو پهپادبر شهید بهمن باقری"، به طور خاص به این نکته اشاره می کند که این موضوع در نوع خود یک دستاورد بزرگ برای ایران است و از همین حالا به یک کابوس قابل توجه برای آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
نشنال اینترست در گزارش خود می نویسد: «در اوایل ماه جاری میلادی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به یک دستاورد و نقطه عطف بزرگ دست یافت و توانمندی های خود در حوزه دریایی را به نحو قابل توجهی افزایش داد. ماجرا از این قرار است که سپاه از یک ناو پهپادبر بزرگ که قابلیت حمل هلی کوپتر و قایق های تندرو را نیز دارد، رونمایی کرده است. ناو مذکور یک سکوی پرتاب هم دارد. پنجشنبه گذشته، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور رسمی الحاق ناو پهپادبر شهید بهمن باقری به عرصه عملیاتی نیروی دریایی خود را اعلام کرد.
اقدام مذکور یک جهش بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. ایران پیشتر از یک شبه ناو دیگر با نام شهید مهدوی هم رونمایی کرده است. پس از جنگ جهانی اول، کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و ژاپن نیز شناورهای بزرگ خود را به ناو تبدیل می کردند. ایران اکنون به نوعی راهِ آن ها را رفته است. ناوهایی نظیر "اس اس لانگلی" ارتش آمریکا نمونه های همین رویکرد هستند. دیگر کشورها نظیر چین و هند نیز به نوعی همین راه را در برهه ای از زمان طی کرده اند.
ایران در تجهیز ناو پهپادبر شهید باقری، از فناوری های داخلی خود استفاده کرده و آن را با سیلی از پهپادی های مدرنِ ساخت خودش مجهز کرده است. حوزه پهپادی و به طور کلی سامانه هایی که توسط انسان به طور مستقیم اداره نمی شوند، از جمله عرصه هایی هستند که ایران توانسته در قالب آن ها به دستاوردها و موفقیتهای قابل توجهی دست یابد. پیشرفت هایی که بعضا برای طیف مخالف با ایران، نگرانکننده هستند.
در روزهای اخیر ویدئوهای مختلفی از پرواز پهپادها از روی سطح 180 متری ناو پهپادبر شهید باقری و یا نشستن آن ها بر سطح مذکور، در شبکه های اجتماعی منتشر شده است. اینکه ایران با سیلی از توانمندی های دریایی و پهپادی خود می تواند در آب های منطقه ای و ورای آن جولان دهد، برای اسرائیل و آمریکا نگرانکننده است. ایران با راه اندازی ناو پهپادبر مذکور در حوزه جنگ نرم نیز توانسته یک پیروزی بزرگ را برای خود و متحدان منطقهایاش رقم بزند.
ایران بیش از سه دهه است که صنعت دفاعی مستقل خود را راه اندازی کرده و طرح های مختلفی جهت ساخت زیردریایی ها، جت های جنگنده، تانک ها، موشک ها و پهپادها دارد. ناو پهپادبر شهید باقری بُرد عملیاتی حدودا 22 هزار مایلی دارد و می تواند یک سال اجرای عملیات داشته باشد و در این مدت هیچ نیازی به سوخت گیری ندارد. به اذعان بسیاری از تحلیلگران، ناو پهپادبر مذکور تا حد زیادیی توان دفاعی و بازدارندگی ایران را تقویت خواهد کرد و می تواند نقشی مهم در حراست از منافع ملی ایران بازی کند.
هنوز درک روشنی در مورد توانمندی های این ناو پهپادبر وجود ندارد. کارشناسان غربی معتقدند ایران به خوبی توانسته توان و بازدارندگی دریایی خود را با عملیاتی کردن ناو پهپادبر مذکور افزایش دهد. همین حالا نگرانیهای جدی از سوی طیف رقبای ایران وجود دارد که مثلا ایران در آب های دوردست خود، با استقاده از ناو پهپادبر شهید باقری، چالش های جدی را برای مخالفانش ایجاد کند. به نظر می رسد ایران در ادامه راه نیز شگفتانه های بزرگتری را رو خواهد کرد و این تازه آغاز ماجرا است.»
لینک:
https://nationalinterest.org/blog/middle-east-watch/israels-nightmare-iran-now-has-a-drone-aircraft-carrie