رکوردهای جدیدی که در حراج تهران ثبت شد / رونق سرمایه‌گذاری در هنرهای سنتی ایران

خبرآنلاین شنبه 27 بهمن 1403 - 09:21
بیستمین و دومین دوره حراج تهران، که به آثار هنر مدرن، کلاسیک و سنتی ایران اختصاص داشت، در روز ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و توانست با فروش ۸۴ اثر ارائه شده به مبلغ نهایی ۲۲۴ میلیارد و ۷۱۹ میلیون تومان، رکورد قابل توجهی را در مارکت هنر ایران ثبت کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از  روابط عمومی حراج تهران؛ بیستمین و دومین حراج تهران عصر روز جمعه ۲۶ بهمن ماه، با حضور جمع کثیری از مجموعه‌داران، هنرمندان و اصحاب رسانه با اجرای شهریار ربانی برگزار شد؛ در حالی که عده زیادی از دنبال کنندگان این حراج، این رویداد را از طریق بستر آنلاین در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مشاهده کردند. در حراج بیستم ۹۹ اثر شامل ۶۹ اثر نقاشی، ۱۰ تابلو خوشنویسی، ۹ مجسمه و آثار فلزی قلم‌زنی، ۶ نسخه خطی و ۶ قالی تصویری، به هنر دوستان ارائه شد که در نهایت ۸۴ اثر به فروش رسیدند. همچنین فروش بیش از ۸۳ درصد آثار این رویداد مبین استقبال مجموعه‌داران هنری از آفرینش‌های هنرمندان ایرانی و متضمن موفقیت بیشتر هنر ایران است.

از دیگر ویژگی‌های بیستمین و دومین حراج تهران این بود که علاوه بر آثاری از هنرمندان مدرنیست، همچون آیدین آغداشلو، محمد احصائی، منصور قندریز، ژازه طباطبایی، حسین کاظمی و... مجموعه‌ای کم‌نظیر از آثار هنر کلاسیک ایرانی اعم از نقاشی، خوشنویسی، کتابت، هنرهای تجسمی کاربردی و فرش‌های تصویری را پیش روی مجموعه‌داران هنری قرار داد که مورد اقبال مجموعه‌داران هنری قرار گرفت.

فروش ۲۲۴ میلیارد و ۷۱۹ میلیون تومانی حراج تهران در بیستمین و دومین دوره، نشان داد که این رویداد اقتصادی هنر به هدف خود در رونق مارکت هنر کشور و ایجاد توازن میان قیمت آثار هنری ایران در مارکت جهانی و بازار داخلی دست یافته است. در این دوره از حراج با توجه به رشد روزافزون برگزاری حراج‌های هنرهای اسلامی در حراج‌خانه‌های بین‌المللی، حراج تهران با گردآوری آثاری از سده‌های گذشته هنر ایران زمینه تثبیت قیمت آثار هنرهای سنتی و کلاسیک ایرانی را فراهم آورد تا از خروج غیرقانونی این آثار برای عرضه در حراج‌های خارجی جلوگیری و زمینه مجموعه‌داری از آثار هنرهای تاریخی ایران را فراهم کند.

دیگر ویژگی این دوره از حراج توجه به تداوم هنر گران‌مایه ایرانی بود که در بخش هنر نگارگری ایران از عصر صفویه تا هنرمندان معاصر را پیش روی مجموعه‌داران قرار داد. در بخش خوشنویسی نیز آثاری از دوره تیموری تا عصر معاصر ارائه داد که بیانگر پاسداری از این هنر در دوره‌های مختلف تاریخی ایران است. همچنین هنر پرقدمت و تاریخی قلم‌زنی ایران را با نمونه‌های ارزشمندی از این هنر در دوران صفوی، قاجار و معاصر پیش روی علاقمندان قرار داد که با استقبال مجموعه‌داران هنری قرار گرفت.

حراج تهران توانسته در بیست و دو دوره طی ۱۲ سال گذشته، ضمن ارتقاء جایگاه مجموعه‌داری در کشور، رونق اقتصاد هنر ایران و افزایش چشمگیر ارزش آفرینش‌های هنری، شرایطی را مهیا کند که استقبال فروشندگان و خریداران آثار هنری از مارکت داخلی، بیش از مارکت جهانی هنر باشد.

در این دوره از حراج ۳۴ خریدار در مزایده شرکت کردند که ۸ خریدار برای اولین بار به مارکت هنر ورود کرده بودند. یکی دیگر از ویژگی‌های بیست و دومین حراج تهران که در این دوره کاملاً مشهود بود، فروش بالای ۵۰ درصدی آثار به قیمت میلیاردی بود که نشان از تثبیت جایگاه سرمایه‌گذاری در عرصه هنر دارد.

رکوردداران بیست و دومین حراج تهران

اما در بیست و دومین حراج تهران ۹۹ اثر عرضه شد که ۸۴ اثر به فروش رسیدند. در این دوره از حراج تهران ۴۴ اثر با ارزش بیش از یک میلیارد تومان برآورد قیمت به مجموعه‌داران ایرانی پیشنهاد شد، که در نهایت ۵۳ اثر، در حراج بیست و دوم با قیمت میلیاردی چکش خوردند.

رکورد این دوره حراج به تابلو «پرتره دختر نشسته» اثر رضا عباسی به مبلغ ۲۲ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان اختصاص پیدا کرد. دو جفت شمعدان قلم‌زنی از حسین علاقمندان به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان در جایگاه دوم قرار گرفت. تابلو نگارگری «پیدایش» اثر محمود فرشچیان و تابلو «بخشش» از واحد خاکدان، هر دو به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان در جایگاه سوم رکورداران این دوره حراج قرار گرفتند.

۱۰ اثر زیر ۱۰ میلیارد تومان

رکوردهای جدیدی که در حراج تهران ثبت شد / رونق سرمایه‌گذاری در هنرهای سنتی ایران

در بیستمین و دومین حراج تهران ۱۰ اثر از هنرمندان مدرن، کلاسیک و هنرهای سنتی زیر قیمت ۱۰ میلیارد تومان چکش خوردند که با رقابت قابل توجه خریداران مواجه شدند.

بر همین اساس؛ «شمسه خرد» اثر محمدمهدی باباخانی به قیمت ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون، تابلویی از پرویز کلانتری ۸ میلیارد و ۵۸۰ میلیون، تابلو نقاشی «دیو آبی» از ژازه تباتبایی ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون، اثری از منوچهر یکتایی ۷ میلیارد و ۴۸۰ میلیون، اثری از محمد احصایی ۶ میلیارد و ۸۲۰ میلیون، تابلویی از معین مصور ۵ میلیارد و ۷۲۰ میلیون، تابلویی از مسعود عربشاهی ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون، تابلو «مرد و زن ‌ایستاده» اثر آقا نجف اصفهانی ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون، تابلویی دیگری از پرویز کلانتری ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و مجسمه‌ای از ژازه تباتبایی ۵ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان، به فروش رسیدند.

۳۹ اثر از ۱ تا ۵ میلیارد تومان

در بیستمین و دومین حراج تهران ۳۹ اثر هم بین قیمت ۱ تا ۵ میلیارد تومان چکش خوردند که با بیشترین رقابت از سوی خریداران مواجه شدند.

بر اساس این گزارش؛ «پرتره زن جوان» اثر محمدقاسم به قیمت ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، «پرتره جوان ‌ایستاده» اثر محمد یوسف ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، تابلویی از محمود زنده‌رودی ۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون، اثری از ناصر اویسی ۳ میلیارد و ۴۱۰ میلیون، اثری از آیدین آغداشلو ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون، تابلوی از حسین کاظمی ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون، اثری از محسن وزیری مقدم ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون، اثری از منوچهر نیازی ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون، اثر دیگری از واحد خاکدان ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون، تابلویی از حسین خوشنویس‌زاده ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون، اثری از هادی جمالی ۲ میلیارد و ۶۴۰ میلیون، اثری از منصور قندریز ۲ میلیارد و ۴۲۰ میلیون، ظروف قلم‌زنی مسی ۲ میلیارد و ۳۱۰ میلیون، اثری از فرامرز پیلارام ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون و نقاشی دیگری از حسین کاظمی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون فروش رفتند.

همچنین تابلوی ۶ مجلس از عروسی اثر کاظم بن آقا نجف اصفهانی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، تابلویی از غلامحسین نامی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، نقاشی دیگری از ژازه تباتبایی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، کاسه قلم‌زنی لاله ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، اثر دیگری از منصور قندریز ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، اثری از مارکو گریگوریان ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، شمایل‌نگاره‌ای از علی بن محمد ابراهیم نقاشباشی ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون، اثری از نصرالله افجه‌ای ۱ میلیارد و ۸۷۰، تابلو «کارگر شرکت نفت» از هوشنگ پژشک‌نیا ۱ میلیارد و ۷۶۰ میلیون، تابلویی از منصوره حسینی ۱ میلیارد و ۷۶۰ میلیون، قالی مجلس نادرشاه محتشم ۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون، تابلوی از حسین محجوبی ۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون، اثری از گارنیک در هاکوپیان ۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون، اثری از هانیبال الخاص ۱ میلیارد و ۵۴۰ میلیون، قالی پرده آویز تبریز ۱ میلیارد و ۳۲۰ میلیون، تابلوی زال و سیمرغ مهرداد جمشیدی ۱ میلیارد و ۲۱۰ میلیون، قوچ‌های فولادی ۱ میلیارد و ۲۱۰ میلیون، اثر دیگری از نصرالله افجه‌ای ۱ میلیارد و ۲۱۰ میلیون، نگاره‌ای از امیرهوشنگ جزی‌زاده ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، قالی تصویری بروجن ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، تابلویی از هادی هزاوه‌ای ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون و تابلو نبرد نادرشاه اثر حیدرعلی بن محمد اسماعیل نقاشباشی به مبلغ ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، دیگر آثار میلیاردی حراج بودند.

این در حالی بود که قرآنی به کتابت علی نقی بن محمد کبیر رنانی ۱ میلیارد و ۷۶۰ میلیون و قرآنی به کتابت اسماعیل استرآبادی هم ۱ میلیارد و ۳۲۰ میلیون هدیه شدند.

۱۹ اثر بین ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان

رکوردهای جدیدی که در حراج تهران ثبت شد / رونق سرمایه‌گذاری در هنرهای سنتی ایران

در بیستمین حراج تهران ۱۹ اثر نیز بین ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان چکش خوردند که با رقابت قابل توجهی از سوی خریداران روبرو شدند. تابلوی بارگاه کیخسرو از محمد مدبر ۹۳۵ میلیون، نگاره‌ای قلم‌زنی شده از مهدی ذوفن ۸۸۰ میلیون، اثری از جعفر روحبخش ۸۸۰ میلیون، تابلویی از عبدالرضا دریابیگی ۸۸۰ میلیون، قالی تبریز حاج جلیل مرندی ۸۸۰ میلیون، اثری از علی شیرازی ۸۸۰ میلیون، نقاشی از کیخسرو خروش ۸۲۵ میلیون، تابلویی از علی محمد حیدریان ۷۷۰ میلیون، اثری از جمشید سماواتیان ۷۷۰ میلیون، تابلویی از ایرج شایسته‌پور ۷۷۰ میلیون، اثری از جمال‌الدین طبسی‌نژاد ۷۷۰ میلیون، نقاشی از عباس کاتوزیان ۶۶۰ میلیون، تابلویی از ‌ایمان ملکی ۶۶۰ میلیون، خوشنویسی سیاه قلم از میرحسین خوشنویس‌باشی ۶۶۰ میلیون، قالی تصویری نادرشاه ۶۰۵ میلیون، تابلویی از حسین هادی‌پور بروجنی ۶۰۵ میلیون، قطعه خط شکسته نستعلیق از درویش عبدالمجید طالقانی ۵۵۰ میلیون، قالی لری فارس ۵۵۰ میلیون و تابلویی از چنگیز شهوق هم به مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان چکش خوردند.

۱۲ اثر کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان

رکوردهای جدیدی که در حراج تهران ثبت شد / رونق سرمایه‌گذاری در هنرهای سنتی ایران

اما ۱۲ اثر نیز در بیست و دومین حراج تهران ‏بین ۵۰۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رسیدند که شامل؛ نقاشی از مجلس یوسف و زلیخا اثر آقا صادق به قیمت ۴۸۴ میلیون، نقاشی از علی اصغر پتگر ۴۴۰ میلیون، دو صفحه آغازین قرآن ۴۱۸ میلیون تومان، اثری خوشنویسی از غلامحسین ‌امیرخانی ۳۹۶ میلیون، خطی به قلم مجتبی ملک‌زاده ۳۵۲ میلیون، نقاشی از دوستعلی معیر ۳۳۰ میلیون، اثری از علی رخساز ۳۳۰ میلیون، تابلویی از حسین شیخ ۲۶۴ میلیون، خوشنویسی از یدالله کابلی خوانساری ۲۴۲ میلیون، خوشنویسی از رضا بنی رضی ۲۴۲ میلیون، خوشنویسی آیه الکرسی اثر کیخسرو خروش ۱۹۸ میلیون تومان و اثری از عباس اخوین ۱۶۵ میلیون تومان بود.

همچنین در این دوره از حراج ۱۵ اثر ناصر عصار، پروانه اعتمادی، رضا مافی، بهجت صدر، هوشنگ پزشک‌نیا، احمد اسفندیاری، میرزا غلامرضا اصفهانی، محمدحسن افشار ارومی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، عیسی بهادری، به همراه یک صحیفه سجادیه، دیوان رودکی، مثنوی معنوی، جعبه لاکی و یک جلد لاکی نیز خریداری نداشتند.

۲۴۴۵۷

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.