برف کوری چیست؟

بهداشت نیوز شنبه 27 بهمن 1403 - 12:29

به گزارش بهداشت نیوز، نور مستقیم خورشید، اشعه‌ UV یا ماوراء بنفش از خود ساطع می‌کند که به زمین می‌رسد و بازتاب آن از برف، ماسه یا آب می‌تواند منجر به برف کوری شود.

برف کوری زمانی اتفاق می افتد که اشعه ماوراء بنفش به چشم شما آسیب می‌رساند. سطوح چشم شما مانند پوست شما به اشعه ماوراء بنفش حساس است. این حساسیت باعث می‌شود برای محافظت از آنها در نور شدید چشمک بزنید.

علایم برف کوری

علایم برف کوری می‌تواند چندساعت یا حتی تا یک روز پس از آسیب اولیه چشم ظاهر شود. هنگامی که چشمان شما آفتاب سوخته می شود، ممکن است این نشانه‌ها را تجربه کنید:

درد چشم
اشک چشم
تورم چشم
یک سردرد
دیدن هاله در اطراف نورهای روشن
قرمزی در کره چشم و پلک
تکان خوردن پلک
درد هنگام دیدن نور روشن
و به ندرت، از دست دادن بینایی

چه چیزی باعث برف کوری می شود؟

مناطق بیرونی با سطوح رنگی روشن، مثل برف، اشعه‌های فرابنفش بیشتری را منعکس می‌کنند. همچنین هر چه از زمین بیشتر فاصله داشته باشید و در ارتفاعات قرار بگیرید با پرتوهای فرابنفش قوی‌تری مواجه هستید.

بنابراین افرادی که بدون تجهیزات ایمنی در معرض برف یا یخ به خصوص در نواحی قطبی و یا ارتفاعات قرار می‌گیرند معمولا دچار بیماری برف کوری شده و چشمان آن‌ها دچار آسیب دیدگی می‌شود.

قرار گرفتن در مناطق زیر می‌تواند خطر ابتلا به این عارضه را افزایش دهد:

پیاده روی در ارتفاعات کوهستانی
قرار گرفتن در زمین پوشیده از برف
بودن در ساحل با ماسه های سفید
بازتاب نور خورشید از آب
تخت برنزه کردن
تجهیزات جوشکاری
بتن یا روسازی با رنگ روشن

خطرات برف کوری

برف کوری پس از چند روز خود به خود برطرف می‌شود؛ مانند آفتاب سوختگی. اگر دچار برف کوری هستید سعی کنید رانندگی نکنید.

گذراندن زمان بیش از حد زیر نور خورشید بدون محافظ چشم می‌تواند منجر به شرایط جدی تری شود:

سرطان چشم
آب مروارید
روی پلک رشد می کند
از دست دادن بینایی و دوربینی
نحوه درمان برف کوری

اگرچه آسیب چشمی می‌تواند دردناک باشد، اما یک وضعیت موقتی است. برای سهولت در بهبودی و جلوگیری از آسیب بیشتر می‌توانید این اقدامات را انجام دهید:

اگر از لنز استفاده می‌کنید، به محض مشاهده علایم، آنها را از چشم خود خارج کنید و تا زمانی که علایم به طور کامل از بین نرفته است، آنها را داخل چشم خود قرار ندهید.

در سایه حرکت کنید. از آنجایی که نور خورشید باعث برف کوری می‌شود، سعی کنید به جایی بروید که نور کمتری دارد. قرار گرفتن در یک اتاق تاریک یا فضای بیرونی سایه دار از آسیب بیشتر UV جلوگیری می‌کند.

از کمپرس سرد استفاده کنید. تکه‌های یخ را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و آن را با یک حوله کاغذی یا پارچه‌ای بپیچید. کیسه را به مدت 20 دقیقه روی چشمان بسته خود قرار دهید. این می تواند درد و تورم را کاهش دهد.

استفاده از قطره‌های اشک مصنوعی نیزمی تواند به محافظت از سطح چشم شما کمک کند. می‌توانید از آنها برای کمک به کاهش درد و خشکی چشم ناشی از برف کوری استفاده کنید.

قرص‌های ضددرد یا مسکن که بدون نسخه هم موجود است، ناراحتی ناشی از برف کوری را کاهش می‌دهد.

اگر علایم شما در عرض 3 روز بدتر شد یا بهبود کامل حاصل نشد، با پزشک خود تماس بگیرید.

چطور می‌توان از بروز برف کوری پیشگیری کرد؟

زمانی که در فضای باز هستید استفاده از عینک آفتابی ضد اشعه ماوراء بنفش بسیار ضرورت دارد. بیشتر عینک‌های آفتابی و عینک‌های ورزشی دارای فیلترهای UV هستند که از چشم شما در برابر این اشعه محافظت می‌کند.

از سولاریوم خودداری کنید. دستگاه‌های برنزه کننده خطرات زیادی برای سلامتی چشم و پوست شما دارند. اشعه ماوراء بنفش ساطع شده از این دستگاه‌ها می تواند تا 100 برابر قوی‌تر از نور خورشید باشد.

سعی کنید وقتی بیرون هستید، به خصوص بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر در مناطق سایه‌دار بمانید. مناطق سایه‌دار جلوی اشعه ماوراء بنفش نور خورشید را می‌گیرند. اگرچه اشعه‌های فرابنفش همچنان می‌توانند از سطوح با رنگ روشن منعکس شوند، اما آسیب کمتری خواهند داشت.‌

از کلاه لبه دار برای ایجاد سایه روی چشمان‌تان استفاده کنید. کلاه های حصیری معمولا دارای سوراخ هایی هستند که نور بیش از حد خورشید را از خود عبور می‌دهند.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.