همه چیز در مورد قتل دانشجو امیرمحمد خالقی در کوی دانشگاه تهران

پارس نیوز شنبه 27 بهمن 1403 - 13:16
قتل دلخراش دانشجوی ۱۹ ساله در حوالی کوی دانشگاه تهران، بار دیگر عدم صدور احکام بازدارنده قضایی را به چالش کشید؛ در حالیکه پلیس تحقیقات برای دستگیری متهمان را آغاز کرده، نبود مجازات قاطع باعث شده سارقان بدون ترس، جسورانه مرتکب چنین جنایاتی شوند!

به گزارش پارس نیوز ، چهارشنبه شب، 24 بهمن 1403، در محدوده بزرگراه جلال آل احمد، نبش کوچه جنت، حادثه‌ای تلخ رقم خورد.

 

گشت پلیس در ساعت 21 با پیکر نیمه‌جان یک جوان 19 ساله مواجه شد که بر اثر اصابت جسم تیز به مجاری تنفسی مجروح شده بود. مأموران پلیس بلافاصله اورژانس را مطلع کردند و وی به بیمارستان شریعتی منتقل شد اما شدت جراحات وارده چنان بود که در ساعت 7:30 صبح روز بعد جان باخت.

بررسی‌های میدانی پلیس و بازبینی تصاویر دوربین‌های مداربسته نشان داد که این دانشجوی جوان هنگام بازگشت به خوابگاه خود در منطقه امیرآباد، توسط دو زورگیر موتورسوار مورد حمله قرار گرفته است. سارقان در جریان سرقت کوله‌پشتی، او را با چاقو هدف قرار داده و متواری شده‌اند.

از لحظات ابتدایی وقوع این جنایت، تیم ویژه‌ای در اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ تحقیقات خود را برای شناسایی و دستگیری عاملان این سرقت مرگبار آغاز کرده و همچنان این پرونده در دستور کار جدی مأموران قرار دارد.

واکنش پلیس به حادثه

سردار منتظرالمهدی؛ سخنگوی پلیس ضمن تاسف از حادثه اخیر و ابراز همدردی با خانواده متوفی گفت: در پی حادثه‌ حمله سارقان زورگیر که منجر به قتل دانشجوی جوان شد، سردار رادان دستور پیگیری ویژه و سریع موضوع را به پلیس آگاهی کشور صادر کرد و باتوجه به تشکیل تیم‌های ویژه برای شناسایی عاملان این حادثه، ان‌شاءالله در اسرع وقت آنان دستگیر و به دستگاه عدالت سپرده خواهند شد.

وی افزود: اکثر این سارقان خشن دارای سوابق متعدد دستگیری و بازداشت توسط پلیس بوده و ضروری است تا قوانین با ضریب بازدارندگی بیشتر توسط مراجع ذیصلاح مصوب و ابلاغ شود.

سخنگوی پلیس گفت: همچنین پلیس پایتخت ملزم به برگزاری جلسات فوری مشترک با مدیران شهری و دانشگاهی تهران برای بررسی خلأهای محیطی اطراف دانشگاه‌ها و حل مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای پیشگیری از اتفاقات مشابه شد.

وی تصریح کرد: پلیس به جِد تلاش خواهد کرد تا قاتلان حادثه‌ تاسف‌بار را دستگیر کند و از شهروندان نیز انتظار می‌رود تا به هشدارهای پلیس در افزایش امنیت عمومی توجه بیشتری کنند.

مطالبه دانشجویان؛ امنیت بیشتر در اطراف خوابگاه‌ها

این حادثه، موجی از نگرانی و اعتراض را در میان دانشجویان به دنبال داشته است. برخی از آنان معتقدند که کمبود نور در معابر منتهی به خوابگاه و نبود یک ایستگاه پلیس در نزدیکی کوی دانشگاه، عامل افزایش جرائم در این محدوده شده است.

دانشجویان می‌گویند بارها به مسئولان دانشگاه درباره لزوم تقویت روشنایی مسیرها و افزایش تدابیر امنیتی نامه نوشته‌اند اما پاسخی درخور دریافت نکرده‌اند.

در عین حال، باید توجه داشت که در زمان وقوع این حادثه، گشت‌های پلیس در محل حضور داشتند و همان‌ها بودند که نخستین اقدام را برای نجات دانشجوی مجروح انجام دادند. این نشان می‌دهد که پلیس وظایف خود را انجام داده، اما خلأهای دیگر، مانند ضعف زیرساخت‌های شهری و عدم نظارت کافی در برخی نقاط، به ناامنی دامن زده است.

"عدم صدور احکام بازدارند قضایی" عامل اصلی جسورتر از همیشه شدن سارقان

این حادثه، بار دیگر مسئله، عدم بازدارنده بودن احکام صادر توسط دستگاه قضایی در برخورد با سارقان و مجرمان جزائم خشن را پررنگ می‌کند. هنگامی که افراد سابقه‌دار پس از چندین بار دستگیری، به سرعت آزاد می‌شوند، جسارت بیشتری برای ارتکاب جرم پیدا می‌کنند.

پرسش اساسی این است که چه چیزی باعث می‌شود سارقان، تنها برای سرقت یک کوله‌پشتی، دست به چاقو ببرند و به راحتی جان یک جوان را بگیرند و کشور را درگیر یک چالش بزرگ اجتماعی و امنیتی کنند؟!

کارشناسان معتقدند که نبود احکام بازدارنده و عدم اصلاح قوانین مرتبط با جرائم خشن، یکی از عوامل اصلی تکرار چنین جرائم دلخراشی است؛ اگر مجازات‌های سنگین‌ تعبیه شده در "قانون مجازات اسلامی" برای زورگیری‌های مسلحانه در نظر گرفته شود، آیا همچنان چنین جنایت‌هایی رخ خواهد داد؟!

بر اساس قانون مجازات اسلامی، فردی که با "سلاح" اقدام به سرقت کند و این سرقت باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه شود، آن فرد مجرم باید "محارب" شناخته شود و در قانون، مجازات فرد محارب، "اعدام" تعیین شده است و نه صرفا چند ماه یا چند سال حبس!

پلیس، با وجود تمام محدودیت‌ها، در تلاش برای برقراری امنیت است اما برای مقابله مؤثر با مسئله جرائم خشن، نیازمند همراهی دستگاه قضایی است که مجازات‌های قاطع‌ قانون مجازات اسلامی را برای مجرمان جرائم خشن صادر کند.

تا زمانی که این نقیصه بزرگ در دستگاه قضایی اصلاح نشود، چرخه دستگیری و آزادی سارقان ادامه خواهد داشت و امنیت شهروندان همچنان توسط این دسته از مجرمان جرائم خشن در معرض تهدید خواهد بود.

مدیرکل خوابگاه‌های دانشگاه تهران استعفا کرد

در پی حادثه تلخ درگذشت دانشجوی کوی دانشگاه تهران مدیرکل خوابگاه‌های دانشگاه تهران استعفا کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در پی حادثه درگذشت امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران، صبح امروز جلسه‌ای با حضور وزیر علوم، نمایندگانی از وزارت کشور، نمایندگان نهادهای امنیتی و انتظامی و مسئولان دانشگاه تهران به‌منظور بررسی ابعاد این حادثه و اتخاذ تصمیمات لازم برگزار شد.

وزیر علوم  تصمیمات اخذ شده در این زمینه را اعلام کرد.

وی گفت: عزادار یک حادثه خیلی تلخ هستیم، یکی از فرزندان خود من دچار حادثه شد و خانواده اش داغدار شدند.

وزیر علوم افزود: رییس جمهور به من مأموریت ویژه دادند موضوع را پیگیری کنم لذا از جانب همه دستگاه‌هایی که قصور یا تقصیری داشتند از همه مردم و جامعه دانشگاهی عذرخواهی و اظهار شرمندگی می‌کنم.

وی گفت: این که برخی خودسرانه به بهانه احساس مسئولیت رفتارهای نادرستی از خود نشان دهند، قابل قبول نیست، اجازه نمی‌دهیم مسئله دانشگاه به بیرون دانشگاه کشیده شود.

وی خاطرنشان کرد: جلسه‌ای با حضور مقامات کشور، مسئولان قضایی و انتظامی برگزار شد و تصمیماتی اتخاذ شد، مدیریت خوابگاه‌های دانشگاه تهران استعفا دادند و عذرخواهی کردند. دانشگاه تهران مکاتباتی با کلانتری منطقه و شهرداری برای تأمین امنیت و روشنایی داشته که اقداماتی نیز صورت گرفته و به جد به‌دنبال تامین امنیت هستیم.

سیمایی صراف افزود: هم‌اکنون دو کیوسک نیروی انتظامی در نقاط مورد نیاز جانمایی شده و نصب می‌شود، پایه‌های روشنایی نصب می‌شود و کار نصب دوربین برای تأمین امنیت طی یکی دو روز آینده انجام می‌شود.

 

منبع خبر "پارس نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.