به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دانشجو، رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد در نشست خبری با اشاره به قاچاق کالا در مناطق آزاد کشور گفت: ما عملاً در مناطق آزاد چیزی تحت عنوان قاچاق نداریم و همه فرایندها به طور کامل رصد میشود و در سامانه جامع تجارت ثبت و ضبط میشود.
وی در خصوص قاچاق سوخت گفت: گزارش قابل توجهی از قاچاق سوخت در منطقه آزاد کیش و قشم تا الان دریافت نکردهایم شاید هم موردی باشد که من اطلاع نداشته باشم ولی اگر هم بوده حتما طبق قانون با آن برخورد شده است.
مسرور افزود: نیروی انتظامی و دریابانی موظف هستند که به این موضوع بپردازند ما هم همه گونه همکاری خواهیم کرد تا این اتفاق در مناطق آزاد خیلی کمتر صورت بگیرد.
مسرور از ایجاد دستیار هوش مصنوعی برای مناطق آزاد نیز خبر داد و این نکته را هم گفت که در مناطق آزاد برای شرکتهای فناور مزیت رقابتی ایجاد شده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در زمینه همکاری این مناطق با اتحادیههای بینالمللی گفت: هر منطقه آزاد میتواند با اتحادیههای مربوطه در حوزه همکاری خود ارتباط داشته باشد؛ همچنین پیشنهاد ایجاد شورای عالی ارتباط با اوراسیا را به وزارت امور خارجه ارائه شده است.
مسرور ادامه داد: هر چه ارتباط ما با سازمانهای منطقهای افزایش یابد، شاهد رشد همکاریهای بینالمللی در مناطق آزاد خواهیم بود.
وی درباره سرمایهگذاری مشترک با دیگر کشورها در مناطق آزاد گفت: این موضوع در دنیا سابقه دارد ولی آنچه ما احساس نیاز می کنیم، ایجاد منطقه آزاد مشترک با همسایگان است .
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از دعوت ترکیه برای برگزاری نشستی در اسفندماه با وزارت تجارت این کشور با هدف ایجاد منطقه آزاد مشترک خبر داد و گفت: برای ایجاد منطقه آزاد، باید زون (منطقه) مورد نظر یکسان باشد؛ لذا پروسه آسانی نیست.
وی از رایزنی ها با پاکستان برای ایجاد منطقه آزاد مشترک نیز خبر داد و افزود: البته تاکنون منطقه آزاد مشترک ایجاد نشده است و نیاز به مصوبه مجلس دارد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه تلاش شده تا از افراد متخصص در ترکیب هیات مدیره مناطق استفاده شود و در عین حال به بومی گزینی نیز توجه شده است، اظهار داشت: البته قبول دارم که تعیین اعضای هیات مدیره زمان برده است اما برخی از اعضای هیات مدیره در مناطق آزاد باز هم باید تغییر کنند که تغییر کنند که در ماههای آینده به این روند سرعت میدهیم.
مسرور در پاسخ به سوالی درباره ادعای عبدالملکی گفت: اماراتیها تا الان در هیچ کدام از مناطق آزاد سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری نداشتند.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو تراز تجاری مناطق آزاد مثبت ۳۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: عمده صادرات در مناطق آزاد مربوط به حوزه مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و یک سری محصولات هایتک بوده و عمده بخش وارداتی ما ماشین آلات، مواد اولیه واحدهای تولیدی و کالای همراه مسافر است که حدوداً ۴۲۰ میلیون دلار میباشد.
وی با اشاره به تفاوت آمارهای گمرک و آمارهای صادرات مناطق آزاد افزود: گاهاً آمارهای صادرات واردات مناطق آزاد با سایت گمرک با همدیگر همخوانی ندارد که چند علت دارد یکی اینکه خدمات فنی مهندسی در آمارهای سایتی ما هست ولی شاید در آمار گمرک نباشد. دیگر اینکه برخی از مناطق آزاد ما تولیدات خود را در یک گمرک دیگری برده و اعلام میکنند که آن گمرک شاید خارج از منطقه آزاد باشد.
وی ادامه داد: موضوع دیگر بحث اعمال اخذ مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد است که قانون شده و پیگیر این هستیم که این محدودیت رفع شود و یک درخواست اصلاح قانون برای تهیه لایحه، به هیات دولت داده شده است.
مسرور با اشاره به هدفگذاری صادراتی در سال آینده گفت: مناطق ویژه تولیدمحور هستند و اصلاح سیاستها در این بخش اعمال شدهاند و مشوقهایی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده که بتوانند صادرات داشته باشند. از این رو با سازمان توسعه تجارت توافقی داشتیم که برای هر سازمان منطقه آزاد مجوزی برای راهاندازی شرکت مدیریت صادرات محور صادر شود و با این اقدام در سال آینده رشد خوبی در صادرات مناطق آزاد خواهیم داشت. هدفگذاری صادراتی برای کل مناطق آزاد در سال آینده ٢ میلیارد دلار است و امسال هم صادرات به ١.١ میلیارد دلار میرسد.