به گزارش تابناک به نقل از جماران، محمدجواد اکبری دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به حادثه قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، اظهار کرد: پس از تاریکی هوا، درب غربی کوی دانشگاه تهران عملا قابل تردد نیست. این درب به روی کوچه جنت باز میشود و تقریبا هیچ شبانهروزی نیست که دانشجویان بابت عدم امنیت آن منطقه شکایت نکنند. ما تقریبا هر هفته با اداره امور خوابگاههای دانشگاه تهران این موضوع را مطرح کردیم و مسئولین قول رفع مشکل را دادند، اما کاری انجام نشد. حتی دو سال پیش ما نامهای نوشتیم و ساکنین کوی آن را امضا کردند و نامه را تحویل اداره امور خوابگاهها دادیم، اما باز هم اتفاقی نیفتاد و هر بار اعلام میکردند که ما از نیروی انتظامی درخواست تامین امنیت این منطقه را کردهایم و منتظر اقدام آنان هستیم.
وی با بیان اینکه تا کنون در موارد متعددی در نزدیکی درب غربی کوی خفتگیری با قمه رخ داده است، افزود: از دم درب غربی تا سر کوچه که فاصله زیادی هم هست، کوچه در تاریکی قرار دارد. ما از مسئولین دانشگاه درخواست داشتیم که حداقل یک پروژکتور در آن کوچه و نزدیک درب غربی کوی قرار دهند تا فضا روشن شود و یک دوربین نیز نصب گردد، اما دانشگاه اعلام میکرد اجازه نصب دوربین خارج از محوطه دانشگاه را ندارد. با توجه به اینکه درب اصلی کوی به هیچ کدام از ایستگاههای مترو نزدیک نیست و فقط درب غربی در نزدیکی ایستگاه تربیت مدرس قرار دارد، دانشجویان خیلی از آن درب استفاده میکنند و بسیار پرتردد است، اما هیچ امنیتی ندارد.
این دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به تغییر رئیس دانشگاه در مهرماه امسال، عنوان کرد: از همان روز اول ما درخواست تامین امنیت دربهای کوی را با رئیس جدید دانشگاه مطرح کردیم. متاسفانه حتی خودروهای دانشجویان که در مقابل درب اصلی کوی پارک میشوند نیز امنیت ندارند و ما تقریبا هر شب شاهد سرقت از یکی از خودروهای دانشجویان هستیم. حتی ما وقتی از دانشگاه درخواست کردیم حداقل جلوی درب اصلی کوی را چراغ بگذارند تا کمی امنیت خودروها تامین شود، اعلام کردند این موضوع ربطی به ما ندارد. وضعیت به گونهای است که سطح مطالبه دانشجویان دانشگاه تهران، در حد درخواست برای تامین امنیت است که تازه به همین هم توجهی نمیشود.
اکبری بیان کرد: من خودم در حضور رئیس جدید دانشگاه هشدار داده بودم که قطعا دیر یا زود، ناامنی دربهای دانشگاه آسیب جدی برای دانشجویان ایجاد خواهد کرد، اما میگفتند انشاءالله به زودی پیگیری میکنیم. مسئولین دانشگاه تهران تنها اعلام میکردند ما به نیروی انتظامی نامه زدهایم، اما توجهی نشده است. اکنون یکی از درخواستهای اصلی دانشجویان این است که قوه قضائیه سهم هر کدام از نهادها در پرونده قتل مرحوم خالقی را مشخص کند. وقتی تقریبا هر روز در مکانی که دانشجویان با لپتاپ و... تردد میکنند، حادثه خفتگیری رخ میدهد و باز هم چارهای اندیشیده نمیشود، یعنی قطعا ترک فعل رخ داده است. این بیتوجهیها به مسائل امنیتی خوابگاه در حالی است که نهادهای مختلف مدام حواسشان به هر حرکت اعتراضی در دانشگاه تهران هست و به جای توجه به تامین امنیت دانشجویان، وضعیت دانشگاه را به لحاظ عدم شکلگیری اعتراضات رصد میکنند.
وی اضافه کرد: روابط عمومی دانشگاه در ابتدا اعلام کرد حادثه قتل مرحوم خالقی، در اتوبان جلال اتفاق افتاده است تا این طور نشان دهند که حادثه ربطی به دانشگاه تهران نداشته است. دانشجویان بسیار به این کار دانشگاه اعتراض داشتند و معتقد بودند که دانشگاه میخواسته در همان قدم اول، قضیه را از سر خود باز کند. همچنین تمام سایتهای خبری در ابتدا نوشته بودند که حادثه در یکی از محلات اطراف کوی دانشگاه رخ داده و حتی یکی از خبرگزاریها مکان حادثه را یوسفآباد ذکر کرده بود.
این دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مرحوم خالقی اهل روستای درمیان خراسان جنوبی بوده است، گفت: روز گذشته خانواده مرحوم به تهران آمدند و به قدری مظلوم هستند که حتی نمیتوانستند از حق خود دفاع کنند. طبق فیلمهای موجود، دزدان در کوچه جنت خواستند لپتاپ مرحوم خالقی را از او بگیرند که آن مرحوم مقاومت کرده و مجرمین با چاقو به مجرای تنفسی و قلب او آسیب زده و فرار کردهاند. حتی مرحوم خالقی با همان وضعیت دنبال موتور دویده و نهایتا پس از چند ثانیه از پا افتاده است.