به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی امیری ظهر شنبه در جلسه کارگروه ملی مدیریت مصرف انرژی با اشاره به اقدامات استان فارس در زمینه مدیریت مصرف و شیوههای کاهش مصرف برق گفت: مطابق آمارها، از ۶۰۰۰ مگاوات برقی که در سراسر کشور صرفهجویی و مدیریت شده، ۱۳ تا ۱۵ درصد مربوط به فارس است.
وی ادامه داد: در زمینه صرفهجویی در مصرف گاز نیز سهم استان فارس ۱۰ میلیون متر مکعب بوده است.
استاندار فارس با اشاره به اینکه در استان فارس زمینه بهرهبرداری از ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی فراهم است، افزود: این ظرفیت قابل ارتقا تا ۱۴۰۰ مگاوات است که بخشی از هزینههای آن توسط سرمایهگذار محلی تأمین شده است و برای بخش دیگر نیز ساختمان و فضا در اختیار وزارت نیرو قرار میگیرد و انتظار میرود که وزارت نیرو نسبت به معرفی سرمایه گذار اقدام کند.
امیری همچنین با بیان اینکه یکی از پایههای توسعه اقتصادی استان فارس کشاورزی است، گفت: در استان فارس ۴۰ هزار حلقه چاه مجاز برای کشاورزی وجود دارد که عمدتاً به شبکه برق وصل بوده و برق مصرفی آنها بیش از ۱۰۰۰ مگاوات است.
وی ادامه داد: در صورت تخصیص تسهیلات از سوی دولت، کشاورزان متقاضی احداث نیروگاههای برقی هستند که هریک توان تولید ۳۰ کیلووات برق را دارد.
نماینده عالی دولت در استان فارس همچنین به تشویق صنایع بزرگ برای احداث نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد که با عنوان سیاستهای تشویقی قابل انجام است.
امیری گفت: با اعمال سیاستهای تشویقی دو کارخانه فولاد و کربنات سدیم در استان فارس تولید ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاوات برق را شروع کردهاند که این مدل میتواند در سایر استانهای کشور نیز تجربه شود.
استاندار فارس همچنین با ارائه مدل موفق کاهش مصرف گازوئیل در دستگاههای تراکتور در استان فارس افزود: تجهیز تراکتورها به دستگاههای جیپیاس و تخصیص گازوئیل مصرفی این دستگاهها بر اساس پایش میزان مصرف، سبب شده است که تاکنون در فارس بیش از ۱۰ میلیون لیتر در مصرف گازوئیل صرفهجویی شود که این مدل میتواند یک تجربه موفق برای اجرا در سراسر کشور باشد.
امیری تصریح کرد: ضرورت بازنگری در اقلیم منطقهای برای مدیریت مصرف انرژی یک الزام مهم است که باید به آن توجه شود و همچنین برای بهینهسازی مصرف موتورخانههای دستگاههای دولتی بودجهای از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شود که گام مؤثری برای مدیریت مصرف انرژی در فارس خواهد بود.