آنچه باید در مورد سکته مغزی بدانید

خبرگزاری مهر شنبه 27 بهمن 1403 - 14:22
اهواز - مدیر گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تزریق داروی حل کننده خون تا ۴.۵ ساعت پس از بروز علائم امکان پذیر است و در یک ساعت اول پاسخ بهتری از تزریق دریافت می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر شهرام رفیع پیش از ظهر امروز شنبه در نشست خبری اولین مدرسه زمستانی سکته مرزی (استروک) که در سالن جلسات معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد بیان کرد: سکته مغزی، دومین عامل مرگ و میر و شایع‌ترین علت ناتوانی در کل کشور است که کشورهای پیشرفته در علم پزشکی وفق شده‌اند رتبه دوم را به رتبه ۵ کاهش دهند.

دبیر اجرایی اولین مدرسه زمستانی سکته مغزی با بیان اینکه درمان‌های نوینی برای سکته مغزی وجود دارد تصریح کرد: از سال ۱۳۹۶ تزریق داروی حل کننده لخته خون در زمینه سکته مغزی در اهواز و کل کشور آغاز شد که در این مدت زمان پیشرفت چشم گیری در این زمینه صورت گرفت و میزان مرگ و میر و ناتوانی کاهش یافت.

وی علت اصلی بروز سکته مغزی را ناآگاهی مردم خواند و افزود: باید در این زمینه اطلاعات مردم را تا حد ممکن افزایش داد تا از بروز این حادثه جلوگیری شود.

دکتر رفیع گفت: تزریق داروی حل کننده خون تا ۴.۵ ساعت پس از بروز علائم امکان پذیر است و در یک ساعت اول پاسخ بهتری از تزریق دریافت می‌شود اما متأسفانه برخی از مردم دیرتر از این بازه زمانی به بیمارستان مراجعه میک نند که البته نسبت به گذشته شرایط بهتر شده ولی تا حد مطلوب فاصله دارد.

مدیر گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در گذشته سه عامل سنگینی زبان، کج شدن صورت و فلج شدن بدن برای سکته مغزی معرفی شده بودند که پس از گذشت زمان عدم تعامل و عدم دید نیز به این علائم اضافه شد، لذا در صورت مشاهده چنین علائمی باید فوراً به بیمارستان مراجعه داشته و یا با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.

وی اظهار کرد: «صدای سکته مغزی را بشنوید»، «برای درمان بیمار با سکته مغزی ثانیه‌ها را بشمارید»، «تل استروک، درمان نوین و حیات بخش سکته مغزی از راه دور» و «درمان سکته حاد مغزی در ساعت اول نجات بخش است» چهار شعار تعیین شده برای همایش نخستین مدرسه زمستانی سکته مغزی است.

دبیر اجرایی اولین مدرسه زمستانی سکته مغزی ادامه داد: این همایش کشوری روز چهارشنبه یکم اسفند در مجتمع فرهنگی حجت الاسلام والمسلمین شفیعی بیمارستان امام خمینی اهواز، در دو بخش صبح و عصر و با حضور رئیس انجمن سکته مغزی برگزار خواهد شد.

دکتر رفیع با بیان اینکه برای حضور ۲۵۰ نفر ظرفیت پیش بینی شده، تصریح کرد: نورولوژ ها، متخصصین مغز و اعصاب، پزشکان عمومی، پزشکان داخلی، جراحی اعصاب، طب اورژانس، پرستان ارشد و دکتری جامعه هدف این همایش هستند.

وی اضافه کرد: همایش به صورت بازآموزی برگزار خواهد شد و ثبت نام از طریق سایت انجام می‌شود که تاکنون استقبال بی‌نظیری صورت گرفته است.

مدیر گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: همزمان با برگزاری برنامه، تل استروک به صورت بر خط با یکی از شهرستان‌ها نیز اجرا می‌شود.

دکتر رفیع عنوان کرد: در گذشته بسیاری از متخصصان مغز و اعصاب در سطح خوزستان حاضر به همکاری و تزریق نبودند زیرا مسئولیت کار بالا است اما پس از برگزاری جلسات بازآموزی، در شهرهای مختلف استان این مهم صورت می‌گیرد.

وی گفت: بیمارستان هندیجان در زمینه سکته مغزی با چالش مواجه است و حتی در بیمارستان این شهر دستگاه سی تی اسکن برای تشخیص این بیماری وجود ندارد. البته همه شهرستان‌های خوزستان به تی پی آ مجهز هستند حتی اگر نورولوژیست در آن شهر وجود نداشته باشد.

دبیر اجرایی اولین مدرسه زمستانی سکته مغزی، دومین روش درمان نوین سکته مغزی را خارج کردن لخته خون از مغز اعلام کرد و افزود: سالانه حدود هشت هزار بیمار سکته مغزی در سطح استان پذیرش می‌شوند که از این میزان یک چهارم در بیمارستان گلستان اهواز انجام می‌شود.

دکتر رفیع بیان کرد: بیماری سکته مغزی، پیش از درمان حدود ۳۰ درصد مرگ و میر دارد و در سه ماهه، بیمارستان گلستان اهواز میزان مرگ و میر ۱۶ درصد بوده است.

به گفته وی: شیوع سکته مغزی سالانه ۱۵۰ در ۱۰۰ هزار نفر در کل کشور است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.