به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا دریافتند نوزادانی که از زنانی با کمبود این ماده مغذی به دنیا میآیند، به احتمال زیاد زودتر از موعد به دنیا میآیند.
این نوزادان نیز در مقایسه با نوزادانی که توسط زنانی که در سه ماهه اول بارداری خود به اندازه کافی ویتامین دریافت کرده بودند، کوچکتر بودند.
«سلست بک»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «این مطالعه شواهدی را ارائه میدهد که در اوایل بارداری- و حتی قبل از بارداری- تغذیه بسیار مهم است.»
«آلیسون گرناند»، نویسنده ارشد این مطالعه، افزود: «این مطالعه نشان میدهد که به نظر میرسد ویتامین D بخش مهمی از سلامت تغذیه یک زن باردار است.»
ویتامین D برای سلامتی ضروری است و بدن آن را به طور طبیعی از طریق جذب نور خورشید توسط پوست تولید میکند. با این حال، بسیاری از مردم ویتامین D کافی در زندگی روزانه خود دریافت نمیکنند.
در حقیقت، تحقیقات قبلی نشان داده است که بیش از ۲۵٪ از زنان باردار یا شیرده سطوح ویتامین D کمتر از حد توصیه شده دارند.
گرناند توضیح داد: «بخش زیادی از رشد اولیه در بارداری به ویتامین D نیاز دارد، بنابراین ما این مطالعه را برای درک بهتر چگونگی ارتباط وضعیت ویتامین D در اوایل بارداری با پیامدهای بارداری انجام دادیم.»
کمبود ویتامین D به عنوان سطح ماده مغذی خونی زیر ۵۰ نانومول در لیتر خون تعریف میشود.
در مطالعه جدید، محققان سطح ویتامین D سه ماهه اول ۳۵۱ زن باردار را که در یک مطالعه بزرگ فدرال بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ ثبت نام کرده بودند، بررسی کردند.
در ابتدا، به نظر میرسید که هیچ تفاوتی در نتایج بارداری برای زنانی که سطح ویتامین D خون آنها بالاتر یا کمتر از nmol/L ۵۰ بود، وجود نداشت.
اما زمانی که محققان طیف وسیعتری از غلظت ویتامین D را مورد بررسی قرار دادند، تفاوتهای نگران کنندهای را شاهد بودند.
همانطور که محققان گزارش کردند، در زنان با سطوح خونی ویتامین D کمتر از ۴۰ نانومول در لیتر در طول سه ماهه اول، نرخ زایمان زودرس چهار برابر زنانی بود که سطوح ویتامین ۸۰ نانومول در لیتر یا بالاتر بود.
علاوه بر این، با کاهش سطح ویتامین D در سه ماهه اول، زایمان نوزادان کوچکتر (بر اساس طول جنین) در میان زنان مشاهده شد.
محققان تاکید کردند که این نتایج اولیه هستند: به طور کلی تعداد کمی از زایمانهای نارس در گروه مورد مطالعه وجود داشت، بنابراین ممکن است برای تأیید یافتهها به مطالعه بزرگتری نیاز باشد.
سطح ویتامین D در طول سه ماهه دوم هیچ ارتباطی با پیامدهای بارداری نداشت.
به گفته محققان، این ممکن است به این دلیل باشد که سطح ویتامین D در زنان در اواخر بارداری بهبود مییابد، اگرچه مطالعات بیشتری برای درک این یافته مورد نیاز است.
پیام اصلی این مطالعه: زنان ممکن است در اوایل بارداری نیاز به افزایش سطح ویتامین D خود داشته باشند.
گرلند گفت: «تغذیه سالم برای ارتقای رشد سالم جنین بسیار مهم است. این تحقیق نشان میدهد که سطوح ویتامین D- همراه با آهن، فولات و سایر مواد مغذی ضروری در بارداری- باید توسط متخصصان زنان و زایمان در اوایل نظارت و درک شود تا نتایج زایمان سالم را افزایش دهند.»