به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در جریان معاملات امروز بورس تهران، شاخص کل با افت ۲.۰۸ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۷۲۶ هزار واحدی رسید.
افت ۲.۰۸ درصدی شاخص کل در جریان معاملات امروز، بیشترین افت روزانه این نماگر در ۱۳۰ روز معاملاتی اخیر است.
آخرین باری که نماگر اصلی بازار سهام با افتی بیش از این مقدار مواجه شده بود؛ به چهاردهم مرداد امسال بازمیگردد که در آن روز شاخص کل با افت ۲.۹۸ درصدی همراه شد.
شاخص هموزن نیز کاهش ۱.۵۶ درصدی را تجربه کرده و تا سطح ۸۴۶ هزار واحدی عقبنشینی کرد؛ ضمن اینکه شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۳۹ درصدی همراه شد.
در جریان معاملات روز شنبه، 2 هزار و 317 میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خارج شد.
گفتنی است که از ابتدای بهمن تا پایان معاملات امروز، 8 هزار و 177 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده و طبیعتا مقصد این پولها بازارهای موازی بوده است.
همچنین در معاملات امروز، ارزش معاملات 5 هزار و 538 میلیارد تومانی به ثبت رسید که نازلترین رقم تجربهشده در این متغیر آماری از آبان ماه امسال است.
در معاملات امروز، نرخ دلار توافقی با عقبنشینی از کانال 67 هزار تومان همراه شد و به 66 هزار و 876 تومان رسید.
بعد از افزایشهایی که در نرخ دلار نیمایی و سپس دلار توافقی مشاهده شد، سیاستگذار به این نرخ اجازه رشد بیشتر را نداد تا مجددا اختلاف میان نرخ دلار موثر بر سود شرکتها با دلار بازار آزاد به مقادیر بیش از 30 درصد افزایش پیدا کند.
همین موضوع یکی از دلایل عدم اقبال به بازار در مقطع کنونی را یادآور میشود.
حواشی مجمع شرکت ایرانخودرو یکی از بحث برانگیزترین اتفاقات چند هفته اخیر بوده است. با توجه به تصمیم شورای رقابت که در همین راستا هیات مدیره شرکت ایران خودرو اطلاعیهای منتشر کرده است؛ نکاتی دارد که بر اساس آن، در صورت ابلاغ در زمان برگزاری مجمع نیز، صرفا ناظر به فروش سهام بدون تعیین مدت و نحوه فروش بعد از صدور اجراییه قضایی توسط دو سهامدار از کل سهامداران شرکت ایرانخودرو بوده و مانعی برای اثر حقوق مالکانه این سهامداران برای حضور و اعمال حق رای در مجمع نبوده است.
با توجه به خروج آن دو شرکت از هیات مدیره شرکت ایرانخودرو ناشی از عدم کاندیداتوری در مجمع مذکور، غایت اجرای رای محقق شده است و بر همین اساس رای شورای رقابت غیرقابل اجرا و غیرقابل استناد شد.
جذابیت بازارهای موازی و نبود چشم اندازی مشخص در زمینه روابط خارجی و فضای سیاسی و اقتصادی کشور در ماههای آتی، یکی از مهمترین عواملی است که سبب شده بازار این چنین در تنگنا قرار بگیرد.
بازار از این پس میتواند دو مسیر متفاوت را در پیش بگیرد؛ نخستین سناریو، افت بیشتر قیمتها و شاخصها از مقادیر کنونی است و در این سناریو افت شاخص تا کانال 2 میلیون و 600 هزار واحدی محتمل است.
سناریوی بعدی برگشت قیمتها از پلههای ابتدایی کانال 2 میلیون و 70 هزار واحدی است که شاخص کل در ادامه این مسیر میتواند قله تجربه شده در نوزدهم دی ماه را مجددا فتح کند.