۷هزار نویسنده و فعال کتاب در کارزار تحریم اسرائیل

عصر ایران شنبه 27 بهمن 1403 - 16:50
این حرکت به بزرگترین تحریم فرهنگی علیه اسرائیل تبدیل شده است و  تا کنون بیش از ۷۰۰۰ نفر از نویسندگان و فعالان صنعت کتاب از سراسر جهان به آن پیوسته‌اند.

بیش از هفت‌هزار نویسنده و فعال صنعت کتاب به کارزار تحریم فرهنگی اسرائیل پیوستند.

به گزارش ایسنا، چهار ماه پیش، کمپین «تحریم فرهنگی اسرائیل» در واکنش به نقض حقوق بشر و جنایات جنگی علیه مردم فلسطین آغاز شد و ناشران حامی فلسطین با انتشار یک نامه عمومی این گام را برداشتند.

متن این نامه به زبان‌های مختلف از جمله فارسی در وب‌سایت «publishersforpalestine.org» منتشر شده است.

هدف این پویش، "فاصله‌گیری از رژیم آپارتاید اسرائیل و محکوم کردن جنایات جنگی" عنوان شده است. این اقدام از "حقوق فلسطینی‌ها چون حق بازگشت به وطن" حمایت می‌کند.

امضاکنندگان بیانیه، ناشران اسرائیل را که در سرکوب مردم فلسطین و جنایات جنگی این رژیم نقش دارند، بایکوت می‌کنند. اکنون این حرکت به بزرگترین تحریم فرهنگی علیه اسرائیل تبدیل شده است و  تا کنون بیش از ۷۰۰۰ نفر از نویسندگان و فعالان صنعت کتاب از سراسر جهان به آن پیوسته‌اند.

در میان امضاکنندگان این نامه، چهره‌های برجسته‌ای چون خالد حسینی، پایپر کرمن، لینگ ما، رابین کاست لوئیس، مایکل روزن، پتر کری و گرتا تونبرگ از جمله نویسندگان پرفروش و برندگان جوایز نوبل، بوکر و پولیتزر حضور دارند.

 در بیانیه منتشرشده از سوی ناشران و نویسندگان حامی فلسطین آمده است:

ما نویسندگان، ناشران برگزارکنندگان جشنواره های ادبی و دیگر فعالان صنعت کتاب در حالی این نوشته را منتشر می‌کنیم که عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی قرن بیست و یکم را روبه‌روی خود داریم. بی‌عدالتی فزاینده نسبت به مردم فلسطین به غایتی رسیده است که دیگر قابل انکار نیست. جنگ کنونی حتی وارد فضای خصوصی ما شده و زخم بر دل ما گذاشته است.

در وصف بحرانی بودن شرایط می‌توان به اجمال گفت: اسرائیل نوار غزه را به مکانی غیرقابل سکونت تبدیل کرده است. در حال حاضر ما حتی امکان این را نداریم تا بدانیم از مهرماه گذشته تاکنون چند فلسطینی توسط اسرائیل کشته شده‌اند، چرا که اسرائیل تمامی ابتدایی‌ترین زیرساخت‌ها از جمله امکانات شمارش و دفن جان‌باختگان را به کل نابود کرده است. ما تنها می‌دانیم که اسرائیل تا اینجا حداقل ۳۹٬۳۶۳ فلسطینی را در غزه از مهرماه گذشته تا کنون به قتل رسانده و این بزرگترین جنگ علیه کودکان در این قرن است.

این یک نسل‌کشی است. کارشناسان برجسته و مؤسسات مختلف ماه‌هاست بر نسل‌کشی بودن این جنایت صحه گذاشته و آن را تایید کرده‌اند. این در حالی است که مقامات اسرائیلی بسیار صریح و بی‌محابا از انگیزه‌های خود برای حذف جمعیت غزه، جلوگیری از شکل‌گیری دولت فلسطینی و تصرف سرزمین فلسطینیان سخن می‌گویند. این سیاست‌ها جدید نیست و دنباله همان ۷۵ سال آواره‌سازی، پاکسازی قومی و آپارتاید است.

متاسفانه فرهنگ نقش اساسی در عادی‌سازی این بی‌عدالتی‌ها ایفا کرده است. مؤسسات فرهنگی اسرائیل، اغلب با همکاری مستقیم دولت در کتمان پنهان‌سازی و بزک کردن و زیبا جلوه دادن سلب مالکیت و سرکوب میلیون‌ها فلسطینی برای دهه‌ها نقش کلیدی داشته‌اند.

ما نیز در این جریان بی‌نقش نیستیم و نمی‌توانیم با وجدانی آسوده با مؤسسات اسرائیلی همکاری کنیم بدون اینکه در روابط آنها با آپارتاید و آوارگی فلسطینیان موشکافی کرده باشیم. این همان موضعی است که نویسندگان بسیاری علیه آفریقای جنوبی اتخاذ کردند و سهم اصلی‌شان در مبارزه علیه آپارتاید بود.

این است که ما با مؤسسات فرهنگی اسرائیلی که در سرکوب گسترده فلسطینیان همدست بوده یا به عنوان ناظر ساکت باقی مانده‌اند، همکاری نخواهیم کرد. ما با مؤسسات اسرائیلی شامل ناشران، جشنواره‌ها، آژانس‌های ادبی و نشریاتی که در نقض حقوق فلسطینیان نقش داشته‌اند و از طرقی مثل سیاست‌ها و رویه‌های تبعیض‌آمیز یا با عادی‌سازی و توجیه اشغال آپارتاید مشارکت داشته‌اند و یا در نسل‌کشی اسرائیل سهمی داشته‌اند و یا حقوق غیر قابل انکار مردم فلسطین را که در قوانین بین المللی به رسمیت شناخته شده تضییع کرده‌اند، همکاری نخواهیم کرد.

همکاری با این مؤسسات به فلسطینیان آسیب می‌زند. از این رو از دیگر نویسندگان، مترجمان، تصویرگران و فعالان صنعت نشر استدعا داریم تا در راه این تعهد به ما بپیوندند و کنار ما باشند. از ناشران ویراستاران و نمایندگان خود می.خواهیم تا در این موضع پایمردی و ایستادگی کنند و اهمیت سهم خود و مسئولیت اخلاقی خود را به درستی درک کنند و از همکاری با دولت اسرائیل و مؤسسات همدست اسرائیلی دست بردارند و یا جدا اجتناب کنند.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.