به گزارش اقتصادنیوز، مالزی پس از افت و خیزهای متعدد در گردشگری ایران و کاهش تعداد گردشگران ایرانی به این کشور، بهویژه پس از لغو پروازهای مستقیم، اکنون با تدابیری هوشمندانه و هدفمند در تلاش است تا دوباره تعداد گردشگران ایرانی را افزایش دهد.
با توجه به اشتراکات فرهنگی و مذهبی غنی بین ایران و مالزی، این کشور نهتنها بهدنبال بهرهبرداری از این ظرفیتهای ارزشمند و ایجاد جذابیتهای بیشتر برای مسافران ایرانی است؛ بلکه در تلاش است تا با بهبود اتصالهای هوایی و ارائه تجربههای ویژه برای گردشگران، بخشی بزرگتر از بازار جهانی گردشگری را به خود اختصاص دهد.
لیبرا حنیف، معاون ارشد بخش بینالمللی ترویج گردشگری مالزی، در نشست رسانهای اخیر که بهمناسبت حضور هیئت مالزی در هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران برگزار شد، به ارائه آخرین برنامهها و چشمانداز وزارت گردشگری این کشور برای سهمخواهی از صنعت گردشگری بینالمللی پرداخت.
او گفت: مالزی گلمهای بزرگی برای جذب ۲۷.۳ میلیون گردشگر خارجی و کسب بیش از ۱۰۲ میلیارد رینگیت درآمد گردشگری برداشته است.
حنیف همچنین از رشد قابل توجه ورود گردشگران ایرانی به مالزی خبر داد و گفت: «تا سپتامبر ۲۰۲۴، ما ورود ۱۹ هزار و ۶۱۸ گردشگر ایرانی را ثبت کردهایم که نشاندهنده افزایش ۴۵.۳ درصدی نسبت به سال گذشته است. این آمار نشاندهنده تقاضای بالای بازار ایران برای مالزی بهعنوان مقصد گردشگری است.»
در آستانه سال بازدید از مالزی ۲۰۲۶، لیبرا حنیف بر اهمیت افزایش ورود گردشگران بینالمللی تاکید کرد و افزود: «پیشبینی میشود که در سال۲۰۲۶ بیش از ۳۵ میلیون گردشگر با درآمد بیش از ۱۴۷ میلیارد رینگیت وارد مالزی شوند. این افزایش در ورود گردشگران، منجر به تقویت اقتصاد مالزی خواهد شد.»
لیبرا حنیف با اشاره به اینکه امسال، مالزی تصمیم دارد با چندین خط هوایی خاورمیانه همکاری کند تا ورود مسافران از ایران را افزایش دهد؛ خاطرنشان کرد: «این همکاریها به اقتصاد مالزی کمک کرده و روابط اقتصادی قویتری بین مالزی و این منطقه از طریق گردشگری ایجاد خواهد کرد. با توجه به این آمار و برنامههای توسعهای، مالزی بهطور جدی در تلاش است تا از فرصتهای موجود در بازارهای آسیا و آفریقا بهرهبرداری کند و بهعنوان یک مقصد گردشگری پیشرو شناخته شود.»
مالزی در راستای برنامه توسعه گردشگری خود برای سال ۲۰۲۶، مشوقهای جدید و ابتکاراتی را ارائه داده است که هدف آن جذب بیشتر بازدیدکنندگان بینالمللی و بهبود اتصال هوایی به این کشور است. یکی از برنامههای کلیدی در این زمینه، برنامه «GSPC» یا کمک مالی تطبیقی حملونقل هوایی بینالمللی و چارتر است.
«لیبرا حنیف» در این خصوص توضیحاتی ارائه داد و گفت: «این برنامه به خطوط هوایی و اپراتورهای چارتر مشوقهای مالی ارائه میدهد تا بتوانند مسیرهای جدید پروازی را راهاندازی کرده یا تعداد پروازها به مالزی را افزایش دهند. با بهبود اتصال هوایی، بهویژه از بازارهای با پتانسیل بالا و کمتر توسعهیافته، GSPC موانع سفر را کاهش داده و مالزی را به مقصدی جذابتر و در دسترستر برای گردشگران جهانی تبدیل میکند.»
او افزود: «این برنامه همکاری بین خطوط هوایی، سازمانهای گردشگری و آژانسهای مسافرتی را گسترش میدهد تا مالزی را از طریق کمپینهای بازاریابی مشترک و بستههای سفری سفارشیشده تبلیغ و معرفی کنند.»
«لیبرا حنیف» با اشاره به اهمیت این ابتکار برای دستیابی به اهداف بلندپروازانه برنامه «بازدید از مالزی در سال ۲۰۲۶»، یادآور شد: «مالزی باید اتصال هوایی خود را با همکاری خطوط هوایی از طریق پروازهای چارتر، مسیرهای جدید و افزایش تعداد پروازها بهبود بخشد تا سهم بیشتری از ورود گردشگران را به خود اختصاص دهد.»
با این مشوقهای جدید و ابتکارات سازمان گردشگری مالزی، به نظر میرسد که این کشور بهسمت تبدیل شدن به یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهانی حرکت میکند و آماده است تا در سال ۲۰۲۶، پذیرای تعداد بیشتری از گردشگران باشد.
در این نشست رسانهای «امیرپویان رفیعی شاد»، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی گردشگری و زیارتی استان تهران نیز حضور داشت که به توضیحاتی را درباره مقاصد سفر ایرانیها داد.
هیات مالزیایی همچنین در نشستی با حضور دفاتر خدمات مسافرتی از برنامه «بازدید از مالزی در سال ۲۰۲۶»رونمایی کرد.