متوسط شیوع تنبلی چشم در ایران ۲.۵ درصد پایین تر از متوسط جهانی

عصر ایران یکشنبه 28 بهمن 1403 - 00:06
همه کشورها به دنبال داشتن جامعه، دولت و مردم قوی هستند و راه رسیدن به این هدف نیز مردمی سازی، کوچک کردن دولت و واگذاری کارها به مردم است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: از زمان تاسیس بهزیستی تا امروز ۵۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، خدمات غربالگری بینایی دریافت کرده‌اند در نتیجه این تلاش شیوع تنبلی چشم در ایران ۱.۵ درصد بوده در حالی که متوسط آن در دنیا چهار درصد است.
 
سیدجواد حسینی روز شنبه در حاشیه افتتاح دهمین مرکز نگهداری بیماران روانی مزمن آذربایجان شرقی در تبریز، در گفت و گو با ایرنا، همچنین در خصوص افتتاح این مرکز روانی، اظهار کرد: با کمک بخش خصوصی و مساعدت سازمان بهزیستی در برقراری یارانه مثل سایر مراکز نگهداری بیماران روانی مزمن راه اندازی شده است.
 
وی افزود: ویژگی مهم سازمان بهزیستی این است که مردمی سازی دولت در آن بیشتر از سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها تحقق یافته است.
 
وی تاکید کرد: همه کشورها به دنبال داشتن جامعه، دولت و مردم قوی هستند و راه رسیدن به این هدف نیز مردمی سازی، کوچک کردن دولت و واگذاری کارها به مردم است.
 
حسینی با بیان اینکه بهزیستی در مردمی سازی کارها پیشرو است، ادامه داد: تعداد ۲۴ هزار مرکز و موسسه از جمله خیریه، توانبخشی، سالمندی، بیماران روانی و مراکز مثبت زندگی بهزیستی به مردم واگذار شده که گام مهمی برای قدرتمند شدن مردم، ارتقای بهره وری خدمات و کوچک شدن دولت است.
 
وی با بیان اینکه، منکر برخی مشکلات در این حوزه نیستیم، گفت: در مراکز توانبخشی‌، نزدیک ۳۰‌درصد هزینه تمام‌ شده هر فرد به مراکز پرداخت می‌شود اما باید تلاش کنیم تا هرچه بیشتر به سمت پرداخت کل هزینه تمام شده برویم تا خدمات با کیفیت و استاندارد بیشتری ارائه شده و مردم بیشتر به مشارکت با بهزیستی راغب شوند.
 
وی ادامه داد: چرخش‌های تحول آفرین مثل سیاست محله گرایی، توانمندسازی، اجتماعی سازی، ادغام گرایی، پیشگیری و مشارکت جویانه اگر جدی گرفته شود، خدمات بهتر و باکیفیت تری ارائه می‌شود.
 
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه تصور مردم از بهزیستی صرف پرداخت مستمری به افراد دارای معلولیت است، افزود: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار معلول کشور از بهزیستی مستمری دریافت می‌کنند اما این فقط یکی از خدمات ۱۷۰‌ گانه بهزیستی است.
 
وی با بیان اینکه ۱۳ نوع مرکز نگهداری در حوزه معلولان وجود دارد، اظهار کرد: بهزیستی از زمان قبل تولد تا پس از مرگ به مردم خدمات ارائه می‌دهد و تعداد ۲۹۸ هزار زن سرپرست خانوار در سطح کشور تحت پوشش بهزیستی قرار گرفته اند.
 
حسینی با بیان اینکه بهزیستی به تمام جمعیت سالمند کشور که شامل ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است، خدمات می‌دهد، تاکید کرد: جامعه ایران به سرعت در حال ورود به سالخوردگی شدید است و به طور متوسط یک سوم عمر مردم یعنی ۲۵ سال زندگی در دوران بازنشستگی به سر می‌رود بنابراین لازم است تا برای این سال‌ها برنامه ریزی کنیم.
 
وی با اشاره به اجرای طرح بهزیستی محله در تفاهم با وزارت آموزش و پرورش، گفت: بر اساس این تفاهمنامه در مرحله نخست، ۷۶۰ مدرسه در ساعات بعدازظهر برای سالمندان اختصاص می‌یابد.
 
وی ادامه داد: کانون های مهر و گفتگو در قالب طرح بهزیست محله در مدارس برای سالمندان با حضور ۹۳۰ نیروی آموزش دیده انجمن فرزانگان ایجاد می‌شود.
 
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: همفکری با گروه‌های هنری انجام گرفته تا آموزش‌ها توام با نشاط از جمله اجرای تئاتر، سرود و استنداپ کمدی باشد.
 
وی بر لزوم احیای هویت محلات در کنار خانواده، افزود: رسیدن به این هدف به استحکام شخصیت و رشد شخصیت سالم کمک می‌کند.
 
وی تاکید کرد: طرح بهزیست محله که در فاز نخست برای سالمندان اجرا شده است، ادامه می‌یابد و در این راستا انجمن های اپتومتریک، ژنتیک، گفتار و زبان و کاردرمانی اعلام آمادگی کرده اند.
 
حسینی خاطرنشان کرد: بهزیست محله را می تواند پاتوق گفتگوی محله باشد و بهترین مکان برای آن، مدرسه است که باید محل تربیت اجتماعی باشد.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید