این گیاه از آلزایمر جلوگیری می‌کند

اقتصادنیوز یکشنبه 28 بهمن 1403 - 03:03
اقتصادنیوز: خواص گیاه جینسینگ به لطف ترکیبات فعال در آن، قدرت حافظه را تا حد زیادی بهبود بخشیده همچنین با افزایش عملکرد شناختی عصبی مرتبط بوده و می‌تواند از بیماری‌هایی مانند آلزایمر جلوگیری کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، جینسینگ یک گیاه دارویی و یکی از محبوب‌ترین داروهای گیاهی در جهان است. این گیاه، بومی کشورهای آسیای شرق دور از جمله چین، کره و سیبری شرقی است که هزاران سال است از این گیاه برای اهداف درمانی در طب سنتی چینی استفاده می‌شود. همچنین جینسینگ انواع مختلفی اعم از امریکایی، آسیایی و سیبری دارد.

جینسینگ در طب جایگزین به عنوان دارویی شناخته شده که کاهش‌دهنده قند خون، بعد از غذا در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و عفونت‌های تنفسی استفاده می‌شود، همچنین برای کاهش فشار خون مفید است.

خواص گیاه جینسینگ به لطف ترکیبات فعال در آن، قدرت حافظه را تا حد زیادی بهبود بخشیده همچنین مصرف جینسنگ با افزایش عملکرد شناختی عصبی مرتبط بوده و می‌تواند از بیماری‌هایی مانند آلزایمر جلوگیری کند؛ همچنین این گیاه بر بهبود عملکرد مغزی و رفتاری افراد مبتلا به آلزایمر اثر مثبت داشته است.

یک پژوهش روی ۳۰ فرد سالم نشان داد که مصرف روزانه ۰.۲ گرم جینسینگ به مدت چهار هفته، باعث بهبود سلامت روانی و عملکرد اجتماعی این افراد شده و کیفیت زندگی و خلق و خوی آنها را بهتر کرد. با این حال این بهبودها بعد از ۸ هفته کمتر شدند، که شاید بیانگر این نکته باشد که استفاده اثرات مثبت روانی و بهبود خلق و خوی، بعد از مصرف طولانی مدت و بیش از دو ماه، کمتر می‌شود.

بهبودی میزان گلوکز خون

مردان بیشتر در معرض ابتلاء به دیابت نوع ۲ هستند و جینسینگ می‌تواند این عارضه را کاهش دهد. جینسینگ می‌تواند هم گلوکز ناشتا و هم گلوکز بعد از صرف غذا را کاهش دهد. این تأثیرات حتی در افرادی که قبلاً مبتلا به دیابت نوع ۲ بوده‌اند، مشاهده شده و این امر به یک درمان طبیعی بالقوه تبدیل شده است.

توصیه می‌شود این گیاه دارویی همراه با غذا مصرف شود زیرا استفاده تنهای آن می‌تواند قند خون را آنقدر پایین بیاورد که اگر دیابت داشته باشید دچار افت قند خون می‌شوید. همچنین جینسینگ با داروهای دیابتی تداخل داشته بنابراین اگر از دارو استفاده می‌کنید، قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

درمان سرطان با جینسینگ

میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در مردان بیشتر از زنان است و جینسینگ به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی می‌تواند با این بیماری کشنده مبارزه کند. این ریشه دارویی اثرات قابل توجهی برای سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در ایالات متحده، نشان داده است.

بهبود سندرم متابولیک

اضافه وزن بالا اغلب با سندرم متابولیک ظاهر می‌شود، سندروم متابولیک مجموعه‌ای از عوامل است که شانس ابتلاء به بیماری‌های مزمن را افزایش داده همچنین بیماری‌هایی چون دیابت، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی به دلیل سندروم متابولیک به وجود می‌آیند. افرادی که اضافه وزن زیادی دارند بیشتر در معرض ابتلاء به سندرم متابولیک بوده و طبق درمان‌های مکمل پزشکی، جینسینگ قرمز توانایی بهبود را دارد. این نوع جینسینگ تأثیر مطلوبی بر هورمون‌ها به عنوان عامل مرتبط با سندرم متابولیک دارد.

جینسینگ قرمز به عنوان یک تقویت کننده عمومی استفاده می‌شود. این دارو استرس را ا، بین برده و به افزایش استقامت بدن، افزایش استقامت ورزشی کمک می‌کند. همچنین جینسنگ قرمز می‌تواند حافظه و تمرکز را افزایش دهد. این گیاه برای درمان زوال عقل و بیماری آلزایمر مفید است.

روش‌های مصرف جینسینگ

خوردن ریشه جینسینگ: گیاه را بشویید، ۱۰ دقیقه بخار دهید تا نرم شود، به برش‌های نازک تقسیم کنید و مقدار کمی از آن را بجوید. چنانچه طعم آن را دوست ندارید، می‌توانید به آن عسل اضافه کنید.

نوشیدن چای جینسینگ: برای تهیه چای جینسینگ، یک یا دو ریشه جینسینگ را خرد کنید، در یک قابلمه با یک لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد. وقتی شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کنید و بگذارید ۴۵ دقیقه بپزد. سپس مایع به دست آمده را صاف کنید و محلول را بنوشید. می‌توانید یک تا دو فنجان چای جینسینگ در روز مصرف کنید.

مصرف پودر جینسینگ: یک راه ساده برای مصرف جینسینگ این است که آن را به شکل پودر خریداری کنید و کمی روی غذا بپاشید. به عنوان مثال می‌توانید هنگام پخت برنج آن را به آب برنج اضافه کنید یا روی دیگر غذاها بپاشید.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.