گیاهانی که به درمان زخم دیابت کمک می‌کنند

بهداشت نیوز سه شنبه 30 بهمن 1403 - 00:06

به گزارش بهداشت نیوز محققان با ترکیب آویشن، زنجبیل و نانوذرات نقره، زخم‌بندی از جنس هیدروژل ساخته‌اند که دارای اثرات ضدباکتریایی قوی است. شفافیت این زخم‌بند هیدروژلی امکان رصد مستمر وضعیت ظاهری زخم را بدون نیاز به برداشتن پانسمان فراهم می‌کند.

خبات جمل؛ محققی عراقی‌تبار و ساکن وُلوِرهمپتون، به‌عنوان بخشی از پروژه تحقیقاتی خود، هیدروژل‌هایی خلاقانه طراحی کرده که خواص درمانی طبیعی آویشن و زنجبیل را با اثرات ضدمیکروبی قوی نانوذرات نقره ترکیب کرده و راهکاری پایدار و مؤثر برای مراقبت از زخم ارائه داده است.

وی نانوذرات نقره را با استفاده از روش‌های شیمی سبز تولید کرده و از خواص طبیعی احیاکنندگی زیستی عصاره آویشن و زنجبیل بهره برده است. آویشن به‌دلیل خواص ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی خود شناخته می‌شود، درحالی که زنجبیل به‌خاطر اثرات ضدالتهابی شهرت دارد، این ترکیبات به التیام سریع‌تر زخم کمک می‌کنند.

این گروه پژوهشی، نانوذرات نقره را در هیدروژل‌های سلولز باکتریایی قرار داده‌اند که منجر به تولید پانسمانی با قابلیت ضدمیکروبی شده است.

شفافیت هیدروژل‌ها علاوه بر تسهیل نظارت بر زخم بدون نیاز به تعویض پانسمان، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای مدیریت زخم‌های مزمن، از جمله زخم‌های ناشی از دیابت و زخم‌های فشاری تبدیل کرده است.

هیدروژل‌های نانوذرات نقره حاوی آویشن و زنجبیل نه‌تنها عفونت را کنترل می‌کنند، بلکه این کار را به‌شکلی پایدار و دوستدار محیط زیست انجام می‌دهند. با افزایش مقاومت میکروب‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها، درمان زخم‌های مزمن به چالشی بزرگ تبدیل شده است. این هیدروژل، که با نانوذرات نقره تقویت شده است، جایگزینی مؤثر و سازگار با محیط زیست برای درمان‌های مرسوم ارائه می‌دهد.

آنچه این پانسمان زخم را متمایز می‌سازد، ادغام فناوری نانو با خواص درمانی طبیعی آویشن و زنجبیل است. این ویژگی دوگانه، علاوه بر کاهش رشد باکتری‌ها، نظارت ساده‌تر بر زخم را نیز ممکن می‌کند.

ترمیم زخم فرآیندی پیچیده شامل توالی‌هایی از فعالیت‌های سلولی و بیوشیمیایی است که بهبود موفقیت‌آمیز را به‌دنبال دارد. یکی از موانع اصلی این فرآیند، عفونت‌های کنترل‌نشده‌ای است که می‌توانند محیط زخم را به‌گونه‌ای تغییر دهند که توانایی بدن در بهبودی مختل شود. این مشکل با افزایش میکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک تشدید شده و گزینه‌های درمانی را برای پزشکان محدود کرده است، ازاین‌رو، استفاده از عوامل درمانی طبیعی جایگزین اهمیت بسزایی دارد.

منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.