پرتاب موشک اسپیس‌ایکس بر فراز کالیفرنیا

فرارو سه شنبه 30 بهمن 1403 - 11:32
هنگامی که موشک در ارتفاع بالا و در شرایط کم‌فشار جو حرکت می‌کند، گاز‌های خروجی موتور‌های آن در فضا پخش می‌شوند. اگر پرتاب موشک در حوالی طلوع یا غروب انجام شود، این گاز‌ها نور خورشید را پراکنده کرده و جلوه‌ای درخشان و شبیه ابر‌های شب‌تاب ایجاد می‌کنند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینید؟ هفته گذشته، دود ناشی از پرتاب موشک اسپیس‌ایکس منظره‌ای تماشایی در بخش‌هایی از آسمان جنوب کالیفرنیا و آریزونا به وجود آورد. این پدیده که در برخی لحظات شبیه به ماهی غول‌پیکر فضایی به نظر می‌رسید، در اثر پرتاب موشک فالکون ۹ از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در نزدیکی لومپوک کالیفرنیا ایجاد شد. 

به گزارش دیجیاتو، درخشش خیره‌کننده این دود ناشی از تابش نور خورشیدِ هنگام غروب بود که از پشت به آن می‌تابید. فالکون ۹ موشک دومرحله‌ای قابل‌استفاده مجدد است که برای حمل بار و سرنشین به مدار زمین و فراتر از آن طراحی شده است. در این مأموریت، این موشک ۲۳ ماهواره ارتباطی استارلینک را در مدار پایین زمین مستقر کرد. 

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

در تصویر، دود حاصل از مرحله اول موشک سمت راست دیده می‌شود اما مرحله دوم موشک که به‌سمت مدار اوج گرفته، سمت چپ تصویر در بالاترین نقطه این پدیده دیده می‌شود. 

بالای کادر این تصویر، سیاره زهره به‌وضوح می‌درخشد. سمت راست تصویر نیز نور چراغ خیابان دیده می‌شود. این عکس پس از غروب خورشید درحالی‌که ناظر روبه‌غرب ایستاده، از نزدیکی فینیکس آریزونا ثبت شده است. 

تصویر روز ناسا: پرتاب موشک اسپیس‌ایکس بر فراز کالیفرنیا

هنگامی که موشک در ارتفاع بالا و در شرایط کم‌فشار جو حرکت می‌کند، گازهای خروجی موتورهای آن در فضا پخش می‌شوند. اگر پرتاب موشک در حوالی طلوع یا غروب انجام شود، این گازها نور خورشید را پراکنده کرده و جلوه‌ای درخشان و شبیه ابرهای شب‌تاب ایجاد می‌کنند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.