بسیاری برای فرار از صداهای ناهنجار به استفاده از هدفونهای نویز کنسلینگ روی آوردهاند اما محققان میگویند استفاده طولانیمدت از این هدفونها میتواند روی توانایی مغز برای پردازش مؤثر صدا اثر منفی بگذارد.
براساس گزارش بیبیسی، مشکل استفاده بیش از حد از قابلیت حذف نویز حول مسئلهای به نام اختلال پردازش شنوایی (APD) میچرخد. در این حالت، مغز برای تفسیر صداها و گفتار، حتی زمانی که شنوایی فرد از نظر فنی عادی است، تقلا میکند. افراد مبتلا به اختلال پردازش شنوایی اغلب در تعیین جهت صداها یا تمرکز بر صداهای خاص در محیطهای پرسروصدا مشکل دارند.
متخصص شنواییسنجی در مصاحبه اخیر خود با بیبیسی به این موضوع اشاره کرده که تعداد فزایندهای از نوجوانان و جوانان با اختلال APD مواجهاند. به گفته محققان، استفاده بیش از حد از هدفونهای حذف نویز ممکن است رشد مناسب شنوایی را به تأخیر بیندازد.
یکی از افرادی که مبتلا به اختلال پردازش شنوایی تشخیص داده شده، زنی ۲۵ ساله است که شغل او دستیار اداری است. متخصصان شنواییسنجی معتقدند استفاده مکرر او از هدفونهای نویز کنسلینگ ۵ ساعت در روز میتواند یکی از عوامل مؤثر در ابتلای وی به این اختلال باشد.
به گفته «کلر بنتون»، معاون آکادمی شنواییشناسی بریتانیا، ایزولهکردن خود در محیطهای بدون سروصدا طی سالهای حیاتی رشد مغز ممکن است مانع رشد تواناییهای شنیداری پیچیده شود؛ بهعبارتدیگر، اگر تنها چیزی که شما طی روز گوش میکنید موسیقی یا پادکستهایتان باشد، ممکن است مغزتان فراموش کند چگونه صداهای بیاهمیت پسزمینه را تنظیم کند.
بخشهای شنواییسنجی سازمان بهداشت بریتانیا از افزایش تعداد جوانانی خبر دادهاند که برای مشکلات شنوایی به این مراکز مراجعه میکنند و متوجه میشوند گوش آنها وضعیتی طبیعی دارد. مشکل کجاست؟ مغز آنها برای پردازش مؤثر سروصدا به مشکل خورده است.