به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد حسین پورثانی در نشست خبری هفته امور تربیتی با تبریک هفته امور تربیتی گفت: همه ساله هشت اسفند روز امور تربیتی و یادآور زحمات شهیدان رجایی و باهنر است. شعاری که برای این هفته در نظر گرفته شده؛ تربیت آرمانی برای ایران برای مدرسه است.
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: اساساً نظام اسلامی مبتنی بر تربیت دانش آموزانی دارای آرمان است. انسانی که آرمان نداشته باشد حرکت نمیکند؛ لذا ما هم همان آرمانی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به آن اشاره شده است؛ پیگیری خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه تربیت فرآیندی به سوی وضع مطلوب است؛ گفت: اگر آرمانی برای دانش آموز مشخص نکنیم؛ به او جفا کردیم. تربیت آرمانی هم برای ایران و برای مدرسه است. برای مدرسه شعار و برنامه وزیر آموزش و پرورش از آغاز به کار خود بوده است.
روزشمار هفته امور تربیتی؛ از تنوع موقعیتهای یادگیری تا نقش رسانه
پورثانی در خصوص نامگذاری هفته امور تربیتی گفت: هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی یادآور مجاهدتهای مربیان تربیتی در طول تاریخ انقلاب اسلامی است. برنامههای این هفته از دوم تا هشتم اسفند، با شعار «تربیت آرمانی برای ایران برای مدرسه» برگزار خواهد شد. برای روزشمار این هفته هم، اولین روز پنجشنبه، دوم اسفند و روز امور تربیتی و ایثار و شهادت است. جمعه سوم اسفند روز امور تربیتی و تنوع موقعیتهای تربیت؛ روز شنبه چهارم اسفند روز امور تربیتی و تشکلهای دانش آموزی و فعالین تربیت؛ روز یکشنبه پنجم اسفند روز امور تربیتی و رسانه و پیشکسوتان؛ روز دوشنبه ششم اسفند روز امور تربیتی و نومعلمان و نومربیان؛ روز سه شنبه هفتم اسفند روز امور تربیتی و خانواده و روز چهارشنبه هشتم اسفند روز امور تربیتی و ارکان مؤثر تربیت خواهد بود.
حجتالاسلام پورثانی افزود: اگر بخواهیم تحولی در نظام آموزشی کشور شکل بگیرد؛ باید به دنبال تکرار الگوهای موفق در مدارس باشیم. ما به دنبال یک تلنگر هستیم که در مدارس هدف ما تربیت است. در سند تحول، نه کلمه آموزش و نه کلمه پرورش، بلکه بر کلمه تربیت تاکید شده است. تربیت تمام ساحتی باید در سراسر کشور شکل بگیرد.
وی با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان در اسفند ماه؛ گفت: در بحث حفظ موضوعی قرآن، رویداد زندگی با آیهها، برگزاری جز خوانی در مدارس، برگزاری جشن روزه اولیها، برگزاری محافل قرآنی و حضور در نمایشگاه بینالمللی قرآن از جمله برنامههای معاونت پرورشی در مدارس است تا از فضا و ظریفیت ماه مبارک رمضان برای تربیت دانش آموزان استفاده حداکثری خواهیم داشت.
شاخصهای انتخاب مربی پرورشی نمونه در هفته امور تربیتی
وی با بیان اینکه دانش آموز محوری و فراگیر بودن اقدامات تربیتی از جمله محورهای تعیین مربی پرورشی نمونه است، گفت: نکته سوم این است که ببینیم چقدر برنامههای معلم و مربی با اهداف سند تحول بنیادین مطابقت داشته است. نکته بعدی این است که برنامههای این معلم و پرورشی چقدر توانسته است وارد فضای رسمی کشور شود. همچنین برنامه پرورشی وارد فضای کلاس درس به صورت مداوم شده است.
پورثانی خاطرنشان کرد: در زمانی که جایزه ملی مربی پرورشی را رونمایی خواهیم کرد؛ این شاخصها نیز معرفی و بیان میشود.