مدیر دبیرستان فرزانگان کرمان در حادثه واژگونی اتوبوس مقصر نبوده است

خبرگزاری مهر سه شنبه 30 بهمن 1403 - 18:21
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس شواهد موجود، مدیر دبیرستان فرزانگان کرمان در حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان مقصر نبوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام پورثانی در نشست خبری با موضوع هفته امور تربیتی در خصوص حادثه ناگوار واژگونی اتوبوس در اردوی دانش آموزان سمپادی کرمان گفت: برای ما جان دانش‌آموز از برگزاری هر فعالیت تربیتی مهمتر است. ما امروز خودمان داغدار هستیم؛ اینکه تعدادی از نخبگان علمی دانش‌آموز را از دست دادیم داغمان را بیشتر کرد. من با حضور در محل حادثه از ابتدا، از وضعیت درمان و بهبودی مصدومان آگاه شدم. این دانش آموزان در اردوی تفریحی به منطقه شهداد در اطراف کرمان رفته بودند تا پس از مدت‌ها درس خواندن فشرده، چند روزی استراحت کنند.

وی با اشاره به تدوین دستورالعمل برگزاری اردوهای دانش‌آموزی در سال ۱۳۹۸ گفت: در این دستورالعمل بسیار سختگیرانه که در فضای مجازی هم قابل رؤیت است؛ به سراسر کشور دستوراتی ابلاغ شد. ما هم در سال ۹۳ دستوراتی را مجدداً به سراسر کشور ابلاغ کردیم. مدیر مدرسه به‌خوبی این دستورالعمل را رعایت کرده بود.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش افزود: تا زمان اعلام حکم قاضی دادگاه، باید منتظر ماند. نظرات کارشناسان متفاوت است اما مدیر مدرسه سمپاد جز مدیران توانمند آموزش و پرورش در کل کشور بوده است. ما باید از مدیران توانمند خود دفاع کنیم. مدیران مدارس سمپاد از تهران انتخاب می‌شوند. این مدیر هم مدیری مجرب و توانمند است. این‌طور مطرح می‌شود که مقصد اردوها شهداد نبوده است در حالی که در رضایت‌نامه اولیا مشخص است همه والدین از مقصد شهداد اطلاع داشته‌اند. این طور مطرح می‌کنند که مسئول اردوی دانش آموزان سرایدار مدرسه بوده در حالی که مسئول اردو خانمی از مدرسه بوده و سرایدار به عنوان همراه مرد که حضورش الزامی است؛ در اردو حضور داشته است.

اتوبوس اردوی دانش آموزان کرمانی معاینه فنی داشته است

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: این‌طور مطرح می‌کنند که اتوبوس معاینه فنی نداشته است در حالی که اتوبوس تا پایان اسفند معاینه فنی داشته است. اتوبوس حتی اجازه سفر برون شهری را هم داشته است. تخلف اصلی را مرکز معاینه فنی داشته است که به این اتوبوس مجوز داده بوده است.

حجت‌الاسلام پورثانی افزود: طبق بخشنامه، اتوبوس نباید از ساعت ۲۳ تا ۵ صبح حرکت داشته باشد و در این اردو این مسئله هم رعایت شده بود. در بخشنامه بر استفاده از اتوبوس نو تاکید شده اما بنا بر صحبت مسئولان استانی، کل استان فارس ۱۷ اتوبوس نو دارد.

وی با اشاره به کاهش شدید تعداد اردوهای دانش آموزی برگزار شده، پس از روزهای شیوع کرونا گفت: با پایان یافتن کرونا مرکز جامع اردویی کشور را راه اندازی کردیم و امیدواریم این مرکز با قدرت به کار خود ادامه دهد.

مدیر مدرسه در حادثه واژگونی اتوبوس اردو مقصر نبوده است

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش افزود: تا رأی نهایی دادگاه نمی‌توان نظر قطعی داد اما بر اساس شواهد موجود، مدیر مدرسه کرمانی تمامی استانداردها و بخشنامه‌های لازم را رعایت کرده بود.

پورثانی با بیان اینکه نباید اردو محلی برای درآمدزایی باشد، گفت: اردو باید به صورت رایگان و یا با مبلغ بسیار اندک برگزار شود. اگر سامانه مرکزی که مد نظر ماست شکل بگیرد بسیاری از این اتفاقات صورت نخواهد گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شیوه‌ها و برنامه‌های تربیتی با توجه به تغییر نسل، به‌روز شده است؛ گفت: امروز باید ببینیم آیا زیرساخت‌ها و برنامه‌های ما متناسب با دانش آموزان نسل جدید برگزار می‌شود یا خیر. متأسفانه این‌طور نبوده و برنامه‌های ترییتی متناسب با دانش آموزان نبوده است.

حجت‌الاسلام پورثانی خاطرنشان کرد: برای این متناسب سازی باید یک عزم ملی صورت بگیرد. ما نتوانستیم بستر خوبی برای رشد برنامه‌های تربیتی و فرهنگی داشته باشیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.