این راهبردها شامل فعالسازی و توسعه زیرساختها در کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب با تکیه بر همکاری گمرکی، لجستیک، استاندارد و دیجیتالسازی فرآیندها، ایجاد پارکهای صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مشترک برای توسعه صنعتی متوازن و فراهمکردن فرصتهای تکمیل زنجیره ارزش صنعتی بهمنظور توسعهتجارت، تسهیل مبادلات مالی و بانکی با تکیه بر تجارب موفق اعضا در استفاده از سازوکارهای ابتکاری مبتنی بر پول ملی کشورهای حاشیه دریای خزر یا تهاتر و ایجاد کریدورهای سبز گمرکی بین کشورهای عضو بهمنظور تسهیل فرآیند تجارت و بررسی و امکانسنجی برای ایجاد مناطق آزاد مشترک میشود.
وی افزود: با توجه به امکانپذیری ارتباط تجاری و لجستیک دریای خزر با آبهای آزاد خلیجفارس از طریق ایران، جمهوریاسلامی ایران آمادگی خود را برای توسعه زیرساختهای کریدور خزر به خلیجفارس با مشارکت ۴ کشور دیگر حوزه دریای خزر و تامین امکانات لازم برای ایجاد مراکز لجستیک و پایگاههای بهرهبرداری از بنادر جنوبی خود به اعضا اعلام میکند. وی به اهمیت موضوع امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی موردتوجه اعضا، قرار شد در این زمینه پیشنهادهایی درخصوص ایجاد بستر تبادل اطلاعات در حوزه تولید و تجارت محصولات کشاورزی ارائه شود.
وزیر صمت ادامهداد: نمایندگان هر پنج کشور حاشیه دریای خزر نگرانی عمیق خود نسبت به کاهش سطح دریای خزر را اعلامکرده و خواستار اقدام هماهنگ و مشترک برای این تهدید شدند. در این زمینه پیشنهاد ایجاد سامانه جامع مشترک برای تبادل اطلاعات و دادههای پایش سطح آب و استفاده از فناوری روز و استفاده از کمکها و ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی مطرح شد. وی افزود: اعضا با تاکید بر لزوم حفظ پایداری زیستمحیطی دریای خزر، جلوگیری از ورود پسابهای شهری و صنعتی به دریای خزر، صیانت از ذخایر آبزیان و شیلات و بهرهبرداری از فرصتهای توسعه گردشگری مبتنی بر دریای خزر و توسعه بهداشت سلامت مردم در کشورهای حاشیه دریای خزر خواستار توجه و اهتمام جدی برای پاسداری از این میراث مشترک شدند.