در بهمن حدود ۱۰هزار میلیاردتومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شدهاست و خروج پول از ابتدای سالنیز در سطح ۲۵هزار میلیاردتومان قرار دارد. جاماندگی عجیب بورس نسبت به بازارهای موازی عاملی است که برخی را به روند آتی این بازار امیدوار کردهاست. در حالحاضر بین بازارهای موازی، بورس با دلار کمتری ارزشگذاری شدهاست.
در ماهی که گذشت، شاخصکل بورس ۲.۹درصد از ارتفاع خود را از دست داد تا نماگر اصلی بازار سهام پس از سه ماه متوالی مثبت، مجددا در مقیاس ماهانه با افت همراه شود. در یازده ماه سپریشده از سال، شاخصکل ۶ ماه مثبت و ۵ماه منفی را تجربه کردهاست. آذر بهترین ماه سال بوده و بازدهی ۱۸.۷درصدی در این ماه بهثبت رسیدهاست. بدترین ماه سالنیز برای شاخصکل مرداد ماه بوده و در این ماه شاخصکل با افت ۶.۲درصدی همراه شدهاست. افزون بر این شاخصکل از ابتدای سالنیز رشد ۲۳.۹درصدی را بهثبت رساندهاست.
در معاملات بهمن ماه، شدت عرضه در نمادهای کوچک بازار بیش از نمادهای بزرگ بود و این موضوع منجر به افت بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخصکل در معاملات یازدهمین ماه سالشد. افت ۶.۲درصدی در این نماگر در حالی رقم خورد که این شاخص از حیث کسب بازدهی از ابتدای سالنیز عملکرد ضعیفتری نسبت به شاخصکل از خود برجای گذاشتهاست. بازدهی این شاخص از ابتدای سال۱۲.۱درصد بودهاست. شاخصکل فرابورس نیز در بهمن ماه، ۲.۴درصد از ارتفاع خود را از دست داد؛ شاخص مذکور از ابتدای سالنیز رشد ۲.۷درصدی را بهثبت رساندهاست.
بازدهی 12.1درصدی در شاخص هموزن و 2.7درصدی در شاخصکل فرابورس گویای این نکته است که عملا در سالجاری سهام کوچک بازار بازدهی خاصی را بهثبت نرساندهاند و این سهام نسبت به سهام بزرگ بازار، دلار، بازارهای موازی و تورم عمومی جامعه دچار نوعی جاماندگی شدهاند. بهنظر میرسد که در یک ماه پایانی سال و سالآتی، این گروه از سهام از پتانسیل بیشتری نسبت به سهام بزرگ بازار برخوردار باشند.
بررسی بازدهی بازارها در 11ماه نخست سالجاری نشان میدهد؛ نماگرهای سهامی نسبت به بازار ارز، طلا و سکه دچار جاماندگی قابلتوجهی شدهاند. همانطور که گفته شد از ابتدای سال، شاخصکل رشد 23.9درصدی را بهثبت رسانده و شاخص هموزن نیز 12.1درصد بر ارتفاع خود افزوده است. اعداد و ارقام فوق در حالی بهثبت رسیده که دلار در بازار آزاد تا پایان بهمن رشد 53درصدی را از ابتدای سالبه ثبت رسانده و توانسته خود را به سطوح بیش از 90هزارتومان برساند. هرگرم طلای 18 عیار، پرچمدار کسب بازدهی از ابتدای سالبودهاست و توانسته رشد 102درصدی را در 11 ماهه نخست سالجاری بهثبت برساند. سکه امامی نیز از ابتدای سالرشد 93درصدی داشتهاست، بنابراین همانطور که مشاهده میشود در جدال 11ماهه بین بازارهای دارایی بورس ناکام مطلق بودهاست.
در بهمن نیز بورس قافیه را به دیگر بازارها واگذار کردهاست؛ در بهمن ماه دلار رشد 13.5درصدی داشتهاست و هرگرم طلای 18عیار نیز 24.4درصد بر ارتفاع خود افزوده است. سکه نیز در ماه یازدهم سالرشد 32.7درصدی را بهثبت رساندهاست؛ این در حالی است که در بهمن ماه، بازدهی نماگرهای تالار شیشهای منفی بود.