یورش به خانه‌ها در آلمان برای پاک‌سازی فضای مجازی

دنیای اقتصاد چهارشنبه 01 اسفند 1403 - 00:03
مهر: آلمان قانون مقابله با نفرت‌پراکنی خود را اجرا می‌کند و در این زمینه حتی به خانه افراد یورش می‌برد و دستگاه‌های افراد خاطی را ضبط می‌کند. به نقل از سی‌بی‌اس، هنگامی که افراد کامنت‌های مربوط به پست‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی را می‌خوانند، ممکن است با تهدیدهای خشن، دروغ، آزار و محتوای نامناسبی روبه‌رو شوند که این روزها به پدیده‌ای شایع در فضای آنلاین تبدیل شده است. در آمریکا هرآنچه فرد می‌گوید، ارسال یا در فضای آنلاین پخش می‌کند، حتی اگر حاوی نفرت‌پراکنی باشد، تحت پوشش قانون بیان این کشور قرار دارد، اما آلمان سعی دارد با نظارتی دقیق‌تر فضای آنلاین را پاک‌سازی کند.

در همین راستا مقامات آلمان تعقیب قضایی ترول‌های آنلاین را آغاز کرده‌اند. همچنین پلیس در سراسر آلمان به بیش از ۵۰ خانه یورش برد و لپ‌تاپ و موبایل ساکنان را به جرم پست کردن یک کارتون نژاد‌پرستانه در فضای آنلاین ضبط کرد. این بخشی از تلاش هماهنگ آلمان برای محدودسازی نفرت‌پراکنی در فضای مجازی است.  به گفته ماتائوس فینک، یکی از دادستان‌های آلمان، مردم از اینکه پست کردن چنین محتوایی واقعا غیرقانونی است، حیرت‌زده شده‌اند. او در این باره می‌گوید: «مردم تصور نمی‌کنند این امر غیرقانونی باشد و استدلال می‌کنند این حق آزادی‌بیان من است. اما ما می‌گوییم: نه، شما آزادی‌بیان دارید، اما چنین آزادی محدودیت‌هایی نیز دارد.»

تعبیر و تفسیر این محدودیت‌ها وظیفه فینک، سویا مینیگائوس و فرانک-مایکل لاوئه، چند دادستان ایالتی است که مسوولیت نظارت بر قوانین سخت‌گیرانه نفرت‌پراکنی آنلاین در آلمان را دارند.

 به گفته دادستان‌ها آلمان پس از گذراندن یک دوره ترکیب قانون آزادی‌بیان خود را قدرتمندتر کرده است. این قانون از نفرت‌پراکنی محافظت نمی‌کند. قانون آلمان هرگونه سخنی که نفرت‌پراکنی یا توهین تلقی شود را ممنوع می‌کند.

طبق قانون این کشور نمایش سمبل نازی نیز جرم است. همچنین توهین به افراد در فضای آنلاین نیز جرم به حساب می‌آید و حتی ممکن است جریمه‌ای سنگین‌تر نسبت به توهین در فضای فیزیکی دربر داشته باشد؛ زیرا چنین محتوایی در اینترنت باقی می‌ماند.

به گفته دادستان‌ها قانون آلمان انتشار شایعات بدخواهانه، تهدیدات خشونت‌آمیز و نقل‌قول‌های جعلی نیز ممنوع است. حتی بازنشر یا لایک کردن محتوای نادرست و ضد قوانین آلمان نیز می‌تواند جرم تلقی شود. مجازات نقض قانون نفرت‌پراکنی برای افرادی که چند بار مرتکب آن شده باشند، حتی ممکن است زندان باشد، اما در بیشتر موارد قاضی جریمه نقدی سنگین وضع و در برخی موارد دستگا‌ه‌های فرد خاطی را ضبط می‌کند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.