خبرگزاری مهر-گروه استانها: استان ایلام در غرب ایران در بخشهای پزشکی با مشکلات و کمبودهای مواجه است که باعث شده بیماران استان برای دریافت خدمات درمانی به سایر مناطق کشور رفت و آمد داشته باشند.
یکی از عمده ترین نیازهای حوزه درمانی در استان ایلام راه اندازی مرکز رادیوتراپی است، این مرکز سال گذشته توسط مسئولان استانی کلنگ زنی شد ولی تاکنون هیچ پیشرفتی نداشته است.
کلنگ اجرای مرکز جامع رادیو تراپی، شیمی درمانی و پزشکی هسته شهر ایلام با زیر بنای ۶ هزار و ۷۰۰ متر مربع، بر اساس تفاهم نامه با وزارت نفت با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان در خرداد ۱۴۰۳ به زمین زده شد ولی حالا بعد از مدتها بدون پیشرفت به حال خود رها شده است.
تعهدات وزارت نفت اجرایی نشد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام روز گذشته در جلسه شورای برنامه ریزی استان با بیان اینکه وزارت نفت متعهد به ساخت مرکز رادیوتراپی با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان در ایلام شده بود، گفت: تا کنون هیچ اعتباری به استان برای ساخت این مرکز اختصاص نیافته است و اجرا نشدن این تعهد خسارت ۱۳ میلیاردی در پی داشته است.
وی با فاجعه خواندن این موضوع بیان کرد: در یکی شهرستانهای همجوار استان که مرکز استان هم نیستند، ۴ مرکز رادیوتراپی وجود دارد.
احیای تفاهمنامه وزارت بهداشت و وزارت نفت برای تأمین اعتبار رادیوتراپی ایلام
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز از احیای تفاهمنامه وزارت بهداشت و وزارت نفت برای تأمین اعتبار رادیوتراپی استان خبر داد.
سارا فلاحی، نماینده مردم ایلام، با اشاره به توقف پروژه رادیوتراپی استان اظهار داشت: پس از شهادت رئیسجمهور و تغییر دولت، تفاهمنامه مذکور به حاشیه رفت و تأمین اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی توسط وزارت نفت انجام نشده است.
وی افزود: پروژه به مناقصه رفته و پیمانکار عملیات اجرایی را آغاز کرده بود، اما بهدلیل عدم تخصیص اعتبار، قرارداد خاتمه یافت و وزارت نفت نتوانست تعهدات خود را اجرایی کند.
فلاحی ادامه داد: وزارت نفت مدعی بود که اعتبار پروژه در زمره مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری قرار داشت و از آنجا که قرارداد قبل از ابلاغ آن مصوبه به پیمانکار منعقد شده بود، این وزارتخانه مکلف به تأمین اعتبار نبود.
وی در پایان گفت: در جلسه روز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳، توافق شد که وزارت نفت در دو ماه نخست سال ۱۴۰۴، اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی پروژه رادیوتراپی ایلام را تأمین کند.
مدیران بهداشت و درمان استان باید پاسخگو باشند
دیگر نماینده مردم در مجلس از کلنگزنی های احساسی و بدون پشتوانه مالی در ایلام انتقاد کرد و گفت: نتیجه چنین اقداماتی، پروژههایی مانند مرکز پرتو درمانی است که بدون تأمین اعتبار در بوق و کرنا کردهاند و حالا مدیران بهداشت و درمان استان باید پاسخگو باشند.
فریدون همتی با انتقاد از عملکرد مدیران اجرایی استان، اظهار داشت: اگر مدیر اجرایی فقط بنشیند و نمایندگان کار او را هم انجام دهند، پس چه نیازی به مدیران است؟ کار آنها را هم به نمایندگان واگذار کنند.
اما و اگرهای راه اندازی مرکز رادیو تراپی در ایلام، موضوعی که این روزها به جهت اهمیت و نیاز بیماران، به عنوان مطالبهای عمومی نیازمند اهتمام و پیگیری مسئولان است. رفت و آمد برای بیماران استان ایلام بسیار سخت است، استان ایلام در بخش امکانات درمانی به شدت نیازمند توجه است لذا مدیران باید در این بخش تلاش مضاعف انجام دهند.