رشد چشمگیر واحدهای تولیدی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری

خبرگزاری مهر چهارشنبه 01 اسفند 1403 - 09:50
شهرکرد- مدیرکل سازمان صمت چهارمحال و بختیاری، به بررسی دستاوردهای اقتصادی و صنعتی استان پرداخت و از افزایش قابل توجه تعداد واحدهای تولیدی و رشد صادرات محصولات استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، فضل‌الله رحمتی صبح چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به پیشرفت‌های اقتصادی و صنعتی استان اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱، استان با ۱۲۸ واحد پیشرفت بالا، اکنون به ۴۶۲ واحد رسیده است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته، ۸۷۰ جواز که پیشرفت فیزیکی مناسبی نداشتند، ابطال شد تا فضای بهتری برای سرمایه‌گذاری فراهم شود.

رحمتی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، ۳۲ طرح با مجموع ۲۵۰ میلیون دلار قرض گرفته شده که رشد ۳۸۸ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.

وی بیان داشت: دو زنجیره ارزش در وزارت کشور مصوب شده و در دو سال اخیر، ۳۵۷ پروانه بهره‌برداری صادر شده است.

رحمتی افزود: در حوزه معادن، از اسفند ۱۴۰۱ تا کنون، ۲۶ پروانه بهره‌برداری صادر و ۱۹ پروانه تمدید شده، همچنین، ۴ مزایده عمومی در حوزه معادن برگزار شده و ۱۷ محدوده مخزنی واگذار شده و حقوق دولتی نیز ۹۰ درصد رشد داشته است.

رحمتی با اشاره به تولیدات معدنی استان گفت: تولیدات معدنی استان شامل آهن اسفنجی بیش از یک میلیون تن، ورق کاروانیزه فولادی و انواع کاشی و سرامیک می‌باشد.

وی به حوزه بازرگانی پرداخت و اظهار داشت: صدور مجوز شرکت‌های پخش در سال ۱۴۰۲ به طور میانگین ۸۹ روز طول کشیده است. در سال جاری، ۵۳ جلسه کمیسیون نظارت برگزار شده و ۱۴۹ ساعت آموزش ارائه شده است. همچنین، در نمایشگاه‌های بین‌المللی، ۵ محصول از استان ارائه شده است. در مجموع، استان در حوزه‌های مختلف اقتصادی و صنعتی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و تلاش‌های مستمری برای بهبود فضای کسب و کار و افزایش تولیدات انجام شده است.

رحمتی در ادامه با اشاره به اطلاعات به‌روز تجارت خارجی افزود: از اسفند ۱۴۰۱، ۱۶۰ درخواست ثبت سفارش با کارت‌های بازرگانی دریافت شده و ارزش این درخواست‌ها به ۴۵۲ میلیون و ۶۸۶ هزار دلار می‌رسد. همچنین، ۸۶ کارت بازرگانی صادر شده و ۲۳ نمایشگاه تخصصی برگزار شده است.

مدیرکل سازمان صمت چهارمحال و بختیاری گفت: در زمینه توسعه صادرات نفتی استان، ۱۱ کارگو انجام شده و ۱۲ نمایشگاه برگزار شده است. محصولات صادراتی شامل شیر خشک، مخزن گاز و ماشین‌آلات به کشورهایی نظیر افغانستان، آذربایجان، سوریه، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، ایتالیا، روسیه، هندوستان، عمان، گرجستان، امارات، تاجیکستان و آفریقای جنوبی صادر شده، ۴۲ واحد صنعتی این محصولات را تولید و صادر کرده‌اند.

وی به نظارت بر بازار نیز اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته، ۲ هزار ۶۹۸ بازرسی انجام شده و ۶ هزار و ۵۲ پرونده تعزیری تشکیل شده است. همچنین، ۲۷۷ پرونده قاچاق و ۴ هزار و ۱۳۳ شکایت مردمی از سامانه ۱۲۴ ثبت شده که ۱۳۳ مورد از آن‌ها رسیدگی و منجر به تشکیل پرونده شده است.

رحمتی به صدور پروانه‌های طرح و توسعه پرداخت و اظهار داشت: در زمینه صدور پروانه‌های طرح و توسعه، ۳۷ پروانه صادر شده و ۲۴ جواز تأسیس واحد فنی و مهندسی نیز صادر شده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه نمایشگاه هفته پژوهش نیز برگزار شده و طرح پژوهشی صنعت نساجی استان در سال جاری دفاع شده است گفت: در حوزه منابع انسانی، همکاران به دنبال بهبود وضعیت بوده‌اند و در سال ۱۴۰۱، بزرگترین صادرکنندگان کشور شناسایی شده‌اند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.