به گزارش مشرق، حسین عبداللهی فر طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مردم تبریز با تأکید بر اینکه مسئله امروز ما تهدید سختافزاری دشمن نیست، فرمودند «اما یک تهدید مهم دیگری وجود دارد که باید برای آن آماده شد و آن، تهدید نرمافزاری است. امروز دشمنان ما اعتراف میکنند که به این نتیجه رسیدهاند که اگر بخواهند بر ملت ایران فائق بیایند، اگر بخواهند جمهوری اسلامی را از مواضع قدرتمندانه خودش عقب برانند، راهش این است که در داخل کشور، در داخل ملت مشکل ایجاد کنند، مردم را دچار مشکلات و تهدیدات نرمافزاری کنند.» این درحالی است که مذاکرات هستهای جمهوری اسلامی با اروپا به دلیل تلاش طرف مقابل برای پیش کشیدن موضوعاتی مانند موشکی، منطقهای و حقوق بشری در کنار هستهای به بن بست رسیده و راهکار خود برای عقب نشاندن ایران را فعالسازی مکانیزم ماشه معرفی کرده است.
دولت جدید امریکا هم برخلاف اعلام میل به مذاکره با ایران، خواستههای خود در قالب دستورالعمل مذاکره با ایران را به گونهای تنظیم و اعلام کرده است که نتیجه آن از پیش مشخص است و معلوم است جمهوری اسلامی در هیچ شرایطی به آن شروط تن نمیدهد؛ لذا تهدیدات دشمنان ملت ایران در این شرایط از نرم به سخت یا نیمه سخت تغییر کرده که هدف آن کشاندن ایران به پای میز مذاکره و تحمیل خواستههای طرف مقابل میباشد.
علائم این رویکرد نیز در تشدید تحریمهای اقتصادی، کاهش میزان فروش نفت تا سقف ۱۰۰ هزار بشکه به منظور افزایش نارضایتی مردم میباشد که از قبل تحت عنوان طرح دو حزبی بیثباتسازی از داخل و بازگرداندن اغتشاشات به ایران روی میز ترامپ قرار داشته است. با این حساب پرسش مهم این است که چرا تهدیدات نرم افزاری دشمن افزایش یافته و چه اهدافی را دنبال میکند که در پاسخ آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اولاً تهدید سخت علیه ملت ایران پاسخ نداده و دشمنان انقلاب اسلامی میدانند که جمهوری اسلامی به لحاظ قدرت دفاعی در جایگاهی قرار دارد که میتواند به تهدیدات پاسخ دهد.
ترامپ برخلاف ژست مغرورانهای که گرفته، حاضر به ریسک و پرداخت هزینه نظامی و درگیری فیزیکی نیست. تهدید وی به اغتشاش هم صرفا برای وادار کردن ایران به میز مذاکره و تحمیل خواستهها و شروط خود میباشد. اغتشاشات مدنظر غرب در ادامه جنگ ترکیبی ۱۴۰۱ بوده که بخش عمدهای از آن نرم افزاری بوده و در فضای ذهنی رخ داده است. ضمن آنکه غربیها میدانند مشکل اصلی آنها در گذشته نیز عدم همراهی مردم با آشوبگران بوده و برای کشاندن مردم به خیابان باید ذهن و فکر آنها را تصاحب تا از رفتار و کنش آنها به نفع خویش بهره گیرند.
از همین رو، با تمام توان تلاش میکنند تا با تولید دادههای حساب شده برای هر یک از اقشار جامعه، جوانان را نومید از آینده، مردم را دچار بدترین شرایط، دولت را در وضعیت بحرانی و استیصال نشان داده و انگیزه بخش نخبگانی در دفاع از انقلاب را به دلیل مقصرسازی یکدیگر دچار اختلاف و چنددستگی نشان دهند.
یکی از علل بیتاثیر بودن تهدیدات نرم دشمنان ملت ایران در گذشته استمرار آثار تحولی انقلاب اسلامی است که به صورت دائمی، تکاملی و پیشرونده ادامه دارد و بر محیط درونی و پیرامونی خویش تاثیر میگذارد. از همین رو، حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن هر سال پرشورتر از سال قبل برگزار میشود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی نشانه ناکامی دشمن در تهدیدات نرم تاکنون است. چنانچه فرمودند: «به فضل الهی، تا امروز موفق نشدهاند؛ تا امروز وسوسه دشمن نتوانسته دل مردم ما را تکان بدهد، جوانان ما را از عزم و از حرکت باز بدارد. نمونهاش همین راهپیمایی عظیم روز بیستودوم بهمن؛ کجای دنیا چنین چیزی وجود دارد؟ حرف من این است که نگذارید این حیله دشمن که همچنان ادامه دارد، در آینده هم اثر کند.»
لذا اقشار مختلف به ویژه جوانان را به مقابله با دشمن در همان نقطهای که دست میگذارد فراخوانده و فرمودند: امروز این [کار]از دفاع سختافزاری مهمتر است. در دفاع سختافزاری اگر نقصی ایجاد بشود، با حرکت نرمافزاری میشود آن نقص را جبران کرد، آن ضعف را برطرف کرد ــ که بارها این کار انجام گرفته ــ، امّا اگر چنانچه در دفاع نرمافزاری مشکل داشته باشیم، مشکل را ابزارهای سختافزاری برطرف نمیکنند؛ به این توجه باید کرد.