ادعای تایمز درباره تغییر تصمیم انگلیس برای اوکراین

خبرآنلاین چهارشنبه 01 اسفند 1403 - 09:57
روزنامه تایمز به نقل از منابع گزارش داد که بریتانیا امکان استقرار یک ماموریت «گشت هوایی» بر فراز اوکراین را به جای اعزام نیروهای زمینی به خاک این کشور بررسی می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین تایمز اعلام کرده است که بریتانیا آماده ارسال جت‌های جنگنده تایفون برای گشت زنی در آسمان اوکراین برای کمک به تامین صلح است. با این حال، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفت که مسکو استقرار نیروهای ناتو در اوکراین را به عنوان بخشی از هرگونه توافق صلح نخواهد پذیرفت. 

به نوشته ایسنا روز سه‌شنبه، آمریکا و روسیه چهار ساعت و نیم برای پایان دادن به جنگ گفت‌وگو کردند، بدون اینکه هیچ کشور اروپایی دور میز مذاکره در عربستان سعودی نشسته باشد.

لاوروف در مورد طرح‌های ایجاد نیروی حافظ صلح به رهبری اروپا در اوکراین تردید کرد. وی گفت: «ظهور نیروهای کشورهای ناتو در زیر پرچم خارجی، پرچم اتحادیه اروپا یا پرچم ملی غیرقابل قبول است». 

یک منبع نظامی ارشد در خارج از بریتانیا گفت که این صرفاً موضع روسیه پس از «دور اول» است. تایمز می‌گوید وزرای بریتانیا درباره راه‌های ارائه تضمین‌های امنیتی بدون نیاز به تعداد زیادی نیرو در زمین بحث کرده‌اند. یکی از منابع ارشد دولتی گفت که ماموریت «پلیس هوایی» منطقی است، اگرچه تعداد قابل توجهی هواپیما به همراه سیستم‌های دفاع هوایی برای محافظت از جت‌ها مورد نیاز است. 

در تئوری، ده‌ها تایفون می‌توانند برای هرگونه حمله روسیه در حالت آماده‌باش باشند، در حالی که نیروهای حافظ صلح کوچک‌تر از بریتانیا و سایر کشورهای اروپایی حفاظت در زمین را ارائه می‌دهند. یک منبع اشاره کرد که حملات فرامرزی را می‌توان با فناوری پیشرفته به جای نیروی زمینی رصد کرد.

نگرانی‌ها در مورد اینکه اروپا به تنهایی برای ایجاد نیروی زمینی به اندازه کافی برای گشت زنی در مرز ۷۰۰ مایلی اوکراین با روسیه با مشکل مواجه خواهد شد، حتی اگر مسکو موافقت کند، افزایش یافته است. برخی از دیپلمات‌ها استدلال کردند که یک نیروی حافظ صلح سازمان ملل واقع بینانه‌تر است و روسیه احتمالاً از آن حمایت می‌کند. 

در نشست روز سه‌شنبه در ریاض اوکراین و سایر نمایندگان اروپایی غایب بودند. زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت، در صورت عدم شرکت کی‌یف، کشورش هیچ نتیجه‌ای از مذاکرات این هفته را نخواهد پذیرفت. متحدان اروپایی نیز نگران کنار گذاشته شدن هستند.

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که هیچ کس در حاشیه قرار نمی‌گیرد، اتحادیه اروپا باید در مقطعی درگیر شود و هر راه‌حلی باید برای همه طرف‌ها قابل قبول باشد. روبیو گفت که او معتقد است که روسیه «مایل است یک روند جدی برای تعیین اینکه چقدر سریع و از طریق چه مکانیزمی می‌توان به این جنگ پایان داد، آغاز شود.» 

مسکو همچنین گفت که انتظار دارد طی «دو [یا] سه ماه آینده در مذاکرات اقتصادی با آمریکا پیشرفت کند». 

«کریل دمیتریف»، رئیس صندوق دارایی مستقل روسیه، مدعی شد که کسب‌وکارهای آمریکایی پس از خروج از بازارهای روسیه پس از حمله به اوکراین، بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از دست داده‌اند. 

در خلال مذاکرات، روسیه خواسته‌های خود را سخت‌تر کرد و اصرار داشت که عضویت اوکراین در ناتو را تحمل نخواهد کرد. 

دیپلمات‌ها در اروپا بر این باورند که پوتین ممکن است مایل به مذاکره باشد، اما این بدان معنا نیست که او آماده سازش است، به ویژه زمانی که معتقد است برنده است. زلنسکی پیوسته خواستار عضویت در ناتو به عنوان تنها راه تضمین حاکمیت و استقلال اوکراین بوده است. «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، به خبرنگاران در ریاض گفت که جنگ باید به پایان دائمی برسد و این شامل مذاکرات بر سر سرزمین است. 

نخست وزیر انگلیس طی روزهای آینده برای دیدار با رئیس جمهور ترامپ به واشنگتن خواهد رفت. زلنسکی همچنین گفته است که اروپا نمی‌تواند امنیت اوکراین را بدون آمریکا تضمین کند، زیرا تعداد سربازانش بسیار کم است که نمی‌تواند تهدیدی واقعی برای پوتین باشد. او گفت که ممکن است ۱۱۰ هزار نیروی خارجی برای تامین صلح در اوکراین مورد نیاز باشد.

311311

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.