جولان فرش‌های افغانی در بازار ایران/ کلاهی که فروشندگان سر مردم می‌گذارند

تابناک چهارشنبه 01 اسفند 1403 - 10:05
طبق اظهارات برخی از فروشندگان فرش و فعالان این صنعت مدتی است که فرش‌های قاچاق افغانستانی به صورت علنی در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد و از آنجایی که قیمت این نوع فرش بسیار پایین‌تر از فرش‌های ایرانی است خرید و فروش داغی در فضای مجازی پیدا کرده است و برخی از فروشندگان آن را به جای فرش ایرانی به خریداران قالب می‌کنند.

جولان فرش‌های بی کیفیت افغانستان در بازار فرش/ فرش بی کیفیت افغانی را به جای ایرانی نخرید!

نحوه تخصیص ارز دولتی به تولیدکنندگان، ناتوانی مردم در خرید فرش های ایرانی دست بافت، افزایش قیمت فرش ماشینی در سال های اخیر راه را برای ورود فرش های بی کیفیت افغانی به بازار فرش ایران هموار کرده است که می تواند آسیب های جدی به صنعت فرش بزند.
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، بنا به گفته بسیاری از فرش فروشان مدتی است که فرش‌های قاچاق افغانستانی به صورت علنی درفروشگاه‌ها به فروش می‌رسد و کسی هم جلوی این تخلف آشکار را نمی‌گیرد.
 
به گفته فعالان این صنف، فرش‌های افغانی اغلب با نام فرش ایرانی به فروش می‌رسند و علت تمایل فروشندگان به این فرش‌ها، قیمت پایین آنهاست درحالیکه خریداران آگاهی ندارند که مواد اولیه استفاده شده در این فرش ها از نوع درجه سه بوده است و تراکم بافت آن پایین و درشت بافت است و خیلی زود مستهلک می شود.
 
جولان فرش‌های بی کیفیت افغانستان در بازار فرش/ فرش بی کیفیت افغانی را به جای ایرانی نخرید!
خرید و فروش فرش افغانستانی به فضای مجازی هم راه پیدا کرده است. به طوری که اگر چرخی در فضای مجازی و سایت های فروش اینترنتی بزنید با خرید و فروش این نوع فرش ها مواجه می شوید. 
 
جولان فرش‌های بی کیفیت افغانستان در بازار فرش/ فرش بی کیفیت افغانی را به جای ایرانی نخرید!
صنعت فرش در کما 
 
براساس اعلام گمرک، صادرات فرش دستباف ایران از رکورد ۲ میلیارد دلاری سالانه خود در دهه ۷۰ و میانگین ۵۰۰ میلیون دلاری در سال در ۱۰ سال پیش از تحریم‌ها، به کمتر از ۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است که نشان دهنده این است که روند صادرات فرش دستباف ایران طی دهه گذشته نزولی بوده است. 
 
ازسویی دیگر، براساس گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، سهم ایران از صادرات فرش دستباف در جهان در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲ کاهش یافته و از ۲۵.۵ درصد به ۷.۴ درصد رسیده است. بنابراین سهم رقبای ایران از جمله هند، چین، نپال و پاکستان در حال افزایش بوده است و ایران درحال واگذاری جایگاه خود به دیگر کشورهاست. 
 
قالیبافان ماهر، سر از اسنپ و کارگری ساختمان درآوردند
 
علانور توکلی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران درخصوص کاهش میزان صادرات و معضلات این صنعت فرش چندی پیش گفت: میزان صادرات فرش دستباف از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به حدود ۴۰ میلیون دلار کاهش یافته است و همین مسئله کاهش شدید صادرات فرش دستباف به بیکاری قالیبافان ماهر و روی آوردن آنها در مشاغلی مانند اسنپ و کارگری ساختمان منجر شده است.
 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.