به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله رسول فلاحتی ظهر چهارشنبه در سفر نیم روزه به شهرستان صومعه سرا در جلسه شورای اداری شهرستان صومعه سرا با بیان اینکه نظم در امور و برنامه ریزی اصولی و مدیریت کارآمد از جمله مواردی است که کلیه مدیران باید به آن توجه کنند، خواستار برنامه محوری برای پیگیری مطالبات مردمی، حل مشکلات و عقب ماندگیها و تسریع در توسعه و پیشرفت پایدار شهرستان صومعه سرا شد.
نماینده ولی فقیه در گیلان، مجموعه مدیریت شهرستان را مصداق جهادگرانی دانست که در راستای خدمت به مردم، توسعه و پیشرفت شهرستان و ایجاد و ارتقا زیرساختها از هیچ تلاشی دریغ نمیورزند.
وی همچنین رعایت عقلانیت و بهرهگیری از تدبیر جمعی و وفاق و نیز پرهیز از هرگونه اختلافات و تکروی ها تاکید کرد و گفت: بسیاری از کارهای عقب مانده در استان مانند معضل پسماند و تالاب که هم اکنون شاهد هستیم، به دلیل عدم توجه مسئولان به یک معضل ملی تبدیل شده است.
آیت الله فلاحتی، افزود: اگر بخواهیم عزت امروز کشور حفظ شود؛ راه آن پیروی و اطاعت از ولی امر است.
وی با اشاره به مشکلات بیان شده ی مردم در ملاقاتهای عمومی روزهای سه شنبه، تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و اشتغال بحث عمده مردم است.
امام جمعه رشت، با بیان اینکه بیشترین گله مردم از افزایش بیرویه قیمتها است؛ ادامه داد: بخشی از رونق اقتصادی و ثبات در بازار بر عهده خودمان است که میتوانیم با افزایش تولید بهینه، بخشی از مشکلات را مرتفع سازیم.
وی، صومعه سرا را قطب تولید مرغ در کشور دانست و گفت: تولید مرغ در استان باید به گونهای باشد که نیاز به وارد کردن از استانهای دیگر را نداشته باشیم.
آیت الله فلاحتی، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی را برای ایجاد اشتغال در استان مؤثر خواند و بر توجه به نظارت بر امور کشاورزی تاکید کرد.
وی با اشاره به قیمت برنج در بازار اظهار کرد: به دلیل نبود نظارت کافی بر فروش برنج، سود اصلی به دلالها میرسد.
آیت الله فلاحتی، با بیان اینکه دلالها برنج را از کشاورز دود ۸۰ هزار تومان خریداری میکنند؛ ادامه داد: قیمت برنج هم اکنون در بازار ۱۵۰ هزار تومان و بیشتر نیز هست.
وی با بیان اینکه کشاورزان سودی چندانی از گرانی برنج نمیبرند و اغلب این پولها به جیب دلالان میرود؛ تصریح کرد: فعالیت دلالان در فروش برنج، تنظیم بازار را به هم میریزد و موجب گرانی برنج تا رسیدن به دست مردم میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری، نظارت بر قیمتهای بازار را از وظایف سازمانهای صمت، جهاد، بازرسی و غیره دانست وگفت: باید دست واسطههای بیرحم را کوتاه کرد تا ضرر به چشم مصرف کننده نرسد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود ۲۳۸ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان، خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۵۵۰ هزار متر مکعب نیاز سالانه آب کشاورزی در استان است که سد منجیل به تنهایی جوابگوی میزان نیست.
وی با تاکید بر مدیریت آب کشاورزی در استان به ویژه در شهرستان صومعهسرا، اظهار کرد: اجرای پروژه لاینینگ (بتنی کردن) نهرهای کشاورزی مانع از هدر رفت آب کشاورزی و موجب بهینه سازی مصرف آب میشود زیرا آب کشاورزی تا از سد تاریک یا سد آیت الله بهجت به زمینهای کشاورزی برسد دو سوم آب هدر میرود.
آیت الله فلاحتی، با تاکید بر جلوگیری از کار تغییر کاربریها و ویلاسازیها در صومعه سرا، افزود: نهادها در جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ویژه پیرامون برخی ویلاسازیها نظارتها را ادامه داده و ممانعت کنند.
وی یادآور شد: تغییر کاربریها و ویلاسازی ها در شهرستانها، اوضاع کشاورزی استان را تهدید میکند و این در حالی است که خود روستاییان حتی اجازه ساخت در زمینهای خود را ندارند.
آیت الله فلاحتی، در پایان از زحمات همه مسئولان دلسوز و جهادی برای پیگیری مشکلات در شهرستان صومعه سرا قدردانی کرد.