قاهره به توافقهایی با حماس برای انصراف آن از تمامی ابعاد مدیریت مدنی نوار غزه از جمله ابعاد امنیتی رسید و حماس در این چارچوب انعطاف و همکاری نشان داد تا چشماندازی از نوار غزه بعد از جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه آن حاصل شود.
العربی الجدید نوشته است، مصر در حال انجام رایزنیهایی با اتحادیه اروپا درباره تشکیل کمیته مستقل فلسطینی برای مدیریت غزه زیر نظر مصر و نظارت اروپا بوده و به توافقهایی با حماس برای انصراف از مدیریت مدنی غزه رسیده است.
به گزارش ایسنا، برخی منابع مصری به روزنامه «العربی الجدید» گفتند که قاهره در حال انجام رایزنیهای گستردهای با برخی مسوولان اتحادیه اروپا درباره سازوکار مشارکت و نظارت بر کمیتهای موقت برای مدیریت نوار غزه تحت نظارت مستقیم مصر و پیگیری اروپا است و این کمیته متشکل از چهرههای مستقل فلسطین است که ارتباطی با جنبشهای فتح یا حماس و یا تشکیلات خودگردان فلسطین ندارند.
به گفته این منابع، قاهره به توافقهایی با حماس برای انصراف آن از تمامی ابعاد مدیریت مدنی نوار غزه از جمله ابعاد امنیتی رسید و حماس در این چارچوب انعطاف و همکاری نشان داد تا چشماندازی از نوار غزه بعد از جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه آن حاصل شود.
به نوشته روزنامه العربی الجدید، در مورد موضوع امنیتی، مسوولان مصری پروندههای تمامی نیروهای پلیس نوار غزه را بازنگری کرده، تمامی نیروهای وابسته به حماس را برکنار و دیگر نیروها را که سیاسی نیستند، ابقا کردند، همچنین نیروهای جدید بیطرفی را افزودند مشروط بر اینکه قبل از بر عهده گرفتن مسوولیتهای خود، در مصر تحت نظارت اروپا قرار بگیرند.
همزمان یکی از از رهبران جنبش حماس تاکید کرد که این جنبش خواستههای مصر درخصوص مدیریت امور مدنی از جمله دستگاه پلیس را به عنوان موسسهای مدنی را درک میکند اما موضوع سلاح مقاومت جای بحث نیست و موضع حماس در این مورد ثابت بوده و بر این باور است که این تسلیحات تا زمانی که اشغالگری ادامه یابد، باقی خواهد ماند.
در حال حاضر برخی کشورهای عربی تلاش میکنند در مقابل پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که با مخالفت گسترده کشورهای عربی و منطقه مواجه شد، طرحی را برای بازسازی نوار غزه بعد از جنگ طراحی و ارائه کند.
در همین رابطه خبرگزاری رویترز عربی به نقل از ۲ منبع امنیتی مصری اعلام کرد که «عبد الفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر پنجشنبه به ریاض سفر خواهد کرد تا طرحی عربی برای بازسازی غزه را که احتمالا شامل مشارکتهای مالی کشورهای منطقه در حدود ۲۰ میلیارد دلار است، مورد بررسی قرار دهد.
طبق این پیشنهاد که عمدتا بر اساس طرح مصر است، کمیتهای فلسطینی برای مدیریت غزه بدون حماس تشکیل میشود و مشارکتی بینالمللی برای بازسازی نوار غزه بدون کوچاندن ساکنان آن محقق میشود.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.